Modelet e familjes që zhvillohen.

Vitet e fundit familja ka ndryshuar thellësisht, siç kanë ndryshuar modelet edukative të propozuara nga televizioni dhe mediat sociale, tashmë të braktisura dhe të cilësuara si të papërshtatshme, nëse jo të dëmshme, modeli autoritar që ishte shumë në modë vitet e mëparshme, modeli demokratik, lejues dhe modeli tepër mbrojtës kanë marrë përsipër mes prindërve si [...]

Arti i zgjidhjes strategjike të problemeve: njohja e një problemi përmes zgjidhjes së tij

stërvitje

Siç tha Ajnshtajni: "Duhet një mënyrë e re e të menduarit për të zgjidhur problemet e krijuara nga mënyra e vjetër e të menduarit". Gjatë Mesjetës, një mjeshtër i artit të luftës kineze udhëtoi nëpër Evropë; mysafir i një princi ai e gjeti veten duke marrë pjesë në një turne kalorësish. Në atë kohë, [...]

Dimensioni i kontrollit në çrregullimet psikologjike: nga hiperkontrolli në humbjen e kontrollit

"Kush nuk e frenon vullnetin me bishat do ta shoqërojë" (Leonardo Da Vinci) Ideja e kontrollit në kulturën tonë është shumë më e vjetër se koha e Leonardos, siç dëshmoi Herodoti rreth dy mijë vjet më parë: "Nga të gjitha mjerimet njerëzore, Më e hidhura është kjo: të dish kaq pak dhe të mos kesh kontroll mbi asgjë". Njeriu gjithmonë ka [...]

Ngrënia e tepërt: kurthi i agjërimit

Pamja klinike e një çrregullimi të vështirë për t'u njohur Ngrënia e tepërt, sipas nozografisë tradicionale psikiatrike, është një çrregullim i të ngrënit i karakterizuar nga episode të përsëritura të qejfit. Megjithatë, me një inspektim më të afërt, ajo që ndodh në të vërtetë është se ata që vuajnë nga ky çrregullim kalojnë ditë duke ngrënë shumë pak ose duke mos ngrënë [...]

Histori e shkurtër e Psikoterapisë së shkurtër Strategjike

Psikiatria

Gjithçka fillon këtu: Instituti i Kërkimeve Mendore lindi në Palo Alto falë njohurive të Don D. Jackson ...

Varësia nga interneti dhe pajisjet portative

Varësia nga pajisjet portative

Ka studime të shumta në lidhje me teknologjitë e reja, por askush nuk e përcakton kohën "e duhur" të lidhjes ...

Copëzat e kodit PHP Mundësuar nga : XYZScriptts.com