-
Përmes Mazzini, 118 - Rosà (VI)
Viale Monte Grappa, 28 - Treviso (TV)


Psikolog-Psikoterapist, Studiues dhe Mësues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Venetos (n. 5555). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (adresa e punës dhe organizatave) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur
nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Publikime: bashkautor me Giorgio Nardone dhe ekipin CTS të "Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre".

Telefon:

339 294 2693


email:

info@gloriavangelista.it


faqja:

www.gloriavangelista.itXimena Sanz de Santamaria, Psikologe-Psikoterapiste u diplomua në Universidad de los Andes en Bogotá, Kolumbi. Master në Psikoterapi Estrategjike të Shkurtër (2009) Obtenido direkt në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar dhe mbikëqyrur nga Profesor Giorgio Nardone. Certifikatë në programin e Psikologjisë Pozitive e dhënë nga Instituti Gjithë Qenia në Kripalu, Qendra për Yoga dhe Shëndeti (Estados Unidos).
Desde el año 2009, trabajó si një kolumnist i Revista Semana en Kolumbi gjatë cuatro años, fue supervisora ​​de prácticas de estudiantes de la Universidad de los Andes në Spitalin Universitario Fundación Serbi i Santafé, si trapist. Atención Psicológica de la Atención Psicológica Universidad Nacional dhe Bogotá y simultáneo a todo esto, ai mbajti praktikën profesionale si psikoterapist gjatë shumë viteve të fundit.

Telefon:

+ (57) 3212091829


email:

ximena@breveterapia.com


faqja:

www.breveterapia.com


- Mulliri i Barit
via Don G. Russolillo, 41 (qasja për këmbësorët)
via Buenos Aires, 2 (qasja në autostradë)
- Polignano një pelë
- c / o qendra e syve De Giglio
Via Palmiro Togliatti 32


Psikolog-psikoterapist zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. G. Nardone. Ajo është e regjistruar në seksionin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios A - me numër 16346 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).
E diplomuar në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin "La Sapienza" të Romës në vitin 2005, e kualifikuar për të praktikuar, më pas merr Diplomën Pasuniversitare në Psikodiagnozë Eksperte, më vonë Master në Ndërmjetësimin Familjar (që i lejon asaj të fitojë aftësi në Situatat e Kujdestarisë dhe Birësimit , Ndërmjetësimi Familjar dhe Ndërmjetësimi Martesor, Ndërmjetësimi në rastet e abuzimit, Dhuna në familje, E drejta familjare, Menaxhimi i konflikteve).
Ai punon prej rreth 15 vitesh në rrjet me Shërbimet Sociale Bashkiake, Këshillimin Familjar dhe Gjykatën për të Mitur nëpërmjet shërbimit të Qendrës Familjare që merret kryesisht me familjet e brishta dhe shumë konfliktuale. Prej 10 vitesh punon si psikologe në shkollat ​​lokale të të gjitha niveleve, e futur në tavolinat e dëgjimit, duke realizuar gjithashtu takime tematike në klasa, me mësues dhe me familje.
Në vitin 2016 mori titullin Master i Specializimit të Lartë: Master i Nivelit të 2-të në Psikologji Strategjike Klinike Modeli i Giorgio Nardone dhe më pas u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.
Ajo ishte kursante psikoterapiste në trajnim në Qendrën e Shëndetit Mendor Mola di Bari me objektiva trajnimi në administrimin e testeve për klasifikimin diagnostik të demencave dhe formave të ndryshme klinike, si dhe fillimin e psikoterapive individuale.
Aktualisht ajo ushtron aktivitetin privat të psikoterapisë në ordinancën e saj në Mola di Bari, e inkuadruar në klinikën multispecialiste të Kujdesit Shëndetësor Komunitar, që merret me probleme të të miturve, të rriturve dhe familjeve.

Telefon:

3282123034


email:

nicaval@tiscali.it


faqja:

https://www.chcmoladibari.com


Abbadia S. Salvatore - Piazzale dei Minatori, n.2 (SI)
Arcidosso - Corso Toscana, 44 (GR)


Psikologe e diplomuar në Universitetin e Firences dhe psikoterapiste në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, studiuese në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, ajo merret me patologjitë paaftësie nëpërmjet përdorimit të protokolleve specifike dhe një metodologjie të kujdesshme dhe rigoroze. Megjithatë, ajo merret me të gjitha llojet e problemeve psikologjike.

Telefon:

320 0739 950


email:

Gloria.agostini@gmail.com


faqja:

www.gloriaagostini.it


Abbadia S. Salvatore (SI)


AFILIATE EMERITUS

Telefon:

328 8069 486


email:

calignano.arturo@gmail.com


faqja:


Acquapendente - Via Cesare Battista, n. 72 (VT)


Telefon:

320 0739 950


email:

Gloria.agostini@gmail.com


faqja:

www.gloriaagostini.it


alassio


Cristina Bergia, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4021). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji (adresë klinike dhe komunitare), e arritur në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor. Punon si psikoterapist në studiot e Firences, Milanos dhe Alassio (Savona).

Telefon:

339 7067 867


email:

bergiacristina@libero.it


faqja:

www.cristinabergiapsicologa.it


Albino - Via G. Mazzini, n. 24 (BG)


Telefon:

392 1305 195


email:


faqja:


Alessandria - C.so Cento Cannoni, n. 12 (AL)
Asti - Via Arò, 70 / D (AT)


Patrizia Garofano, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Shoqatën e Psikologëve të Piemonte (n. 5862). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Shkenca dhe Teknika Psikologjike (adresa klinike dhe komunitare) dhe Masteri në Psikologji Kriminale dhe Investigative, të arritur në Universitetin e Torinos, ajo u trajnua për Ndërmjetësimin Familjar në Qendrën Italiane të Grave në Pesaro (kurs i njohur nga AIMe.F. ). Më vonë ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ka kryer aktivitete studimore dhe kërkimore në: ASL-Asti (shërbimi i psikologjisë së shëndetit) dhe ASL-Alessandria (shërbimi i psikologjisë së moshës së zhvillimit), pranë Shoqatës Italiane të Seksologjisë dhe Psikopatologjisë Seksuale të Torinos (projekt parandalimi i krimit seksual), pranë Instituti i Terapisë Familjare të San Diegos (SHBA) me Prof. Chad Hybarger dhe në Instituto de Psicología Avanzada në Valencia (Spanjë) me Prof. Mauro Bolmida. Ajo është aktive në zonën e Piemontes në fusha të ndryshme: bashkëpunon me organe publike dhe private si eksperte dhe trajnere. Ai kryen aktivitete trajnuese mbi komunikimin në kontekste edukative, organizative, klinike dhe të shpërndarjes.
Publikimet:
MF Garombo, S. Salvadori, A. Contarino, N. Castellino, S. Molinaro, P. Garofano, MT Molo, F. Veglia & C. Rosso, Analiza faktoriale e matricës së rrezikut 2000 mbi një kampion italian të shkelësve seksualë, në Journal i Agresionit Seksual: Një forum ndërkombëtar, ndërdisiplinor për kërkimin, teorinë dhe praktikën, 11 shtator 2015.
Pietrabissa G., Hybarger C., Castelnuovo G., Garofano P., Bernardi B., Aplikime të shkurtra të terapisë strategjike në një kontekst amerikan: një qasje e re në trajtimin e çrregullimeve të fëmijërisë, Kufijtë në Psikologji për mjediset klinike, 2012.
P. Garofano, "Temper Tantrum", në Prindër të Rinj, n. 11 viti 6, dhjetor 2011, f.72.
P. Garofano, “Kur shoku gabon”, në Giovani Parenti, n. 9 viti 6, shtator 2011, f. 43.
P. Garofano, “Fjetja jashtë shtëpisë”, në Giovani Parenti, n. 6 viti 6, qershor 2011, f. 44.
P. Garofano, “Dhimbje barku. Nëse dhimbja e stomakut është psikologjike, nuk nevojiten barna”, në Giovani Parenti, n. 4 viti 6, Prill 2011, f. 42.
P. Garofano, “Kuptimi. Sa është e rëndësishme?" në Il Notiziario UTEA, periodik informacioni, n. 12, dhjetor 2010, f. 11, AY 2010-2011.Contarino, P. Garofano "Llojet e agresorëve seksualë" në C. Rosso, MF Garombo, PM Furlan, Agresorët seksualë. Kuptimi i sjelljes abuzive, Edi.Ermes, Milano, tetor 2010 Poster: "Risk Matrix 2000 validation on a Italian Simple: a work in progress". Autorë: C. Rosso, M. Garombo, N. Castellino, A. Contariono, P. Garofano, F. Corti, MT Molo, F. Veglia. Prezantuar gjatë Konferencës së 11-të Ndërkombëtare të Shoqatës Ndërkombëtare për Trajtimin e Abuzuesve Seksualë IATSO, Oslo, Norvegji, shtator 2010.
C. Rosso, M. Garombo, P. Garofano, PM Furlan, “Orientimet në trajtimin terapeutik të autorëve të përdhunimit” në A. Zappalà, D. Bosco, Përdhunuesit. Profilet psikologjike dhe hetimi, Centro Scientifico Editore, Torino, 2008
L. Blandino, P. Garofano, F. Nespole, ME Quaglino, V. Raviolo, E. Saracco, “Takimi në ferr” në GP Quaglino, Giallounito, Antigone Edizioni, Torino, 2007

Telefon:

328 6180 899


email:

patrizia.garofano@yahoo.it


faqja:

www.patriziagarofano.com


Ankona -
60124 - Ankona - Via trieste n. 21 c / o Poliklinika Medicalpoint


Lorenzo Pergolini Psikolog-Psikoterapist Zyrtar i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. I diplomuar në Universitetin e Bolonjës në Psikologjinë Kognitive të Aplikuar, pas diplomimit ai mori një Master të Nivelit II në Psikologji Klinike Strategjike dhe specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit Marche në nr. 2581 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi.
Profesor ndihmës i Psikologjisë së Zhvillimit dhe Edukimit në Universitetin Politeknik të Marche, Psikolog-Menaxheri i rasteve në Qendrën e Re Kombëtare Lega del Filo d'Oro.
Pritet në studiot e Senigallia dhe Ancona.

Telefon:

071 3580435


email:

lore.pergolini@gmail.com


faqja:

www.lorenzopergolini.it


Ankona (AN) - Ascoli Piceno (AP)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. G. Nardone. I diplomuar në Psikologji në Universitetin e Bolonjës në vitin 1999, ai fitoi mbi pesëmbëdhjetë vjet përvojë në fushën e psikologjisë. Specializimi katër vjeçar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo, Prof. Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 4217). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Pescara, Tortoreto, Teramo, Ascoli Piceno, L'Aquila.
Ekspert në Hipnozë Strategjike, Psikoterapi Individuale, Çifti dhe Fëmijësh.

Telefon:

328 6169 937


email:

rcetroni@tiscali.it


faqja:

www.psicoterapiabreveabruzzo.it


Aosta - c / o IRV, nëpërmjet Lino Binel, n. 34 (AO)


Ruggero Ioris Bonzanini, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 4549). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

339 2793 344


email:

ruggero.ioris.bonzanini@gmail.com


faqja:

www.ruggeroiorisbonzanini.it


Arezzo - P.zza S. Agostino, n.11 (AR)


Susanna Scartoni, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Përfaqësues i menaxhimit organizativ i Qendrës së Terapisë Strategjike, Shkolla Katërvjeçare e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 2505) që nga viti 1998. Kualifikohet për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89) që nga janari 2010. Pas diplomimit në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) marrë në Universiteti i Bolonjës, më vonë u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ajo është Trajnere dhe Mësuese për kurset e Trajnimit Klinik të Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s.

Telefon:

392 9295 635


email:

susannascartoni@gmail.com


faqja:


Arezzo - c/o Qendra për Terapinë Strategjike
Piazza S. Agostino, n.11 (AR)


Simona Zimbaro, psikologe - psikoterapiste dhe studiuese zyrtare e Qendrës për Terapi Strategjike. Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Rajonit të Toskanës me nr. 9528 dhe i kualifikuar për të praktikuar psikoterapi (neni 3 L56/89).
Pasi u diplomua me sukses në psikologji klinike në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në psikoterapi duke ndjekur Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve.
Aktualisht mban pozicionin e koordinatores didaktike dhe drejtueses së sekretariatit organizativ për të njëjtën shkollë. Ajo është gjithashtu një trajnere dhe pedagoge në Masterin Klinikë për mjekë dhe psikologë dhe që nga viti 2020 bashkëpunon në zbatimin e të gjitha projekteve të brendshme në CTS.

Pritje në Arezzo, p.zza S. Agostino, 11 - c/o Qendra për Terapinë Strategjike.

Telefon:

333 594 2801


email:

s.zimbaro@yahoo.it


faqja:


Arezzo - Piazza Sant'Agostino 11 C\O Therapy Center Strategji e shkurtër


Sara Janni, psikologe – psikoterapiste, trajnere dhe studiuese zyrtare e Qendrës së Terapisë së Shkurtër Strategjike. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Toskanës nr.8397 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L56\89). Pasi u diplomua me nderime në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin Papnor të Venecias-Mestre, ai u specializua në psikoterapi duke ndjekur Shkollën e Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe të njohur nga Ministria e Universitetit.' dhe kërkime. Për të njëjtën shkollë sot ai mban rolin e kujdestarit dhe mbikëqyrjes së praktikantëve. Ai është gjithashtu lektor në Masterin Klinikë që synon mjekët dhe psikologët.

E disponueshme në Arezzo, Piazza Sant'Agostino 11 C\O Qendër e shkurtër e terapisë strategjike.

Telefon:

389 8703324


email:

sarajanni@icloud.com


faqja:


Arezzo (AR) - P.zza S. Agostino, n. 11 (AR)


Elisa Valteroni, psikologe-psikoterapiste, studiuese e lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe mësuese e Shkollës së Specializimit në Psikoterapinë e Shkurtër Strategjike. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n.6211). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit me nderime në psikologji me orientim klinik dhe shëndetësor dhe certifikimit të titullit teknik eksperte në ndihmë të marrëdhënieve për margjinalizim social (RT20040519), të arritur në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s me regji nga Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Pranon në studiot e:
Arezzo - P.zza S. Agostino, n. 11-52100 (AR) - Qendra e Terapisë Strategjike

Publikimet:
⋅ Valteroni E., Nardone G. (2017). Anoreksia e të miturve. Një terapi efektive dhe efikase për çrregullimet e të ngrënit. Milano: Ponte alle Grazie.
⋅ Valteroni E. (2016). Rastet klinike. Në G. Nardone (2016). Terapia e sulmit të panikut. Përgjithmonë i lirë nga frika patologjike. Milano: Ponte alle Grazie.
⋅ Valteroni E. (2016). Neuroshkenca dhe terapia e panikut. Në G. Nardone (2016). Terapia e sulmit të panikut. Përgjithmonë i lirë nga frika patologjike. Milano: Ponte alle Grazie.
⋅ Valteroni E., Nardone G. (redaktuar nga) (2014). Dietë ose pa dietë. Për një ekuilibër të ri mes ushqimit, kënaqësisë dhe shëndetit. Milano: Ponte alle Grazie.
⋅ Valteroni E., Nardone, G. (2014). Psikoterapi e shkurtër strategjike e aplikuar në trajtimin e çrregullimeve psikosomatike. Në E. Zacchetti, G. Castelnuovo (2014). Klinika Psikologjike në Psikosomatikë. Mjekësia dhe psikologjia klinike midis trupit dhe mendjes. Milano: FrancoAngeli.
⋅ Valteroni E., Nardone, G., Balbi, E. (2013). Efikasiteti dhe efikasiteti i terapisë së shkurtër strategjike në çrregullimin obsesiv-kompulsiv. Në G. Nardone, C. Portelli (2013). Maniet e obsesioneve të detyrimeve. Kuptoni ato dhe mposhtini shpejt. Milano: Ponte alla Grazie.
⋅ Valteroni E. (2013). Teknologjia terapeutike në veprim. Në G. Nardone, C. Portelli (2013). Maniet e obsesioneve të detyrimeve. Kuptoni ato dhe mposhtini shpejt. Milano: Ponte alla Grazie.
⋅ Valteroni E. (2013) bashkëpunoi si anëtar i komitetit drejtues në redaktimin e vëllimit Dizionario Internazionale di Psicoterapia, redaktuar nga G. Nardone & A. Salvini, botues Garzanti.
⋅ Valteroni E. si pjesë e ekipit të Qendrës së Terapisë Strategjike & Nardone, G. (2012). Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. Problemet dhe zgjidhjet e ciklit jetësor. Milano: Ponte alle Grazie.
⋅ Valteroni E., Nardone, G. (2012). Ndryshimi i realitetit: qasja strategjike-konstruktiviste në psikoterapi. Në L. Bozzo (redaktuar nga). Studime strategjike. Lufta, politika, ekonomia, semiotika, psikanaliza, matematika. Milano: Egea.
⋅ Valteroni E., De Santis, G., Wenter, M. (2011). Përkthimi dhe përshtatja në italisht: Selekman M. “Zgjidhje alternative të problemit”. Në G. Nardone, MD Selekman. Dilni nga kurthi. Gryka, të vjella, torturimi i vetvetes: terapi në një kohë të shkurtër. Milano: Ponte alle Grazie.

Telefon:

340 2237 582


email:

elisa.valteroni@hotmail.it


faqja:


Arezzo (AR)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 3770). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (specializimi në zhvillim dhe edukim) në Universitetin e Romës "La Sapienza", më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Hulumtimi.

Telefon:

347 7368 705


email:

mariateresaverdesca@virgilio.it


faqja:


Asunción - Federaccion Rusa 1185


Pedagog universiteti në Paraguaj dhe drejtues i zyrës mësimore të CTS në Paraguaj

Telefon:

+39 389 562 9709


email:

leticiadiazmallorquin@gmail.com


faqja:

www.terapiabreveestrategica.com.py


Asunción - Peru 295 esq. Mcal. Estigarribia


Psicóloga, Sistémica Psikoterapist, Master en Terapia Short Estratégica (2012) realizuar në Milano, Itali. Trajnim Intensiv Rezidencial (2012) në CTS në Arezzo, Itali. Pasuniversitar në Psikologji Forenzike (2009) Diplomado en Didáctica Universitaria (2014). Atención en consultorio privado veçanërisht nga viti 2008 adoleshentët, të rriturit, familjet dhe familjet. Pedagog në universidades de Paraguay. Në të vërtetë redaktori i sojës de artículos de Psicología para la revista Doctor en Casa desde el año 2020.

Telefon:

+595 971 282 230


email:

valeria.fernandezsosa@gmail.com


faqja:


Aviano - Via Selva, n.87 (PN)


Dr. Lucia Ciligot Magagnin, Psikologe - Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e regjistruar në Regjistrin dhe në Urdhrin e Psikologëve të Venetos që nga viti 1994 (n ° repertori 2113) E kualifikuar për të praktikuar e psikoterapisë (neni 3 L. 56/89). Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Në Shkollën e Arezzo-s, ai gjithashtu mori specializimin në fushën e Komunikimit, Zgjidhjes së Problemeve dhe Trajnimit Strategjik përmes trajnimit Master dyvjeçar në biznes dhe menaxhim. Në Rajonin Veneto, ai është Drejtues i Studimeve të lidhura me Qendrën e Terapisë Strategjike me zyra në: Venecia: Campo Santa Margherita 3098, Mestre: Via Ghetto 64 / C, Jesolo: Via Donizetti 28 A - Qendra Historike. Krahas psikoterapisë, ai kryen aktivitete trajnuese në fushën klinike, sociale dhe organizative (kurse trajnimi për korporata dhe menaxheriale, mësimdhënie në kurse ECM për operatorët e kujdesit shëndetësor). Punoi për 16 vjet në Shërbimin Spitalor dhe Territorial të AULSS dhe konkretisht nga viti 1996 si psikolog punonjës i përhershëm i AULSS 12 Venecia. Në Strukturën Publike: për shtatë vite ka qenë në krye të një Qendre inovative për aftësinë e kufizuar fizike me trajtimin e aspekteve klinike si në nivelin e punës në një ekip multidisiplinar ashtu edhe në nivelin e kujdesit psikologjik të pacientëve dhe familjeve të tyre.
Publikime për AULSS 12 Veneciane:
"Rruga e trajnimit për operatorët e ekipit", 1996
"Evoluimi i metodologjive të ndërhyrjes drejt situatave heterogjene të paaftësisë fizike (skleroza e shumëfishtë, sëmundjet neuromuskulare, dëmtimet e palcës kurrizore)", 2003
“Prezantimi i 6 rasteve të trajtuara me qasje sistematike”, 2003
Për pesë vjet ka kryer veprimtari psikologjike spitalore në Departamentet e patologjive kronike (Nefrologji dhe Dializë, Qendra Antidiabetike dhe Dislipidemike) të Spitaleve të Mestres dhe Venecias, duke trajtuar si nevojat e pacientëve dhe anëtarëve të familjes ashtu edhe vështirësitë e profesionistëve shëndetësorë nëpërmjet mbikëqyrjes. dhe kurse trajnimi.
Publikimet e Psikologjisë Spitalore:
“Ndërhyrja psikologjike në subjektet diabetike në moshën e zhvillimit”, 2007
"Djali diabetik: përvoja emocionale dhe pajtueshmëria terapeutike", 2008
"Çrregullimet e ankthit dhe depresioni në patologjitë organike", 2008
Për shtatë vjet ai ka ofruar bashkëpunimin e tij me Njësinë Operative të Familjes dhe Zhvillimit në lidhje me trajtimin e rasteve që kanë të bëjnë me Shërbimin e Parandalimit dhe Rehabilitimit për Moshat e Zhvillimit dhe kërkimin mbi çrregullimet e fëmijërisë dhe adoleshencës.

Telefon:

347 8830 697


email:

lucia@luciaciligotmagagnin.it


faqja:

www.luciaciligotmagagnin.it


Azzano Decimo - Via Dr. G. Puiatti, 4 (PN)


Psikolog dhe psikoterapist. Anëtar i Urdhrit të Psikologëve të Venetos (n.10848). E diplomuar në Psikologji Klinike në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone. Ajo bashkëpunon me entitete të ndryshme në zonat Veneto dhe Friulian.

Telefon:

351 5712080


email:

francesca.martin.psy@gmail.com


faqja:

www.francescamartinpsicologa.it


Barcelona - Plaça Gal.la Placídia 10, kati i 5-të 08006


Gloria Blanco del Val es psychologa - psikoterapiste, mësuese dhe afiliada në Centro de Terapia Estratégica drejtuar nga profesor Giorgio Nardone. Regjistruar me numrin 19960 në Kolegjin Zyrtar të Psikologjisë të Katalonjës dhe akredituar si psikolog shëndetësor. Tras la obtención de la licenciatura në Psikologjinë Klinike për UNED është e specializuar në Psikoterapi Estrategjike të Shkurtër, Formador de Formadores dhe Hipnosis Estratégica në Escuela de Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe rikonocida nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve Shkencore. Në fushën empresariale ai pozoi një Master në Dirección dhe Administración de Empresas për Universitetin Ramón Llull dhe një diplomë pasuniversitare në Komunikim për Universitetin e Miçiganit.
Ai kombinon psikoterapinë me el trainimin dhe konsultimin në el mundo empresarial.
Desarrolla në actividad profesional në Barcelonë: Plaça Gal-la Placídia 10, 5ª planta.

Telefon:

(+ 34) 630934 010


email:

Gloria@gloriablanco.org


faqja:

www.gloriablanco.org


Barcelona


Telefon:

(+ 34) 646965 578


email:

rosaduher@gmail.com


faqja:


Barcelona - Rambla de Catalunya, 75, 2º-2ª, 08007


Julia Pascual Guiteras. Psikolog-psikoterapist, trajner dhe mësues i Masterit në terapinë afatshkurtër në Spanjë. Regjistruar me nr 16795 në Colegio Oficial de Psicólogos de Catalunya ku është pjesë e Junta de la Sección de psikologji klinike, psikoterapisë dhe kujdesit shëndetësor. Es licenciada en Psicología por la Universidad Blanquerna (Ramón Llull), mjeshtër në terapi të shkurtër ekstrategjike, master në komunikim, zgjidhje problemesh dhe stërvitje ekstrategjike dhe master në seksologji klinike dhe terapi pareja.
Rambla Catalunya, 75, 2º 2ª, 08007 Barcelona.

Telefon:

666 49 47 10


email:

info@juliapascual.com


faqja:

www.juliapascual.com


Barcelona


Telefon:

607576992


email:

mdemaya34@gmail.com


faqja:

www.maribeldemaya.net


Barcelona - Castelldefels - Pau Casals, 4 2ª


Telefon:

687.56.67.57


email:


faqja:

www.carmensancho.es


Barcelona - Rbla. d'Ègara, 116 -1 -10 08221-Terrassa (Barcelona)


Telefon:

(+ 34) 658784321


email:

dolorsrian2@gmail.com


faqja:

www.psicosalut365.com


Bari - Via Mauro Amoruso, n. 96 (BA)
Monopoli - Via Giuseppe Canonico del Drago, 32 (BA)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. G. Nardone. Ajo është e regjistruar në seksionin e Urdhrit të Psikologëve të Pulias A - me numër 4556 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).
E diplomuar me nota të plota (110/110 cum laude) në Psikologji Klinike dhe Zhvillimore në Universitetin e Barit, ajo arrin Masterin vjetor në Burimet Njerëzore duke zgjeruar aftësitë e saj dhe duke punuar në fushën e trajnimit dhe përzgjedhjes së personelit. Më vonë ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ai bashkëpunon me kooperativat sociale që merren me të miturit në disavantazh me probleme të sjelljes dhe njohjes dhe familjet mbështetëse. Ai ka punuar në Klinikën Psikiatrike ASL të Barit, Departamenti i Çrregullimeve të Ushqimit dhe Familjes, në Burgje dhe Konsulentët ASL.
Aktualisht ai ushtron aktivitete private psikoterapie në studion e tij në Bari, Mola di Bari, Matera, duke trajtuar problemet që mund të lindin tek të miturit, të rriturit dhe familjet.
Veç kësaj, sportiste që në fëmijëri dhe sportiste e medalizuar e Kombëtares italiane të Apneas, merret me performancë në sport.

Telefon:

3703100819


email:

info@psicoterapiabrevebari.it


faqja:

www.psicoterapiabrevebari.it


Bassano del Grappa - Via SS Trinità, 41 (VI)


Naomi Faccio, Psikologe-Psikoterapiste, Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Venetos (n. 7996). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (psikologji kliniko-dinamike) në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër dhe strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai është aktualisht në krye të zyrës Bassano del Grappa, e vendosur në via Marinali 13, e lidhur me Qendrën Arezzo për Terapinë e Shkurtër dhe Strategjike, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, ku ushtron aktivitete këshillimi dhe psikoterapie.

Telefon:

339 1333 831


email:

info@naomifacio.it


faqja:


Benevento - Via Roberto Ruffilli n. 9 (BN)


Silvia De Mercurio, Psikologe-Psikoterapiste.
Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Rajonit të Kampanisë (n. 4721).
Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi. I diplomuar për Psikologji Klinike në Universitetin Chieti-Pescara "G. D'annunzio" dhe i specializuar në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Unë punoj si psikoterapist në zyrën time, që ndodhet në Benevento, Via Roberto Ruffilli nr. 9.

Telefon:

320 4453 423


email:

silviademercurio@virgilio.it


faqja:


Bergamo - Via Borgo Palazzo n. 14 (BG)


Alida Lacagnina, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të rajonit të Lombardisë (n. 6730). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji klinike dhe komunitare në Universitetin e Padovës, ajo ndoqi Masterin në Terapi Strategjike të Shkurtër dhe më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

347 6258 212


email:

a.lacagnina@inwind.it


faqja:


Bergamo (BG) - Cernusco sul Naviglio (MI) - Monza (MI) - Treviglio (BG) - Cologno Monzese (MI) - Trezzano Rosa (MI)


Dr. Carlo Eugenio Brambilla është një psikolog, psikoterapist zyrtar dhe studiues i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë (n ° 12430), master në psikologjinë klinike strategjike, specialist në Psikoterapi e shkurtër strategjike e autorizuar për të praktikuar psikoterapi (neni 3 L. 56/89), drejtues i studimeve në Monza, Treviglio, Cologno Monzese, Trezzano Rosa dhe Cernusco sul Naviglio të lidhura me Qendrën e Terapisë Strategjike.
Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Komunitare, i arritur me nota të plota në Universitetin e Padovës, ai vazhdoi trajnimin pasuniversitar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo, duke thelluar studimet për Psikologji Klinike Strategjike dhe më vonë duke u specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në të katërt. -Shkolla vjeçare e Specializimit në Psikoterapinë e Shkurtër Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Si psikolog dhe psikoterapist realizon aktivitete këshillimi psikologjik dhe psikoterapeutik individual, çift dhe familjar përmes rrugëve afatshkurtra, të orientuara drejt zgjidhjes së problemit të paraqitur nga personi, duke adoptuar modelin.
Monza: Viale Cesare Battisti 77 (MB);
Treviglio: Viale Oriano 18 / B (BG);
Cologno Monzese: Viale Emilia 83 (MI);
Trezzano Rosa: Via Raffaello Sanzio 13 / Z (Mi);
Cernusco sul Naviglio: Via Pontida 11 (MI).

Telefon:

339 8527 660


email:

info@carlobrambilla.com


faqja:

www.carlobrambilla.com


Bibbiena - Piazza Generale Sacconi, n. 19 (AR)


Alessia Salvi, Psikologe-Psikoterapiste. Regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 2979). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89).
Pas diplomimit për Psikologji (adresë klinike dhe komunitare) në Universitetin "La Sapienza" të Romës, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor.

Telefon:

347 0510 838


email:

alessiasalvi@yahoo.it


faqja:


Bilbao


Telefon:

(+ 34) 946723 625


email:

lbidane@gmail.com


faqja:


Bilbao - Alameda Mazarredo 6 - 3 dcha. Dept. 13. - Bilbao - Bizkaia.


Telefon:

652703004


email:

davidsojo@gmail.com


faqja:


Bisceglie - Via Imbriani, 36 (BT)


Telefon:

080 3968526 - 329 1263 471


email:

leonardobruni@me.com


faqja:


Bogota - Calle 70 A Nr. 10-42
Cali - Calle 18 Norte #9-45


Telefon:

3102089445


email:

terapiestrategicacol@gmail.com


faqja:

www.strategictherapy.co


Bogotá - Carrera 10 nr 96-25


Psicóloga de la Universidad de los Andes (2006), Master en Psicología Clínica de la Pontificia Universidad Javeriana (2012), Master en Terapia Breve Estratégica en Arezzo, Italia -con la dirección de su Maestro Giorgio Nardones (2016)– vite studimi për trajner.
Për më shumë se 13 vjet, ajo ishte Psikologe e Linjës së Hetimit në Sklerozën Multiple të Doktor Jaime Toro Gómez në Fundación Santa Fe de Bogotá, ku ajo gjithashtu punoi në hetim, realizoi tezat e saj të dy diplomave.
Ai ka përvojë në fushën e arsimit, sociale, klinike dhe spitalore. Si profesor dhe psikolog në Kopshtin e Fëmijëve të Botës së Vogël dhe si mbikëqyrës i praktikave profesionale në Universitetin e Andeve për 10 vjet. Në fushën sociale, i zhytur në programin Caminos Alternos, ai kreu masa dhe ndërhyrje psikosociale me ish-punëtorë të grupeve të armatosura të Kolumbisë për Ministrinë e Brendshme dhe Këshillin e Lartë për Paqen.
Gjithashtu, ajo ka qenë psikologe e Klinikës Eugin në programin e saj të Mjekësisë Riprodhuese për prindërit dhe gratë infertile në vitin 2014.
Aktualisht, ai punon në Praktikën Private që nga viti 2010 dhe është një terapist zyrtar në Kolumbi në Qendrën e Terapisë Strategjike Arezzoes

Telefon:

+ (57) 3204721357


email:

luisablancodavila@gmail.com


faqja:

www.luisablancodavila.com


Bogotá - Calle 70a # 10-42


Psicólogo- Psicoterapeuta egresado de la Universidad Nacional de Kolumbia.

Specialist në terapi sistemike të shkollës sistemike argjentinase

Ms.C. en Psicología con énfasis en investigation de la Universidad Nacional de Kolumbia.

Master në Terapi Strategjike të Shkurtër dhe Master në Komunikim dhe Coaching Strategjik në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo, Itali.

Që nga viti 2011 ai ka punuar si psikoterapist si në kontekste institucionale ashtu edhe në praktikën private. Asimismo, ka qenë profesor universiteti në nivelin pregrado y posgrado, mbikëqyrës i praktikës klinike dhe hetues.

Telefon:

+ 57 3015676643-


email:

aterapiabreve@gmail.com


faqja:

www.aterapiabreve.com


Bogota '- Calle 70a # 10-42


Psikologjia me opción en Atropología de la Universidad de los Andes (2010). Psikoterapist afatshkurtër i trajnuar me mësuesin Giorgio Nardone në Arezzo, Itali (2012). Me përvojë të psikologjisë klinike, sociale, edukative dhe organizative.
A lo largo de mi carrera profesional ai tenido la opfortidad de trabajar con problemáticas de género, víctimas del konflikto armado në Kolumbi, en el contexto educativo si mësues dhe mbikëqyrës i praktikës akademike të departamentit të psikologjisë, en la planeación y ejecuectio sociales Fundaciones, como también, en contextos generadores de conciencia.
Al mismo tiempo desde el 2013 hasta la fecha me he dedicado a compañar ya guiar processos terapéuticos, desde mi praktika private privada de klinika psikologjike; në një través de la Terapia Short Estratégica, ai sido testigo de los logros alcanzados por mis consultantes y poder transformador del ser humano para ndryshim su propia realidad.
Soy una enamorada del yoga as a camino de autoconocimiento y de autorrealización, praktikante y profesora de ésta ciencia desde el 2010.
Apasionada por vivir aktualizada dhe los tema që më interesojnë dhe unë kam krijuar profesionalisht dhe personalisht. Es por esto que participo en las supervises mensuales que realiza el profesor Nardone, para que de la mano de él, pueda supervisar los casos clínicos que acompaño. También veçanërisht në aktualizimin e aktualizimit të realizuar nga CTS e Italisë dhe të propuestos për selinë e Kolumbisë.
Unë krijoj se nunca terminamos de aprender y que el camino de la jeta është një aprendizaje konstante.

Telefon:

(+ 57) 317 2265656


email:

paulap.terapia@gmail.com


faqja:

www.paulapterapia.com


Bolonja - Via Armando Quadri 3 (BO)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. G. Nardone. I diplomuar në Psikologji në Universitetin e Bolonjës në vitin 1999, ai fitoi mbi pesëmbëdhjetë vjet përvojë në fushën e psikologjisë. Specializimi katër vjeçar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo, Prof. Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 4217). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Pescara, Tortoreto, Teramo, Ascoli Piceno, L'Aquila.
Ekspert në Hipnozë Strategjike, Psikoterapi Individuale, Çifti dhe Fëmijësh.

Telefon:

328 6169 937


email:

rcetroni@tiscali.it


faqja:

www.psicoterapiabreveabruzzo.it


Bolonja - Parma (PR) Vignola (MO)


Telefon:

348 801 3679


email:

mattiacuocci@tiscali.it


faqja:


Bolonja - Viale A. Aldini n. 140 (BO)


Psikolog - Psikoterapist, i regjistruar rregullisht në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve (Marche, n.1705, Seksioni A Psikologë Specialistë në Psikoterapi) i kualifikuar për të praktikuar Psikoterapi, specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, e njohur zyrtarisht nga MIUR (Ministria e Arsimit, Kërkimet Universitare) në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, e themeluar në 1987 nga Giorgio Nardone dhe Paul Watzlawick, me të cilën është e lidhur.
Interesi për qasjen e shtyu atë në Palo Alto (Kaliforni), ku ai ndoqi një trajnim intensiv mbi modelin e shkurtër të Psikoterapisë të zhvilluar brenda Institutit të Kërkimeve Mendore (MRI). Pasi studioi Psikologjinë Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Urbinos dhe në Universitetin e Uellsit (Universiteti i Uellsit, Swansea) ai u transferua në Arezzo për pesë vjet për të ndjekur nga afër punën e Prof. Giorgio Nardone në Qendrën e Terapisë Strategjike (CTS). ) drejtuar nga vetë Prof. Giorgio Nardone, nga i cili tani mbikëqyret.
Që nga viti 2006 ka bashkëpunuar aktivisht në projektet e CTS të Arezzo-s dhe është mësues i brendshëm në masterat për mjekë, psikiatër, psikoterapistë dhe psikologë në Itali dhe jashtë vendit dhe në Shkollën e Specializimit katërvjeçar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike, gjithashtu është. koordinator i kurseve të trajnimit të CTS për zyrat e Bolonjës. Në vitin 2008 ai bashkëpunoi në realizimin e "Zbulimeve dhe shpikjeve të psikologjisë" (Sirigatti S., Stefanile C., Nardone G., The zbulimet dhe shpikjet e psikologjisë, 2008, Milano: Ponte alle Grazie; Botimi spanjoll El descubrimiento y los Hallazgos de la Psychology, Barcelona: Paidos); në vitin 2011 botoi me Giorgio Nardone “Cogito ergo suffro” (Nardone G., De Santis G., Cogito ergo suffro, Milano: Ponte alle Grazie; botimi spanjoll Pienso, luego sufro, Barcellona: Paidos); në vitin 2013 ai ishte anëtar i bordit redaktues të Fjalorit të parë Ndërkombëtar të Psikoterapisë të redaktuar nga Giorgio Nardone dhe Alessandro Salvini për Garzanti. Në vitin 2013 ai përsosi veten në modelin e hipnozës strategjike Nardone. Ai menaxhon blogun që krijoi në të cilin publikon periodikisht artikuj me interes psikologjik të një natyre popullore.
Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Milanos, Bolonjës dhe San Benedetto del Tronto.

Telefon:

333 3763 710


email:

desantisgiulio@gmail.com


faqja:

www.giuliodesantis.com


Bolonja - Bolonja - Via Reno, 2 (BO)
Casalecchio di Reno - Via Nino Bixio, n. 2/2 (BO)


Telefon:

051 557801 - 338 2718 876


email:

dott.giannerini@libero.it


faqja:

www.terapiastrategicabrevebologna.it


Bolonja - Via Prati, 1/3 - Zola Predosa (BO)


Psikolog dhe Psikoterapist Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.

E regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologjisë së Emilia Romagna (n. 8031/a) dhe e autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).

Pas diplomimit për Psikologji (adresa e zhvillimit dhe edukimit) në Universitetin e Triestes, ai specializohet në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

327 7338 413


email:

cristina_nota@hotmail.com


faqja:


Bolonja -
Via Podgora 5/a


Doktoresha Ivana Viapiana, psikologe dhe psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s.

I regjistruar në regjistrin e Psikologëve të Emilia Romagna (n. 8707/a) dhe i kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3. L. 56/89).
Pas diplomimit në Psikologji Dinamike dhe Klinike për personin, grupin dhe institucionet në Universitetin Sapienza të Romës, ai u specializua në Psikoterapi të shkurtër strategjike në Qendrën e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, me qendër në Arezzo, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. .
Aktivitetin profesional e ushtron në studion e tij në Bolonja.

Telefon:

+ 39 3346246726


email:

ivanaviapiana@libero.it


faqja:


Bologna (BO) - S. Giovanni në Persiceto (BO) - Ferrara (FE)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të rajonit Emilia Romagna (n. 3010). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në psikologji (specializimi në Psikologjinë Zhvillimore dhe Edukative) në Universitetin e Padovës, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. trajner i marrë në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone

Telefon:

347 9635 026


email:

lara-farinella@alice.it


faqja:

www.larafarinella.com


Bolonja dhe Zola Predosa -
Palazzo Volpe: Piazza Roosevelt 4 Bologna (BO)
Studio Aksion: Via Prati 1/3 Zola Predosa (BO)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 2362 / a). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Bolonjës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.

Telefon:

3394110163


email:

lara.ventisette@gmail.com


faqja:

www.laraventisette.com


Bolonja, nëpërmjet Irnerio 14
Castel San Pietro Terme (BO), via Emilia Ponente n. 51


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (nr. Repertori 2917) dhe i kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Pas diplomimit në Psikologji (specializimi Klinike dhe Komunitare) në vitin 1999, në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ajo gjithashtu u specializua në Psikopatologjinë e të mësuarit dhe u specializua në Përzgjedhje, Trajnim, Zhvillim të Burimeve Njerëzore. Për më shumë se dhjetë vjet ai ka bashkëpunuar me Universitetin e Bolonjës duke kryer aktivitete për të mbështetur ndryshimin dhe promovimin e mirëqenies organizative.

Telefon:

347 9796 253


email:

mignani.manuela@gmail.com


faqja:

www.manuelamignani.it


Borgomanero - Via Pietra Shkruar, 3 (JO)


Chiara Ratto është psikologe, psikoterapiste dhe studiuese e asociuar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo.
E diplomuar për Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Torinos, ajo është regjistruar që nga viti 2001 në Regjistrin Italian të Psikologëve, Rajoni i Lombardisë (nr. repertori 6122) dhe është specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, në Shkollën e Specializimit të Arezzo-s drejtuar nga Prof Giorgio Nardone.
Ajo bashkëpunon me Qendrën e Terapisë Strategjike si mësuese, për kurse trajnimi klinik në Itali dhe jashtë saj, si dhe është koordinatore didaktike e Masterit në Terapinë Strategjike të Shkurtër në qytetin e Milanos.
Ai është përgjegjës për studimet e:
- Milano, Via G. Mussi 16

Telefon:

347 2782842


email:

chiararatto@hotmail.com


faqja:


Brescia - Corso Matteotti, n. 42 (Bs)


Marzia Targhettini, psikologe, psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, është e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lombardisë, n. 03/15585.
E diplomuar në Psikologji Klinike në Universitetin e Bergamos, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ajo ushtron aktivitete psikoterapie dhe këshillimi që trajtojnë probleme psikologjike të llojeve të ndryshme. Ai gjithashtu kryen aktivitete trajnuese në kontekste arsimore.

Telefon:

329 2062 253


email:

marziatarghettini@gmail.com


faqja:


Breshia (BS)


Telefon:

348 801 3679


email:

mattiacuocci@tiscali.it


faqja:


Breshia (BS)


Telefon:

349 2866 036


email:

stefano.ira@gmail.com


faqja:


Bucarest


Diana Paula STOIAN, Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. I regjistruar në Urdhrin Rumun të Psikologëve (kodi 00435), I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (Ligji 213/2004). Pasi u diplomua në psikologji në Universitetin e Sibiut në Rumani, ajo u specializua në:
"Psikoterapia e shkurtër", dyshe në "Hipnozë klinike dhe terapi Ericksonian", të dyja specializimet e realizuara në Rumani, -, specializimi i tretë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Universitetit. dhe Kërkimit Shkencor. Drejtues i Qendrës së Terapisë Strategjike në Bukuresht, Rumani, studio e lidhur me CTS të Arezzo-s, Presidente e Shoqatës "Centrul de Terapie Strategica" Rumani, menaxher organizativ dhe mësues i Masterit të Arsimit të Lartë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër - zyrë Bukuresht.
Përkthimi në rumanisht i librit: "Riding your own tiger"
Adresa: B-dul Corneliu Coposu, nr.51, ap.7, sektori 3, Bukuresht.

Telefon:

(+ 40) 723275275


email:

dianasstoian@yahoo.com


faqja:

www.centruldeterapiestrategica.ro


Bucine (AR)
Leccio-Reggello (FI)


Daphne Nocentini, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 5468). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomës specialistike në psikologji (adresa klinike dhe shëndetësore) në Universitetin e Firences, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor.

Telefon:

3396414740


email:

info@daphnenocentini.com


faqja:

www.daphnenocentini.com


Bussolengo -
Largo Salvo d'Acquisto 24 (VR)


E diplomuar në Psikologji Klinike në Universitetin e Padovës, ajo më pas mori një Master të nivelit II në Psikologji Klinike Strategjike.
Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër (Modeli i Giorgio Nardone) në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo.
Bashkëpunon në Verona me Spitalin e Zemrës së Shenjtë të Negrar dhe me Spitalin Santa Giuliana (zona Torricelle - Verona)

Telefon:

+393473325355


email:

sabrina.trojani@gmail.com


faqja:

www.studiopsicologiaverona.it


Cagliari - Via Alziator n. 15 (CA)
Oristano (OSE)


Dr.Françeska Moroni, Psikologe-Psikoterapiste, Profesore dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Psikologëve dhe Psikoterapistëve të Sardenjës (n ° 1388). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pas diplomimit në Psikologji (specializimi në Punë dhe Organizata Psikosociale) në Universitetin e Cagliarit, ajo u specializua në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Publikime: kontribut në "Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre" G. Nardone, Ponte alle Grazie.

Telefon:

380 8612894


email:

framoroni@gmail.com


faqja:


Cagliari - Via Roma, 101


Psikologe, Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, ajo është e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lazios n. 23296. Pas diplomimit për Psikologji Klinike dhe Shëndetësore, kreu Masterin e nivelit të 2-të në "Hipnozë Ericksonian" në APL Milan dhe "Seksologji Bashkëkohore" në Shoqatën Italiane të Seksologjisë Klinike në Romë. Ai është i specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo dhe kryen Masterin e Arsimit të Lartë "Komunikimi Strategjik, Trajtimi i Zgjidhjes së Problemeve dhe Shkenca e Performancës". Ai ligjëron trajnime të sponsorizuara nga Confindustria Cagliari duke kryer trajnime dhe stërvitje në kompani, duke zhvilluar projekte trajnimi për drejtuesit, menaxherët, punonjësit dhe punonjësit.
Ajo kryen aktivitete psikoterapie individuale dhe çift. Strukturimi i rrugëve terapeutike të personalizuara për një përmirësim të shpejtë të pamjes simptomatike dhe zgjidhjen e problemit.

Telefon:

335224875


email:

elebenedetti@yahoo.it


faqja:

www.eleonorabenedetti.eu


Cagliari (CA)


Psikolog-Psikoterapist dhe Logoped, i lidhur me Qendrën e Terapisë
Strategica drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Rajonit të Sardenjës (pozicioni nr.ro 1650). Të kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 i Ligjit 56/89).
Pasi u diplomua në Psikologji (adresa klinike) në Universitetin e Cagliarit, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga
Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Aktivitetin e tij profesional e ushtron në zyrën e vendosur në Via Caboni, 10 në Cagliari.

Telefon:

349 5058 289


email:

giulicento@virgilio.it


faqja:


Cagliari (CA)


Simona Floris, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Sardenjës (n. 1178). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (adresa e punës dhe organizatave) në Universitetin e Cagliarit, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. Ai bashkëpunoi në shkrimin e librit "Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre" (redaktuar nga Giorgio Nardone, Ponte alla Grazie, 2012)

Telefon:

339 3340 622


email:

simonafloris@virgilio.it


faqja:

www.simonafloris.it


Campobasso - Via Garibaldi n. 25 (CB)


Telefon:

388 1928 408


email:

cinziaangiolillo@hotmail.com


faqja:


Camucia - Via A. Manzoni, 16 / b (AR)
San Sepolcro - Via del Campo Sportivo, 2 (AR)


Dr. Serena Carrai, e diplomuar në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Bolonjës, pas diplomimit ajo mori një Master në Çrregullime të Ushqimit dhe Menaxhimin e Peshës Trupore në Romë dhe në vitin 2018 u specializua në Psikologji të shkurtër Strategjike në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga profesor Giorgio Nardone. Ajo është psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike dhe është e regjistruar në regjistrin e psikologëve të Toskanës (n. 6703). Ai trajton të gjitha llojet e problemeve psikologjike deri në patologjitë invalidore me përdorimin e terapisë strategjike, në veçanti ai merret me çrregullimet e të ngrënit dhe problemet e fëmijërisë dhe adoleshencës. Merr në Camucia, San Sepolcro dhe Rimini.

Telefon:

338 589 8540


email:

scarr@inwind.it


faqja:

www.psicologoserenacarrai.it


Ishujt Kanarie - Las Palmas - Calle Mendizabal, 37, 3ºD


Raúl Segura Díaz, psikolog psikoterapist zyrtar i Centro de Terapia Estratégica drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone. Colegiado en el Colegio Oficial de Psicólogos de Las Palmas P-01803 dhe akreditohet si mjek mjek. profesor Giorgio Nardone.

Telefon:

92 858 24 86 - 622 645 670


email:

info@raulseguradiaz.com


faqja:

www.raulseguradiaz.com


Caserta - Via Francesco Marchesiello, n.169 (Francesca Park) (CE)
Frattamaggiore - Corso Vittorio Emanuele, 139 (NA)
Torre del Greco - Via Gaetano de Bottis, 80 (NA)


Dr. Ludovico Carnile, i diplomuar me nderime në psikologji, i regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Rajonit të Kampanisë, seksioni A (n.6350), specializohet në Shkollën e Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit. Ai është i autorizuar të ushtrojë psikoterapi (neni 3 i ligjit 56/89). Terapistja Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike. Merret me veprimtari klinike, është edhe mësues dhe trajner në fushën edukative dhe klinike.
Botime: Autor i librit me titull: “Përvojat e grupit CO-ESSER-CI të këshillimit fenomenologjik”, viti i botimit KIMERIK 2010.
Në librin "Shëndeti mendor, migrimi dhe pluralizmi kulturor" botuar nga ALPES, si bashkautor shkruan tekstin "Kriza e pranisë dhe abuzimit të substancave: një perspektivë transkulturore".
Ai ka botuar në librin “Në tokën e askujt” Diagnoza e dyfishtë dhe trajtimi i integruar: përqasja fenomenologjike, botuar nga Botimet Universitare Romake, si bashkautor, tekstin “Giano il mio autre monde”.
në vitin 2013 në bashkëpunim me Dr.Teresa Nugnes boton librin e botuar nga Univèrsitas books me titull: "Shënime për ekzaminimin e Parimeve dhe Bazave të Shërbimit Social"

Ai merr në studiot e tij në: Caserta, Frattamaggiore (NA) dhe Torre del Greco (NA).

Telefon:

392 5512 518


email:

studiopsicarnile@libero.it


faqja:


Castellanza - Viale Lombardia, n. 45 (VA)


Taisa Colombo, Psikologe-Psikoterapiste. Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë (n ° 11461). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Pas diplomimit për Psikologji Klinike dhe Neuropsikologji në Universitetin e Milan Bicocca, ajo u specializua në janar 2012 në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor.
Publikimet: “Të ndihmojmë prindërit për të ndihmuar fëmijët e tyre” nga Giorgio Nardone dhe ekipi i qendrës së terapisë strategjike, Ponte alle Grazie.

Telefon:

349 8387 887


email:

taisa.colombo@libero.it


faqja:

www.psicologataisacolombo.it


Castiglione del Lago (PG)


Serena Neri Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n° 3104). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Pas diplomimit për psikologji (punë dhe organizata) në Universitetin e Firences, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. Ai është përgjegjës për studimet në Montepulciano (Via G. Mattoetti, 7); Castiglione del Lago (Via Firenze 28/A); dhe Siena (Piazza dei Maestri del Lavoro n 27 kati i dytë i brendshëm 5) i lidhur me CTS të Arezzo.
Në studimet e tij ushtron aktivitete psikoterapie dhe konsulence që trajtojnë probleme psikologjike të llojeve të ndryshme. Ai gjithashtu kryen aktivitete trajnuese duke bashkëpunuar me autoritetet vendore, kontekstet arsimore, organizatat që operojnë në urgjencën shëndetësore dhe sociale, klubet sportive.

Telefon:

334 1326 146


email:

serenan@libero.it


faqja:

www.terapiabreve-siena.it


Catania - Viale Vittorio Veneto, 335 (CT)
Palermo - Via Costantino Nigra, n.46 (PA)


Agostino Palmisano, Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të seksionit të Rajonit Sicilian. A (n.6582) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Palermos, ai u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Pranon në studiot e: Catania dhe Trecastagni.

Telefon:

331 8298 163


email:

info@agostinopalmisano.it


faqja:

www.agostinopalmisano.it


Catania (CT) - Palermo (PA) - Sirakuzë (SR) - Messina (ME)


Dr. Nicola Patanè u diplomua në Palermo në 1999 me nota të plota dhe është regjistruar në Regjistrin e Psikologëve Sicili me nr.2847. Ai është i lidhur dhe bashkëpunon si psikoterapist me Qendrën e Terapisë Strategjike të Prof.

Telefon:

392 6647 077


email:

n.patane@tin.it


faqja:

www.psicoterapiabrevesicilia.com


katolike (RN)


Telefon:

335 6939 744


email:

info@flaviatugliani.com


faqja:

www.psicoterapiastrategicaperugia.net


Cesena - Via Terni n ° 35, San Carlo di Cesena (FC)


Massimo Monti, Psikolog-Psikoterapist Filialin Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Rajonit Emilia Romagna (n.4764 A nga 14-07-2006). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në psikologji (adresa e punës dhe organizatave) në Universitetin e Bolonjës, ai u specializua në Psikologjinë e Urgjencës dhe mori një diplomë Master të nivelit të dytë në Universitetin e Bolonjës në Teknikat e Konsulencës Psikosociale për organizata dhe Institucionet dhe Masters Universitare Internacional Italo-Espaňol de Técnicas de Asesoramiento në Universitetin e Kadizit (Spanjë). Ai ishte profesor ndihmës në Fakultetin e Psikologjisë dhe Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Bolonjës. Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
PUBLIKIME
- G. Sarchielli, M.Monti "Kush ndihmon kush ndihmon?" Çrregullimi i stresit post-traumatik në punonjësit e urgjencës dhe teknikat për t'i parandaluar ato. Emergjenca Sot Viti VI n ° 2 Mars / Prill 2000
- Monti M. “Reanimimi kardiopulmonar dhe implikimet psikologjike” Emergjenca Oggi Viti IX nr. 4 - 4 maj 2003.
- Monti M., De Antoni L. "Stresi dhe rreziku i Burnout në personelin e urgjencës dhe pranimit"
nga Triage e Ndihmës së Parë. Mirë se vini, siguri, kujdes për pritjet, përvojat psikologjike,
nevojat ”redaktuar nga Trabucco G., Buonocore F. 2007. Edizioni Libreria Cortina Verona
- Monti M. "Ndërhyrje psikologjike në fazën paraspitalore" nga Triazhi i Ndihmës së Parë ...

Telefon:

338 4424 335


email:

dottmassimomonti@gmail.com


faqja:


Chieti dhe Pescara -
Via Cesare De Lollis, 34 Chieti
Viale Guglielmo Marconi, 136 Pescara


Telefon:

+393474906868


email:

federicasaioni@gmail.com


faqja:


Cicciano - Via A. Gramsci, n. 3 (NA)


Mascolo, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n. 10467). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin La Sapienza të Romës në qershor 2000, ai u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve Shkencore në janar 2000.

Telefon:

333 4260 656 - 06 54602 916


email:

mail@gmascolo.net


faqja:

www.gmascolo.net


Cicciano (NA)


Telefon:

333 5906 486


email:

stecar83@hotmail.it


faqja:


Cisterna e Latinës -
Largo Giupponi, 8


Dr Stefania Romano - Psikologe, Psikoterapiste, e diplomuar në Psikologjinë e Aplikuar, Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin e L'Aquila, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e specializimit Arezzo drejtuar nga Prof.Giorgio Nardone (Regjistri i Psikologëve Lazio, i regjistruar .n.22535; i autorizuar për të ushtruar psikoterapi)
Pas marrjes së Masterit në Ndërmjetësimin Familjar, ai fillon të bashkëpunojë si Konsulent Teknik i Partisë në rastet e konflikteve prindërore dhe në situata të kujdestarisë së të miturve.
Regjistruar në listën e konsulentëve, si psikolog ekspert, pranë Zyrës Ndërrrethore të Ekzekutimit Kriminal të Jashtëm Firence - Ministria e Drejtësisë (në zbatim të nenit 80 të ligjit 354/1975)
Ai drejton studion e tij profesionale ku kryesisht ushtron aktivitete psikoterapeutike sipas Modelit Strategjik të Terapisë së Shkurtër, duke iu drejtuar çiftit individit dhe moshës së zhvillimit.
Eksperte në psikodiagnozën e moshës së zhvillimit, ajo koordinon dhe mbikëqyr aktivitetin e vlerësimit dhe ndërhyrjes së ekipit të studimit (Neuropsikomotrik-Logopedit) për atë që ka të bëjë me Çrregullimet e të nxënit, (DSA) Çrregullimi i hiperaktivitetit të vëmendjes (ADHD).
Bashkëpunon me organe publike dhe private si Konsulent-Trajner

stefania.romano71@hotmail.it- stefania.romano7182@gmail.com

Telefon:

3331695754


email:

stefania.romano71@hotmail.it


faqja:

www.dottoressastefaniaromano.it


Città della Pieve - Loc. Po'Bandino, c/o Qendra Sportkinetike - ssn71 (PG)


Psikologe e diplomuar në Universitetin e Firences dhe psikoterapiste në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, studiuese në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, ajo merret me patologjitë paaftësie nëpërmjet përdorimit të protokolleve specifike dhe një metodologjie të kujdesshme dhe rigoroze. Megjithatë, ajo merret me të gjitha llojet e problemeve psikologjike.

Telefon:

320 0739 950


email:

Gloria.agostini@gmail.com


faqja:

www.gloriaagostini.it


Como - Via dei mille, 5 në Polispecialistica Lariana
Vicolo Piazza, 21 - Urgnano (BG)


Cel:3474184771

Telefon:

347 4184771


email:

Chiesaroberta@libero.it


faqja:


Crema - Via Carducci, n. 2 Sergnano (CR)


Dr. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 03/12808). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomës master në psikologji (adresa sociale dhe zhvillimore) në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë të Milanos, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria. dhe Kërkimit Shkencor. Ka kryer aktivitete studimore dhe kërkimore në Itali, Spanjë dhe Amerikë pranë strukturave të mëposhtme: ASL e Bergamos dhe Kremonës (Këshillim Familjar dhe Mbrojtja e të Miturve); Spitali “Ospedale Maggiore di Crema” (Departamenti i Shëndetit Mendor); Instituti i Studimit të Psikoterapive “ISP” i Milanos; Instituti i Terapisë Familjare në San Diego, Kaliforni; Instituto de Psicologia Avanzada në Valencia. Ajo bashkëpunon me organe dhe institucione publike, private dhe të sektorit të tretë si psikologe, trajnere dhe punonjëse sociale. Kjo pasohet nga zbatimi i projekteve të integruara sociale dhe socio-shëndetësore dhe aktivizimi i rrjeteve që synojnë promovimin e dialogut ndërkulturor, mirëqenien e individëve dhe grupeve në komunitetin e referencës. Publikimet: Pietrabissa G., Hybarger C., Castelnuovo G., Bernardi B., Garofano P., Aplikime të shkurtra të terapisë strategjike në një kontekst amerikan: një qasje e re në trajtimin e çrregullimeve të fëmijërisë, Kufijtë në Psikologji për mjedise klinike, 2012.

Telefon:

348 0337 477


email:

bernardi.bea@gmail.com


faqja:

www.psicologabernardi.com


Kremones - Via Lugo, n.30 (CR)


Telefon:

320 0460 463


email:

giovamerlini@gmail.com


faqja:

www.giovannimerlini.it


Cuneo - Corso 4 nëntor, 12 (CN)
Magliano Alpi - Via Langhe, 91 (CN)


Telefon:

338 7713 588


email:

renatobertone@hotmail.it


faqja:

www.psicoterapiabertone.it


Dublin - Suites 8a dhe 9 Dame House, nr. Rruga Dame 24-26, Dublin 2


Telefon:

00353 (0) 1 6799 587


email:

padhraicgibson@hotmail.com


faqja:

www.batesonclinic.ie


Faenza - Corso Garibaldi, 22 (RA)


U diplomua në Shkenca Edukative në 2000 dhe në Psikologji të Organizatave dhe Shërbimeve në 2005, u regjistrua në Regjistrin e Psikologëve të Emilia Romagna (n ° 5475). Pas një eksperience fillestare tetëvjeçare në mësimdhënien e nxënësve me aftësi të kufizuara, ai filloi të punojë për kompanitë prodhuese dhe shërbimi italiane dhe shumëkombëshe në aktivitetet e përzgjedhjes, trajnimit dhe stërvitjes. Ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai ushtron veprimtari biznesi dhe klinike.

Telefon:

347 7215 289


email:

barbara.tamburini@live.it


faqja:

www.tamburinibarbara.it


Faenza - Via Tolosano, 100 (RA)
Ravenna - Viale G. Di Vittorio n. 40 (Baseta) (RA)


Dr. Roberto Quadalti, i diplomuar për Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Bolonjës, i regjistruar në Urdhrin
Psikologë të Rajonit Emilia-Romagna (n.8312 / seksioni A) dhe të licencuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).

Psikoterapisti zyrtar i Qendrës së Shkurtër të Terapisë Strategjike me qendër në Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Aktivitetin e tij profesional e ushtron në Faenza (RA)

Telefon:

389 6016 015


email:

roberto.quadalti72@gmail.com


faqja:

www.robertoquadalti.com


Fano - Via Galantara, n. 2 (PU)


Giovanna Rosciglione, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Shoqatës së Psikologëve Marches (n. 962). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji (adresa e punës dhe organizatave) në Universitetin e Urbinos, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor. Më pas, ai mori titullin master në Teoritë e Dijes, Moralit dhe Komunikimit.

Telefon:

0721 827006 - 338 9014 444


email:

info@terapiabrevestrategica-fano.it


faqja:

www.terapiabrevestrategica-fano.it


Favaro Veneto - Via Triestina, n. 54/20 (VE)


Marina Gardinale, psikologe-psikoterapiste dhe studiuese zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Veneto n. 746.
I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pasi u diplomua për psikologji në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ajo ishte mësuese:
- Kurs trajnimi për operatorët e ULSS 19 Adria për diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve të vëmendjes dhe hiperaktivitetit. (ECM i akredituar),
- Kurse trajnimi për vullnetarët e Mbrojtjes Civile për Krahinën e VE
- Seminare dhe mbikëqyrje të mësuesve për Shërbimet e Planifikimit Arsimor të Bashkisë së Venedikut.
- Pedagog deri në vitin 2014 i psikologjisë klinike dhe zgjidhjes së problemeve në Universitetin e Padovës në shkollën e specializimit në Psikologji të ciklit jetësor. Publikimet:
Bashkëautor i librit "Perceptimi, aftësitë motorike dhe të nxënit" Ed Armando Roma 1985
Bashkautor i librit “Edukimi motorik” Ed Armando Rome 1987
Bashkëautor i librit "Studenti i suksesshëm" Ed.Pagus Treviso 1990
Bashkautor i librit "Learn to Study" Ed.Erickson Trento 1994
Bashkëautor i librit "Impulsiviteti dhe vetëkontrolli" Ed.Erickson Trento 1996
Bashkëautor i librit "Il Bambino metatelevisivo" Ed. Erickson Trento 1999
Bashkëautor i librit "Pema e jetës" 2006
Aktualisht ai ushtron aktivitete të pavarura me bazë në Favaro V.to VE Via Triestina, n. 54/20 (VE).

Telefon:

041 634581 - 333 2180 826


email:

marina.gardinale@tin.it


faqja:

www.terapiastrategicavenezia.it


Ferrara - Via Cortevecchia, n.67 (FE)
Cento - Via Guercino, n.74 (FE)


Giorgia Fabbri, Psikologe - Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna nga 6/09/2001 me nr. 2711. I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit të Padovës, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkime Shkencore.

Marr në studiot e lidhura të:
- CENTO (FE), Via Guercino 74,
- FERRARA, Via Cortevecchia 67

Telefon:

328 6965 402


email:

fabbri_giorgia@libero.it


faqja:

www.giorgiafabbri.it


Figline Val d'Arno - Viale Bianca Pampaloni, 12 (FI)


Dr. Nicola Martini Psikolog-Psikoterapist, i regjistruar në regjistrin e psikologëve të Toskanës n. 4670, Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër.
Kreu i studimit Figline dhe Incisa Valdarno i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, ai bashkëpunoi me Prof. PROBLEME DHE ZGJIDHJE ", Ponte alle Grazie Editore 2012.
Sot ai është një nga bashkëpunëtorët zyrtarë të Prof. Nardone si studiues dhe psikoterapist i lidhur me CTS të Arezzo-s.

Telefon:

333 8569 715


email:

martini.nico@tiscali.it


faqja:


Firence - Viale dei Mille, n. 32 (FI)


Lisa Alessandri, Psikologe-Psikoterapiste, e lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4094). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (specializimi në Psikologjinë Zhvillimore) në Universitetin e Firences, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.
Që nga viti 2007 ka bashkëpunuar me RSA Madonna delle Grazie (Settignano, Firence) që merret me asistencë psikologjike, rehabilitim kognitiv dhe aktivitete animuese për të moshuarit, kryen

Telefon:

348 5534 408


email:

lisa.alessandri@libero.it


faqja:

www.misericordia.firenze.it


Firence - Viale Redi, n. 51 (FI)


Daniela Ambrogio, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit të Toskanës (Nr. 3989) dhe e autorizuar për të ushtruar Psikoterapi (Neni 3 i Ligjit 56/89) 'Universiteti La Sapienza i Romës dhe duke u kualifikuar si Psikologe, ajo përsos veten në Përzgjedhje dhe Menaxhimi të Burimeve Njerëzore dhe fillon të fitojë përvoja të ndryshme në fushën e Përzgjedhjes së Personelit, në kompani private dhe disa shumëkombëshe. Pasioni i saj për Klinikën e bëri që në vitin 2001 t'i afrohej Qendrës së Terapisë Strategjike dhe duke u bërë e pasionuar pas modeles jashtëzakonisht pragmatike dhe rigoroze, vendosi të ndiqte shkollën pasuniversitare katërvjeçare. Në vitin 2005 merr Specializimin në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër dhe që nga ajo kohë ushtron aktivitete konsulence dhe psikoterapie, duke bashkëpunuar me Qendrën Arezzo dhe nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të prof. G. Nardone si terapist i lidhur me Qendrën. Me kalimin e viteve, interesi dhe kurioziteti për të rritur aftësitë e saj dhe për të vazhduar stërvitjen, qoftë edhe në mënyrë transversale, e shtyn atë të afrohet edhe në fusha të ndryshme. Në fakt, ai e perfeksionon veten në: Trajnimin Autogjen, në vlerësimin e Stresit të lidhur me punën, në Hipnozën e Shpejtë Mjekësore. Ajo ushtron konsulencën dhe aktivitetin e saj të shkurtër të psikoterapisë strategjike në Toskanë që synon individin, çiftin dhe familjen.

Telefon:

338 4751 614


email:

info@danielaambrogio.it


faqja:

www.danielaambrogio.it


Firence - Viale dei Mille, n. 1 (FI)


Cristina Bergia, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4021). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji (adresë klinike dhe komunitare), e arritur në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor. Punon si psikoterapist në studiot e Firences, Milanos dhe Alassio (Savona).

Telefon:

055 5532873 - 339 7067867


email:

bergiacristina@libero.it


faqja:

www.cristinabergiapsicologa.it


Firence - Via Roma, n. 6 (FI) - Prato - Viale della Repubblica, 141 (PO)


Carla Biasio, Psikologe-Psikoterapiste dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës n. 3646. E kualifikuar për të praktikuar Psikoterapi (neni 3 L.56 / 89) Pas diplomimit në Psikologji (mosha e zhvillimit), e marrë në Universitetin e Firences, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai ushtron profesionin e psikoterapistit në Prato, në Qendrën Mjekësore Gynaikos në Viale della Repubblica 141 dhe në Firence në zyrën e Dr.ssa Liane Ledwon në Via Roma 6.

Telefon:

348 8406 384


email:

carlabiasio@yahoo.it


faqja:


Firence - Via Aretina n. 397 / b


Moira Chiodini, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 2663). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor.
Ushtron veprimtari mësimore dhe trajnuese si mësues i shkollës katërvjeçare të Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike dhe i masterit klinikë.
Ajo ishte një profesoreshë ndihmëse në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit të Firences nga viti 2007 deri në 2014 dhe një anëtare themeluese e kooperativës akademike të spin-off LabCom që merret me kombinimin e aktiviteteve kërkimore dhe ndërhyrjes për promovimin e mirëqenies.
Publikimet:
D. Borselli, M. Chiodini, C. Corsari, G. Giaccherini (redaktuar nga) (2003). Edukimi i bashkëmoshatarëve Stilet e reja të konsumit - Strategjitë e reja të ndërhyrjes. EGA: Torino.
P. Meringolo, S. Bertoletti, M. Chiodini (redaktuar nga) (2009). Qyteti i Krijimtarisë së Rinj. Milano: UNICOPLI.
Kontributi në:
G. Nardone (2012). Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. Firence. Ponte alle Grazie
G.Nardone, A. Salvini. (2013). Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë. Milano. Garzanti.

Lista e publikimeve:
S. Vaccari, C. Sanseverino, M. Chiodini. (1999). Parandalimi i varësisë nga ekstazi. Shëndeti dhe Territori, n. 110, fq. 263-270
S. Vaccari, MG Brogi, M. Chiodini (1999). Prindërimi në varësinë nga droga dhe fëmijët e mitur, Perspektiva Sociale dhe Shëndetësore. Vëllimi 3, fq. 15-18
AA.VV (2001) Koordinimi Kombëtar i Drogave të Reja. Buletini SIRT n. 2
AA.VV. (2001) Punimet e Konferencës mbi Strategjitë e Reja të Drogave në krahasim, Buletini SIRT nr.1
S. Vaccari, C. Sanseverino, M. Chiodini (2001). Syze për mësuesit - Vetëvlerësimi, rregullat dhe vetë-shprehja në klasë-grup. Animacion Social, vëll. Qershor / Korrik, fq. 85-94.
S. Vaccari, C. Sanseverino, M. Chiodini (2001). Rreziku i braktisjes së shkollës. Shëndeti dhe Territori n. 124/125, fq 15-21
AA.VV. (2003). Varet se kush. Parandalimi i varësisë në shkolla në Firence dhe provincë. Buletini SIRT numër 1
AA.VV. (2003). Punimet e Konferencës Kombëtare - HIV: një epidemi pa kufij. Globalizimi: një përgjigje sociale ”, Buletini SIRT Numër 1.
D. Borselli, M. Chiodini, C. Corsari, G. Giaccherini (redaktuar nga) (2003). Edukimi i bashkëmoshatarëve Stilet e reja të konsumit - Strategjitë e reja të ndërhyrjes. EGA: Torino.
P. Meringolo, M. Chiodini (2005). Protagonistë të rinj të ngjarjeve të kohës së lirë. Përvojat e edukimit të bashkëmoshatarëve. Fara dhe pema, vëll. -, fq. 21-27, ISSN: 1125-4882
N. Paulesu, S. Cambi, C. Taccini, M. Chiodini (2007). Rrugët e Shëndetit në Rezidencialitetin Social: Analiza e Rastit, Il Seme e l'Albero, fq. 104-117
P. Meringolo, S. Sirigatti, S. Bertoletti, M. Chiodini, E. Moscardi (2007). Promovimi i angazhimit të të rinjve në planifikimin e ngjarjeve argëtuese.. Në: SCRA, Pasadena CA, 7-10 qershor, vëll. Divizioni 11 i Konferencës së 27-të Bienale të Shoqatës Psikologjike Amerikane 'Shoqëria për Kërkim dhe Veprim në Komunitet. , fq. 48-48.
P. Meringolo, M. Chiodini, E. Moscardi, A. Morandi (2008). Sjelljet e rrezikshme dhe përdorimi i substancave në kohën e lirë të të rinjve. . Në: Konferenca e 2-të Ndërkombëtare për Psikologjinë e Komunitetit. , Lisboa, 4-6 qershor 2008, vëll. Ndërtimi i komuniteteve pjesëmarrëse, fuqizuese dhe të ndryshme. Vizionimi i Psikologjisë së Komunitetit në një perspektivë mbarëbotërore, f. 28-28.
P. Meringolo, M. Chiodini, S. Bertoletti, E. Moscardi (2008). Konsumatorët e rinj të kohës së lirë. Në: Konferenca e VII Kombëtare e Shoqatës Italiane të Psikologjisë së Komunitetit, Firence, 25-27 shtator, vëll. Bashkëjetesa në komunitetin e njerëzve, pp. 177-178.
P. Meringolo, S. Bertoletti, M. Chiodini (redaktuar nga) (2009). Qyteti i Krijimtarisë së Rinj. . Milano: UNICOPLI.
M. Chiodini, P. Meringolo (2009). Ngjarjet Loisir: një qasje sistematike-strategjike. Në: P. Meringolo, S. Bertoletti, M. Chiodini. Qyteti i Krijimtarisë së Rinj. , fq. 121-142, Milano: UNICOPLI.
P. Meringolo, M. Chiodini, S. Bertoletti (2009). Protagonistë të rinj në kohën e lirë. Përvojat e promovimit të qytetarisë aktive Në: Konferenca e 4-të Young People & Societies in Europe and around the Mediterranean, University of Bolonna, dega Forlì, Fakulteti i Shkencave Politike 'Roberto Ruffilli', Forlì, 26-28 Mars 2009, f. 1-10. URL: http://www.giovaniesocieta.unibo.it/paper/9d/meringolo.pdf
P. Meringolo, S. Carpi Lapi, M. Chiodini, A. Morandi, I. Sabò (2009). Informacioni, synimet dhe sjelljet në parandalimin parësor dhe dytësor të SIDA-s. Në: Aip 'Konferenca e Psikologjisë Sociale, Cagliari, 21-23 shtator, f. ---.
P. Meringolo, S. Carpi Lapi, M. Chiodini, F. Petrini, A. Morandi (2010). Rrugët e parandalimit primar dhe dytësor të HIV-it në komunitetin lokal Në: Kongresi IX Kombëtar i SIPSA. Shoqëria Italiane e Psikologjisë së Shëndetit, Bergamo, 23-25 ​​Shtator, vëll. Psikologjia e shëndetit ndërmjet kërkimit dhe ndërhyrjes në shërbimet sociale dhe shëndetësore, në komunitet, në vendin e punës dhe në shkollë, f. ---.
Kontributi në:
G. Nardone (2012). Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. Firence. Ponte alle Grazie

Telefon:

339 3685 545


email:

info@terapiabrevestrategica-firenze.it


faqja:

www.terapiabrevestrategica-firenze.it


Firence - Via Antonio Giacomini 20 (zona Piazza della Libertà)
Signa - Via Giovanni Amendola, nr. 2 (FI)
Prato - Villa San Leonardo - Via del Palco, n. 228 (PO)


Liviana Garau është Psikologe, Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Ajo është e regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Sardenjës (n. 2286) dhe e autorizuar për të ushtruar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit me nota të plota në Psikologji Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në Shkollën Kuadrenniale të Arezzo-s, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Më pas ai përsosi trajnimin e tij të specializuar në Asistencë Psikologjike në situata Zie natyrore dhe traumatike.
Ai bashkëpunon me Vëllazërinë Ushtarake të Firences, si drejtues i shërbimit të specializuar të psikoterapisë dhe me shoqatën Tutto è Vita Onlus, duke ofruar mbështetje dhe mbështetje psikologjike në Listening Point falas për zi, kushtuar atyre që po përballen me humbjen e një personi të dashur. .

Telefon:

389 3160800


email:

garau.liviana@tiscali.it


faqja:

www.dottoressalivianagarau.it


Firence - Via Zambrini, n. 14 (FI)
Piza - Via Fiorentina, n. 214 / c (PI)


Psikologe-Psikoterapist, i diplomuar në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit “La Sapienza” të Romës, dhe i regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të rajonit të Toskanës me nr. 3734.
Që nga viti 2009 është psikoterapist dhe studiues zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike, në studiot e Firences dhe Pizës.
Ai bashkëpunoi me Vertici Srl dhe spitalin pediatrik Meyer në Firence për një projekt mbështetjeje psikologjike për pacientët e rinj me kancer. Ai krijoi një projekt studimi mbi komunitetet virtuale për Vertici Srl, dhe projektin Ludoweb, që synonte përdorimin e lojërave kompjuterike si një vend mbështetjeje për adoleshentët në një gjendje vështirësie mendore ose shqetësimi.
Ai ka botuar librin mbi komunitetet virtuale dhe mbi burimet psikologjike dhe problemet që lidhen me përdorimin e internetit:
Ciofi Rolando, Graziano Dario "Lojëra të rrezikshme?" Franco Angeli Editore (2003).

Telefon:

335 5686 004


email:

psikoterapi.graziano@gmail.com


faqja:

www.dariograziano.com


Firence - Viale Mazzini, n. 16 (FI)


Emanuela Muriana, Psikologe-Psikoterapiste dhe Studiuese e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Rajonit të Toskanës (n ° 992). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike) në Universitetin e Padovës (1982), ndoqi Klinikën Psikiatrike të Universitetit të Bolonjës - Fakulteti i Mjekësisë dhe punoi në marrëveshje me ASL 29, po në Bolonja 1982-1989. Ajo u specializua në CTS të Arezzo-s, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore dhe në Institutin e Kërkimeve Mendore të Palo Alto CA (SHBA) me Paul Watzlawick.
Ish-profesor i doktoraturës në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Sienës (2007-2012) dhe Firence (2004-20015)
Që nga viti 1994 është pedagog në Shkollën Katërvjeçare të Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike.
Ai jep gjithashtu mësime për Master klinikë në Itali dhe jashtë saj. Ai është përgjegjës për praktikën e lidhur të Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike në Firence, ku kryen aktivitete klinike dhe konsulente.
Përveç artikujve të shumtë, ai ka publikuar:
- Fytyrat e depresionit (Ponte alle Grazie 2006) me Tiziana Verbitz dhe Laura Pettenò
Botim spanjoll, 2007 La caras de la depresion, Editorial Herder, Barcelona
- Aspekte psikologjike të pacientit reumatik kronik: ndërhyrje e shkurtër strategjike në S. Maddali Bongi Rehabilitimi reumatologjik, qasje multidisiplinare Edra ed. 2007
-Psikopatologjia e jetës së dashurisë me Tiziana Verbitz (Ponte alle Grazie 2010)
Botimi spanjoll, 2011, Psikopatologjia e jetës së dashurisë, Editorial Herder, Barcelona
- bashkëpunuar me Fjalorin Ndërkombëtar të Psikoterapisë, Garzanti, (2013) Milan redaktuar nga G.Nardone, A. Salvini.
- Vlerësimi psikologjik dhe komorbiditeti psikik. Psikoterapi e shkurtër Strategjike në ndihmë të rehabilitimit psikologjik në S. Maddali Bongi "Rehabilitimi multidisiplinar i pacientit reumatik" Maddali dhe Brogi ed. Firence 2015.
Së shpejti do të publikohet një libër me temën e paranojës me Giorgio Nardone dhe Tiziana Verbitz
Pranon në Firence:
viale Mazzini 16 055-242642- 055-574344; +39 3391847184
www.terapiastrategica.fi.it; emmuriana@alice.it

Telefon:

339 1847 184 - 055 242642


email:

emmuriana@alice.it


faqja:

www.terapiastrategica.fi.it


Firence - Via del Madonnone, n.25 (FI)


Lindita Prend, Psikologe - Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike me drejtues Prof.Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës në numrin 5452. I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Firences, ai ndoqi kursin dyvjeçar në Psikologji Onkologjike, (SIPO) në Institutin Kombëtar të Kancerit Regina Elena në Romë, duke marrë kualifikimin e Operatorit të trajnuar në Psikologji Onkologjike. . Gjatë trajnimit të tij specialistik ai ndoqi kurse të ndryshme rifreskuese si kursi "Teknikat e trajnimit autogjenik dhe relaksues" në Institutin e Psikonsintezës në Firence, kursin në teknikat shprehëse dhe menaxhimin e emocioneve në psikoterapi dhe psiko-onkologji në Kompaninë e Kujdesit Shëndetësor nga Firence. Më vonë ai u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

327 9824 250


email:

l.prendi@outlook.it


faqja:

www.linditaprendi.it


Firence - Via XX Settembre, 78 (FI)
Borgo San Lorenzo - Via Pasquino Corso, n.31 (FI)


Cristina Di Loreto, Psikologe-Psikoterapiste dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 6549). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji në Universitetin e Firences, ai mori titullin Master Universitar i Nivelit II në "Psikiatri, Psikopatologji Forenzike dhe Kriminologji" në Fakultetin e Mjekësisë dhe Chrirugia të Universitetit të Firences me nota dhe nderime të plota. Anëtarja themeluese e Shoqatës Cerchioblu të Firences, ajo merret, krahas aktivitetit klinik, me promovimin e mbështetjes psikologjike dhe trajnimin për pjesëtarët e policisë, forcave të sigurisë dhe të emergjencës. Më vonë ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Merr në Firence në Via XX Settembre 78. Ai gjithashtu zhvillon intervista në anglisht.

Publikimet:
Di Loreto, C. (2013). Ndërhyrja e Shtetit Poilizia: ekspozimi ndaj faktorëve traumatikë, rreziqe dhe pasoja psikologjike për operatorët. Stresi akute dhe kronike, specifikat dhe rreziqet e punës me uniformë. Libër botuar nga autori, botuar nga Gruppo Editoriale l'Espresso SpA
Di Loreto, C. (2013). Mbani mend dhe tregoni. Marrëdhënia midis kujtesës dhe tregimit: efektet psikologjike të tregimit autobiografik. Libër botuar nga autori, botuar nga Gruppo Editorale l'Espresso SpA

Telefon:

328 0328 188


email:

cristina.diloreto@gmail.com


faqja:

www.cristinadiloreto.it


Firence - Viale Gramsci, 22 (FI)


Dr. Giacomo Crivellaro, Psikolog Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike. Pas diplomimit për Shkenca dhe Teknika Psikologjike në Milano dhe Psikologji Klinike dhe Komunitare në Torino, ajo bashkëpunoi me qendra dhe struktura të ndryshme sociale në fushën e Diagnostifikimit të Dyfishtë, Rehabilitimit Psikiatrik dhe Neuropsikiatrik dhe edukimit për të miturit. Psikolog i regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Toskanës (N° 6321) dhe Psikoterapist (neni 3 L.56 / 89) i specializuar në Psikoterapi Strategjike të shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s dhe në Reduktimin e stresit post-traumatik në incidentin traumatik Shoqata Reduktimi, është anëtare e Komitetit Shkencor të Shoqatës "Dëgjo zërat". Pritet si profesionist i lirë në studiot e Firences dhe Parmës.

Telefon:

340 2918 828


email:

info@giacomocrivellaro.it


faqja:

www.giacomocrivellaro.it


Firence -
Via Arcangelo Corelli, 33 / C, Firence


Psikologe dhe psikoterapiste, Ajo është studiuese zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s dhe punon si terapiste e lidhur nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të prof. G. Nardone. Ai jep mësim në shkollën e specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër dhe në Master klinik për mjekë dhe psikologë në Itali dhe jashtë saj. Ajo u specializua në Hipnozë Strategjike në CTS të Arezzo. Ai ushtron aktivitete konsulence, psikoterapie dhe trajnimi.
Ajo është drejtoresha mësimore e Mjeshtrit në shoqërimin shpirtëror në sëmundje dhe vdekje në Prato. Ai është anëtar i Shoqatës Italiane të Kujdesit Paliativ. Ajo është koordinatore e grupit të kërkimit dhe studimit dhe e shërbimit Iorestovicinoate për shoqatën vullnetare Tutto è Vita.

Publikimet:

Vëllimet:

NARDONE G., GHINASSI A., VALTERONI E., PORPIGLIA V., «Duke kapërcyer tiraninë e absurdit. Psikoterapi e shkurtër strategjike e çrregullimit obsesiv-kompulsiv”, në Obsessions and compulsions. Ritualet pajtuese midis neuroshkencës, demonologjisë dhe psikoterapisë, G. BORMOLINI, G. NARDONE, S.
PALLANTI, R. TALMELLI, Giunti, Firence, 2021.
GHINASSI A., MAZZOCCHI B., Për një kurë integrale dhe profetike. Ëndrrat, dëshirat dhe projektet përtej pandemisë, Firence, LEF, 2021.
GHINASSI A., Zemra e plagosur. Ndarja afektive si një formë zie, EMP, 2022.
GHINASSI A., BORMOLINI G., Vdekja. Thanatologjia, Edukimi i vdekjes dhe spiritualiteti, EMP, 2022.

Pranon në studion e:
Firence, via Arcangelo Corelli 33/C. tel 328.3253680

Faqja tjetër: www.ricostruirelavita.it

Telefon:

+393283253680


email:


faqja:

www.tuttovita.it


Firence - Viale Manfredo Fanti, n.101 (FI)


Dr. Andrea Bottai, Psikolog dhe Terapist Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, është regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të seksionit të Rajonit të Toskanës. A (n.3208). Ai u diplomua në Psikologji Klinike në Universitetin e Firences dhe më pas u specializua në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike të drejtuar nga Prof. Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai gjithashtu arriti qëllime arsimore në Psikologji Pozitive dhe Hipnozë të Shpejtë Mjekësore.
Pritet në studiot e Firences dhe Salernos.

Telefon:

348 3572 857


email:

andrea@andreabottai.it


faqja:

www.andreabottai.it


Firence - Via degli Artisti, 17 / A (FI)


Telefon:

3478034536


email:

info@mattiarotelli.it


faqja:

www.mattiarotelli.it


Firence - Viale dei Mille, n. 32 (FI)


Lisa Alessandri, Psikologe-Psikoterapiste, e lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4094). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (specializimi në Psikologjinë Zhvillimore) në Universitetin e Firences, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.
Që nga viti 2007 ka bashkëpunuar me RSA Madonna delle Grazie (Settignano, Firence) që merret me asistencë psikologjike, rehabilitim kognitiv dhe aktivitete animuese për të moshuarit, kryen

Telefon:

348 5534 408


email:

lisa.alessandri@libero.it


faqja:

www.misericordia.firenze.it


Firence (FI)


Eleonora Campolmi, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4489). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Firences, më vonë u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor. Pedagog në shkollën e specializimit në Psikoterapi të shkurtër strategjike dhe master klinikë.
Publikimet:
1) Dermatologjia pediatrike Lotti Torello, Greco Antonella, De Martino Maurizio CIC International Editions, 2009;
• Kapitulli 56 Zhvillimi psikoseksual. E. Campolmi, M. Troiano, A. Cossidente
• Kapitulli 58 Problemet psikologjike dhe psikopatologjia e adoleshencës. E. Campolmi, M. Troiano, A. Cossidente
• Kapitulli 59 Lezionet dermatologjike të vetë-induktuara të adoleshencës. M. Troiano, E. Campolmi, A. Cossidente, T. Lotti.
2) EADV Berlin 2009 Kongresi i 18-të i Akademisë Evropiane të Dermatologjisë dhe Venereologjisë 7-11 tetor 2009, ICC Berlin Postera-P- Psoriasis: P1267- Siguria e një terapie me biologjikë: një raport rasti i një pacienti me një psoriasis rezistente dhe hepatit B i trajtuar fillimisht me efalizumab dhe tani me etanercept R. Colucci, F. Zanieri, G. Buggiani, A. Bassi, M. Dindelli, A. Krysenka, N. Bruscino, AM D'Erme, L. Tripo, E. Campolmi, A. Cossidente, D. Tsampau, F. Prignano, T. Lotti
3) Silvana Russo, Daniela Losco, Eleonora Campolmi, Antonella Venturini Ndërtimi i prindërimit të brendshëm. Një përvojë në grup për prindërit e ardhshëm në pritje të birësimit në Shërbimin e Shëndetit Mendor të Fëmijëve dhe Adoleshentëve. Studime dhe Kërkime. Seria e komisionit për birësime kombëtare dhe ndërkombëtare. Instituti i të Pafajshmëve të Firences. Botimi i parë: Prill 2010. ISBN 978-88-6374-010-3.
4) Revista Ndërkombëtare e Dermatologjisë "Lidhja midis isotretinoinës dhe ndryshimeve të humorit: mit apo realitet? Një pasqyrë e përditësuar"
AM D'Erme, MD, Sara Pinelli, MD, A. Cossidente, MD, Eleonora Campolmi, PhD, T. Lotti, MD, dhe M.Gola, MD. 14 shtator 2011.
5) Rëndësia e ngjarjeve stresuese familjare në pacientët psoriatikë: një studim retrospektiv
E. Campolmi1, F. Zanieri1, U. Santosuosso2, AM D'Erme1, *, S. Betti1, T. Lotti1, A. Cossidente3. Gazeta e Akademisë Evropiane të Dermatologjisë dhe Venereologjisë. 29 shtator 2011.
6) Kujdesi i njëkohshëm dhe melanoma: raport paraprak mbi qasjen psiko-onkologjike
Campolmi E. 1, Mugnai F. 1, Riccio M. 1, Santosuosso U. 2, Saccardi A. 3, 4, Giove S. 3, 5, Fortunato S. 1, Ribecco A. 6, Borgognoni L. 7, Pimpinelli nr 1
Gazeta Italiane e Dermatologjisë dhe Venerologjisë. dhjetor 2011; 146 (6): 425-30
7) IMAZHI I TRUPIT DHE NDËRGJEGJËSIA NË PACIENTET ME MELANOMË ME STADI TË AVANCUAR
Campolmi E., Mugnai F., Riccio M., Grifoni R., Gunnella S., Fortunato S., Fioretto L., Borgognoni L., Pimpinelli N. në botim.

Telefon:

349 4344 391


email:

e.campolmi@gmail.com


faqja:

www.firenzepsicologi.it


Foligno - Bastia Umbra (PG) - Nocera Umbra (PG)


Carla Ascani, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Shoqatës së Psikologëve Umbria (n. 821). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji "Klinike, aplikative dhe shëndetësore" në Universitetin e Aquila, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Studio Di Foligno: Via Gentile Da Foligno, 44b
Zyra Bastia Umbra: Via Roma 21 / C - Qendra Mjekësore Villa Salus "La Contessina"
Zyra Nocera Umbra: Via dei Pini, n. 20

Telefon:

392 9112 508


email:

carla.ascani@libero.it


faqja:

www.ascanicarla.it


Follonica - Via Bicocchi, n.1E (GR)
Grosseto - Piazza dei Maestri, n.2 (GR)


Telefon:

339 2010 094


email:

stefanialbertini@gmail.com


faqja:

www.albertinistefania.com


Fossalta Portogruaro - Via del Commercio, n. 69/4 (VE)


Patrizia Meneghin, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 5741/3). I kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për Psikologji (Adresa klinike) në Universitetin Shtetëror të Lubjanës (Slo), ai mori diplomën pasuniversitare në "Psikologji me një perspektivë transkulturore dhe evolucionare" në Institutin e Psikiatrisë të Universitetit "Cattolica del Sacro Cuore" nga Roma. . Më pas ai mori Specializimin në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Trajnimit Kuadrennial të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ajo u specializua në "Psikologji evolucionare: Identiteti kulturor në adoleshencë" me një diplomë masteri pasuniversitare në Departamentin e Psikologjisë të Universitetit Shtetëror të Lubjanës (Slo), ku gjithashtu mori një doktoraturë në Psikologji Sociale.
Publikimet:
Meneghin, P. (2004). Uvod v kratko strateško terapijo, Psihološka Obzorja, 2004, 13,1,193-205.
Horvat, L., Rus, V., S., Krže, S., Meneghin, P. (2007). Socialno vrednotne percepcije ter stereotipe ose slovencih in italijanih pri izbranih skupinah srednejšolcev na slovenski obali, Anthropos, 3,4, 207-208.
http://www2.arnes.si/~anthropos/anthropos_2004_2007/2007/3_4_horvat_krze_meneghin_rus.pdf

Telefon:

0421 244016 - 335 5373 873


email:

patrizia.meneghin@gmail.com


faqja:

www.patriziameneghin.it


Fucecchio - Via Dante Alighieri, 6 (FI)
Piza - Via Chiassatello, n.1 (PI)


Psikolog Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e psikologëve të Rajonit të Toskanës (n ° 3621) dhe i autorizuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pasi merr një diplomë në Psikologji (adresa klinike dhe komuniteti) në Universitetin e Padovës, ai fillon të interesohet për modelin terapeutik të Giorgio Nardone dhe kryen praktikën e tij pasuniversitare në Qendrën e shkurtër të terapisë strategjike në Arezzo.
E magjepsur dhe e goditur nga pragmatizmi dhe efektiviteti i modeles, pasi u kualifikua si Psikologe, ajo u regjistrua në shkollën katërvjeçare, u specializua në Terapi Strategjike të Shkurtër dhe filloi aktivitetin e saj të këshillimit dhe psikoterapisë.
Kureshtar nga natyra, duke kërkuar vazhdimisht të thellojë njohuritë e tij dhe të rrisë trajnimin e tij edhe në mënyrë transversale, ai ndoqi kurse në Trajnimin e Prindërve, Trajnimin Autogjenik, Terapinë me një seancë dhe u përsos në Hipnozën e Shpejtë Mjekësore.

Telefon:

347 5154 979


email:

samantha.giannotti@gmail.com


faqja:

www.psicoterapiabrevestrategica.com


Gallatoj


Veronica Cavalleri, Psikologe-Psikoterapiste. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të rajonit të Lombardisë (n. 16704). Pas diplomimit për Psikologji Klinike në Universitetin Katolik të Milanos, ajo u specializua në shkollën katërvjeçare në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e njohur nga Ministria e Arsimit, Universitetit dhe Kërkimit.

Telefon:

344 1255 733


email:

info@cavalleripsicologa.it


faqja:

www.cavalleripsicologa.it


Gallarate (VA) - Saronno (VA)


Telefon:

335 6138 128


email:

olga.igochina@yahoo.it


faqja:


Genoa - Via A. Gramsci, 1 / 1A (GE)


Andrea Vallarino, i diplomuar për Mjekësi dhe Kirurgji dhe i specializuar në Kriminologji Klinike në Universitetin e Genovas, i regjistruar në Urdhrin e Mjekëve të Provincës së Xhenovas në nr. 12260, i specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof.
Publikimet:
-Terapitë e komunikimit, Revista e Shërbimit Social, 1991
-Strategjitë në shkollë, Trendi i ri, Genova, 1998
-Komunikimi dhe zgjidhja e problemeve në vendosjen e punës në Occupare, Fratelli Frilli, Genova, 2008
-Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë, (bashkëpunim)
-Ndihmoni prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre, (bashkëpunim)
-Në fillim ishte mjek i familjes: “specialist” i mjekësisë së përgjithshme, në Prekja, ilaçi, fjala, Ponte alle Grazie.

Telefon:

010 2467677 - 349 6922664


email:

andreavallarino@libero.it


faqja:

www.andreavallarino.net


Xhenova - Rapallo


Diplomë në Psikologji në Universitetin e Padovës. Ai përfundoi trajnimin katërvjeçar me një qasje Jungiane në psikoterapi analitike (1999/2000); në vitin 1998 fitoi aftësitë e larta në "Trajnim të Trajnerëve" dhe gjithashtu kreu trajnime specifike për "Udhëheqës grupi". Në vitin 2002 në CIPs.Ps.IA në Bolonjë (Qendra Italiane për Psikoterapi Psikoanalitike për Fëmijërinë dhe Adoleshencën), ai integroi trajnimin e tij me kursin e specializimit në psikologjinë e shkollës "Psikologu në shkollë". Në vitin 2008/2009 (diplomuar në janar 2010) ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, duke u bërë drejtues i studimit të lidhur në Piacenza.
Në maj 2011, pas trajnimit të kryer në ISFAR (Instituti i Trajnimit të Avancuar, Përditësimit dhe Kërkimit) në Firence, ai fitoi kualifikimin për Konsulencë Teknike dhe Ekspert në Gjykatë (CTU - CTP) dhe më pas mbajti pozicionin e Konsulentit Teknik të Zyrës. për Gjykatën e Piacenzës. Në Janar 2012 ajo përfundoi me sukses trajnimin vjetor në Kursin e Trajnimit për Trajner në Qendrën e Terapisë Strategjike - Strategjitë e Ndryshimit në Arezzo. Në dhjetor 2013 ai përfundoi Masterin në hipnozën klinike Ericksonian në Institutin Milton Erickson në Torino (Miratuar dhe njohur nga “The Milton H. Erickson Foundation” Phoenix Az-USA.

Telefon:

335 6036 053


email:

studiomassimobotti@gmail.com


faqja:

www.bottissimo.it


Gorizia - Viale Gabriele D'annunzio, 19 vjeç


Filippo Sales, Psikolog Psikoterapist, Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Venetos (n.8626). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Diplomë në Psikologji Arsimore në Universitetin Papnor Salezian të Romës dhe e specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore dhe Teknologjike.
Niveli I dhe II Master në STC Change Strategies Nardone Group në Zgjidhjen e Problemeve, Komunikimin dhe Trajnimin Strategjik.
Këshilltar Sistemik-Racional në EIDOS, Qendra e Terapisë Familjare Treviso.

Telefon:

347 8400 453


email:

filipsosales@hotmail.it


faqja:

www.filipposales.it


Granollers


Telefon:

(+ 34) 671581929


email:

estruksilvia@mentorisquo.com


faqja:


Jesi - Via Fausto Coppi, n. 29 (AN)


Telefon:

349 3652 604 - 0731/212927


email:

silvia.loren@libero.it


faqja:


L'Aquila - Pescara (PE) - Teramo (TE) - Tortoreto (TE)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. G. Nardone. I diplomuar në Psikologji në Universitetin e Bolonjës në vitin 1999, ai fitoi mbi pesëmbëdhjetë vjet përvojë në fushën e psikologjisë. Specializimi katër vjeçar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo, Prof. Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 4217). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Pescara, Tortoreto, Teramo, Ascoli Piceno, L'Aquila.
Ekspert në Hipnozë Strategjike, Psikoterapi Individuale, Çifti dhe Fëmijësh.

Telefon:

328 6169 937


email:

rcetroni@tiscali.it


faqja:

www.psicoterapiabreveabruzzo.it


L'Hospitalet de Llobregat


Telefon:

(+ 34) 640341 001


email:

angelspm@copc.cat


faqja:


Lamezia Terme (CZ) -
Viale dei Mille n.192


Psikologu dhe Psikoterapisti Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Rajonit të Lombardisë (n. 19426) dhe i autorizuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për Marketing dhe Psikologji Organizative në Universitetin Katolik të Milanos, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën Arezzo për Terapinë e Shkurtër Strategjike, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.
Krahas aktivitetit klinik, ai ushtron aktivitete trainimi, konsulence dhe trajnimi në mjedisin e biznesit

Telefon:

3478964286


email:

verdiana.milano.psi@gmail.com


faqja:

www.verdianamilano.it


Las Condes - Coronel Pereira 62, nga 205


Resumen Académico - Profesional
Psicóloga Universidad de Kili, titulli me dallimin maksimal.

Magíster en Desarrollo y Comportamiento Organizacional, Universidad Diego Portales. Titulada me diferencim maksimal në Santiago, në vitin 2005, u nderua me çmimin "Teza e Madhe e Notës año 2005" të Shkollës Pasuniversitare të Fakultetit të Ekonomisë dhe Biznesit, Universidad Diego Portales.

Master në Psikoterapi Estrategjike të Shkurtër, diplomë otorgado por el CTS en la Sede Didáctica en Mexico, në nëntor 2014.

Koordinator në Kili i modelit Master në Psikoterapinë Estrategjike të Shkurtër Giorgio Nardone, versioni fillestar 2017 - 2018, y del Master en Comunicación, Zgjidhja e problemeve dhe Estratégico Coaching, versioni fillestar 2018.

Programet e specializimit profesional në Kili për docentet e CTS de Arezzo, Itali. Psikologji Klinike dhe Mbikëqyrëse Psikologe Klinike, e akredituar në Kili nga CONAPC.
Trayectoria e madhe de docencia dhe diversas universidades de Kili. Aktualisht Supervisora ​​Psicológica de la Práctica Clinica de alumnos de último año de la carrera de Psikologji, në Universidad de los Andes, Kili.

Telefon:

+ 569 9124 3777


email:

leighton.evelyn@gmail.com


faqja:

http://www.tbechile.cl


Lecce - Via Salesiani, 5 (LE)
Campi Salentina - Via Settembrini, 44 (LE)
Brindisi - Via Appia, n.225 / B (BR)


Psikologu i komunitetit u diplomua në Padova në 2012 me nota të plota. Ajo është përballur gjithmonë me vështirësi sociale, duke punuar në komunitete të tipit familjar, të destinuara për pritjen e përdoruesve të llojeve të ndryshme (narkomanë, të mitur të huaj, të mitur italianë të pashoqëruar, pacientë psikiatrikë me prapambetje mendore). Ai ka bashkëpunuar me Institutin e Rehabilitimit “Nëna e Providencës Hyjnore” të Agazzi (Ar) në fushën e përfshirjes sociale të aftësisë së kufizuar. Ai ka kryer aktivitete kërkimore në fushën e menaxhimit të ankthit dhe terapisë së dhimbjes pediatrike nëpërmjet përdorimit të teknikave jo farmakologjike, në Spitalin Pediatrik Meyer në Firence. Ajo u specializua në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Aktualisht ushtron aktivitete private studimi në studion e psikologjisë Battinelli - Scozzi me seli në Lecce, e themeluar në vitin 2016 së bashku me Dr.Scozzi. Merret në Lecce, Brindisi dhe Campi Salentina (Le). Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Toskanës nr. 7324 në faqen e internetit: www.studiobattinelliscozzi.it

Telefon:

340 306 11 23


email:

info@studiobattinelliscozzi.it


faqja:

www.studiobattinelliscuzzi.it


Lecce - Via Salesiani, 5 (LE)
Campi Salentina - Via Settembrini, 44 (LE)
Brindisi - Via Appia, n.225 / B (BR)


Psikolog Social, Punës dhe Komunikimit, i diplomuar në Universitetin e Padovës në vitin 2012, ai u specializua në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Psikolog i regjistruar në shoqatën e psikologëve të Rajonit të Pulias (n ° 4510) Ai themeloi në vitin 2016 së bashku me Dr. Ai ka bashkëpunuar me Institutin Agazzi të Arezzo-s në fushën e trajtimit të autizmit dhe neurorehabilitimit. Aktualisht, përveç punës si psikoterapist, ai është psikolog mbikëqyrës i dy qendrave ditore të menaxhuara nga Kooperativa Fantasylandia (selia në Copertino, aktivitete që mbulojnë të gjithë territorin). Merr në Lecce, Brindisi dhe Campi Salentina. website: www.studiobattinelliscozzi.it

Telefon:

340 306 11 23


email:

info@studiobattinelliscozzi.it


faqja:

www.studiobattinelliscuzzi.it


Lecco (LC)


Telefon:

349 3257 042


email:

gianluca.castelnuovo@unicatt.it


faqja:


Livorno - Pisa (PI) - Viareggio (LU) - Signa (FI)


Dr. Enrico Chelini, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 5887). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në Psikologjinë e Përgjithshme dhe Eksperimentale në Universitetin e Firences, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

328 0726 088


email:

enricochelini@hotmail.it


faqja:

www.enricochelini.it


Lucca - Via della Polveriera, n. 6 (LU)
Viareggio - Via Cesare Battisti, nr. 184 (LU)


Emanuela Giannotti, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. / 2079). Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin "La Sapienza të Romës, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor. . Publikimet:
"Modelet e familjes - njohja dhe zgjidhja e problemeve midis prindërve dhe fëmijëve" Nardone G., Giannotti E ,, Rocchi R. Ponte alle grazie 2001
“Modelos de familia - Conocer y zgjidhës i problemeve midis padres dhe hijos” Nardone G., Giannotti E., Rocchi R. - Herder Editorial, Barcelona. 2003
"Evolucioni i modeleve familjare dhe terapia indirekte me adoleshentët" Nardone G., Giannotti E., Rocchi R. Karnac books, Londër 2007.

Telefon:

0583 490051 - 347 7705 359


email:

egipsi@tin.it


faqja:

www.terapiabrevestrategicicalucca.it


Lucca (LU) - Pescia (PT)


Telefon:

347 6628 099


email:

alessandra.barsotti@tin.it


faqja:


Lugo


Telefon:

(+ 34) 662644 162


email:

hashimeotomo@gmail.com


faqja:

www.hashimeotomo.com


Luino (VA)


Maria Piera Malagola, psikologe-psikoterapiste, studiuese zyrtare dhe pedagoge e lartë në Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone.
Pedagog në Universitetin Profesional Zviceran-Italian të Lokarnos, departamenti i trajnimit dhe mësimit dhe në Institutin Universitar Federal për Formimin Profesional në Lugano. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lombardisë (n.4632). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 i ligjit 56/89). Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo të drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Publikimet:
Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre, G. Nardone dhe ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike, Ponte alle Grazie, Milano 2012 (kontribut)
Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë, G. Nardone - A. Salvini, Garzanti, Milano 2013 (kontribute si bashkëpunëtor në hyrjet editoriale)
Një Qasje Strategjike ndaj Këshillimit të Studentëve në Shkolla, Maria Piera Malagola, në Shqyrtimin Evropian të Terapisë Strategjike dhe Sistemik, N. 2-2005

Telefon:

349 2969 794


email:

info@pieramalagola.it


faqja:

www.terapia-strategica-luino.it


Madrid


Luisa F. Aguirre de Cárcer si Psikologe-Psikoterapiste dhe Mësuese e Centro de Terapia Estratégica drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid (M-26036) dhe habilitada para el ejercicio de actividades sanitaris (Ref. 07 / 120857.9 / 15), tras la obtención de la licenciaérée de la licenciaés en Psychologión ésépégique UNESCO në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe rikonocida nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Bashkëpunoni në kërkimin LACT.
Librat e botuar:
- Meditimet. Markus Aurelius. Temas de Hoy, 1994; Ariel, 2016
- Aforizmos de Konfuci. La virtud de saber regji. Temas de Hoy, 1997
- Teresa de Jesús. Përzgjedhja e eskritos. Temas de Hoy, 2007
- Libro de los medicamentos simples nga Ibn Wafid. CSIC, 1995

Telefon:

(+ 34) 636 055 813


email:

luisaaguirre@tbemadridcentro.com


faqja:

www.tbemadridcentro.com/


Madrid


Telefon:


email:


faqja:


Madrid - Calle Rodriguez San Pedro, 2. Planta 4ª. Despacho 401


María Martin de Pozuelo Saucedo
Psicóloga General Sanitaria dhe lektor në Curso de Alta Formación në Psikoterapinë e Shkurtër Estrategjike, drejtuar nga Giorgio Nardone. Colegiada en el COP de Madrid (M-21986). Licenciada en Psikologji për Universitetin Complutense të Madridit. Máster en Terapia Short Estratégica, Zgjidhja e Problemeve, Comunicación y Coaching Estratégico, në Madrid. Después, në Itali e specializuar në Shkollën Bienale në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Madrid:
Glorieta Ruiz Jiménez, 4.

Telefon:

(+ 34) 670651 315


email:

mariampsaucedo@gmail.com


faqja:

www.mariamartinpsicologia.com


Madrid - Calle Mezquite, n.2 - Portali D. 1 B - 28045


Jorge Lopez Pérez Vallejo, në edukimin psikologjik në Madrid, plotëson trajnimin në psikologji me një mencion të dyfishtë universitar, një diplomë të parë në psikologjinë e shëndetit dhe ndërhyrje në shëndetin mendor dhe sjelljen dhe një segunda mención në psikologji në arsim. Edukimi për licencën e trajnimit universitar në Psikopedagogji në UNED dhe diploma në edukimin e fëmijërisë në Universitetin e Arsimit de Valladolid.
Në fakt, ajo krahason aktivitetin si psikologji me një qendër intensive aktive të empresariale en la gestión de personas.
Mësues në Universidad Española de Educación a distancia, ai ka komentuar mbi actividad investigadora, me ensayos me clínicos dhe përgatit për doktoraturën duke bashkëpunuar me numerosas comunicaciones, presencia en congresos, publicaciones, entrevistas, duke numëruar më parë deñoleosicas. .

Telefon:

667 633 349


email:

info@lopezvallejopsicologia.com


faqja:

www.lopezvallejopsicologia.com


Madrid (Metro Serrano) - Malaga


Telefon:

(+ 34) 699479 293


email:

info@aliciagarciapsicologa.com


faqja:

www.aliciagarciapsicologa.com


Maglie - Via E. Sticchi, 47/A, Maglie (Le)
Triko - Via G. Carducci, 72/B, Jerseys (Le)


Paola Pasca, psikologe-psikoterapiste dhe shkencëtare e të dhënave. Ajo është e regjistruar në Regjistrin A të Urdhrit të Psikologëve të Pulias (n⁰ 4619) dhe e autorizuar për të ushtruar Psikoterapinë (neni 3 L. 56/89). Pas diplomimit në Psikologji, i marrë me nderime nga Universiteti i Firences, ai u transferua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku kaloi një vit si Studiues Vizitues në Departamentin e Psikologjisë të Universitetit të Teksasit në Austin (TX, SHBA). Këtu ai u specializua në përdorimin e Shkrimit si një mjet vetë-terapeutik dhe në përdorimin e teknikave sasiore për analizën e gjuhës natyrore. Në Itali, ajo përfundoi me sukses doktoraturën në Psikometrikë dhe Shkencë të të Dhënave në Universitetin e Salentos. Duke vazhduar të lexojë dhe studiojë, ajo zbulon modelin e Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe vendos ta bëjë atë për të përmbushur profesionin e saj: të bëhet psikoterapiste. Ajo është e specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Ajo kryen psikoterapi në italisht dhe anglisht, të cilën e flet si folëse amtare.

Përveç kontributeve në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare, ajo është autore e publikimeve shkencore në fushat e Psikologjisë Klinike, Psikologjisë Sociale, Psikologjisë së Punës, Psikologjisë Sportive, Psikologjisë së Konsumit dhe Psikometrisë:

 • Rochira, A., Marinaci, T., De Simone, E., Mannarini, T., Valentino, C., Verbena, S. & Pasca, P. (2023). Ndërveprimi i qëndrueshmërisë së komunitetit dhe mirëqenies sociale përballë ngjarjeve stresuese kronike. Dorëshkrim i pranuar nga revista Journal of Community and Applied Social Psychology.
 • Carpita, M., Pasca, P., Arima, S. & Ciavolino, E. (2022). Grumbullimi i metodave të variablave dhe modeleve të matjes për performancën e futbollistëve. Analet e Kërkimit OperacionalMe DOI: https://doi.org/10.1007/s10479-023-05185-w
 • Pasca, P., De Simone, E., Ciavolino, E., Rochira, A. & Mannarini, T. (2022). Një model i rendit më të lartë i potencialit të qëndrueshmërisë së komunitetit: Zhvillimi dhe Vlerësimi përmes Analizës së Përbërë Konfirmuese bazuar në katrorët më të vegjël të pjesshëm. Cilësi & SasiMe DOI: https://doi.org/10.1007/s11135-022-01400-1
 • Pasca, P., Signore, F., Tralci, C., Del Gottardo, G., Longo, M., Preite, G. & Ciavolino, E. (2022). Zbulimi i kujdesit në internet në fazat e tij më të hershme: zhvillimi dhe vlefshmëria e shkallës së rrezikut të kujdesit në internet. Revista Mesdhetare e Psikologjisë Klinike, 10(1) DOI: https://doi.org/10.13129/2282-1619/mjcp-3248
 • Ingusci, E., Signore, F., Cortese, CG, Molino, M., Pasca, P., & Ciavolino, E. (2022). Zhvillimi dhe vërtetimi i shkallës së Përfitimeve dhe Disavantazheve të Punës në distancë. Cilësi & SasiMe DOI: https://doi.org/10.1007/s11135-022-01364-2
 • Signore, F., Pasca, P., Valente, W., Ciavolino, E. & Ingusci, E. (2021). Burimet sociale dhe lodhja emocionale: Roli i komunikimit në marrëdhëniet profesionale. Ekonomia Intelektuale, 15(2), 205-220. DOI: https://doi.org/10.13165/IE-21-15-2-10
 • Velotti, P., Rogier, G., Ciavolino, E., Pasca, P., Beyer, S., & Fonagy, P. (2021). Dëmtimet mendore, personaliteti patologjik dhe agresioni te shkelësit e dhunshëm. Qendra e Psikologjisë, 38(1), 51-60. DOI: https://doi.org/10.13133/2724-2943/17437
 • Carpita, M., Ciavolino, E., & Pasca, P. (2020). Treguesit e përbërë të performancës së bazuar në role të lojtarëve të ekipeve të futbollit: një perspektivë statistikore. Hulumtimi i Treguesve Social, 156(2), 815-830. https://doi.org/10.1007/s11205-020-02323-w
 • Cardazzone, E., Gallucci, M., Callerame, C., Cussino, M., Gelo, O., Pasca, P., Zaccagnino, M. (2021). Ndryshimet gjuhësore gjatë sesioneve EMDR: Një studim paraprak me një rast. Gazeta e Kërkimeve të Këshillimit dhe Psikoterapisë, 00, 1-11. DOI: 10.1002/kapr.12394
 • Ingusci, E., Signore, F., Pasca, P., Catalano, A., De Masi, S., Gioia, GM, Manuti, A., Molino, M., Spagnoli, P., & Cortese, CG ( 2020) Rritja e kapitalit njerëzor dhe social në universitet: roli i kërkimit të sfidave në performancën akademike. Buletini i Psikologjisë së Aplikuar, 68(287), 30-42. DOI:10.26387/bpa.287.3
 • Boyd, RL, Pasca, P., & Lanning, K. (2020). Panorama e personalitetit: Konceptimi i personalitetit përmes të dhënave të mëdha të sjelljes. Gazeta Evropiane e Personaliteteve, 34(5), 599-612. DOI: https://doi.org/10.1002/per.2254
 • Pasca, P. & Brondino, M. (2020). Fjalët dhe emocionet: urrejtje që ushqen urrejtjen, analiza tekstuale. Në Barometrin e Urrejtjes – Seksizmi i tastierës. Amnesty International Itali.
 • Angelelli, M., Ciavolino, E., & Pasca, P. (2019). Rrjedha e përgjithësuar ndër-entropike. Soft Computing, 1-15. DOI: https://doi.org/10.1007/s00500-019-04632-w
 • Corallo, A., Fortunato, L., Massafra, A., Pasca, P., Angelelli, M., Hobbs, M., ... & Ciavolino, E. (2019). Analiza e ndjenjës së pritjes dhe perceptimit të MILAN EXPO2015 në të dhënat e Twitter: një qasje e përgjithësuar e entropisë së kryqëzuar. Llogaritja e butë, 1-11. DOI: https://doi.org/10.1007/s00500-019-04368-7
 • Boyd, RL, Pasca, P., & Conroy-Beam, D. (2019). Ju jeni vetëm një herë Jung: Ndërtimi i teorive të përgjithësuara të sistemeve motivuese duke përdorur kërkime bashkëkohore mbi gjuhën. Hulumtim Psikologjik, 30:2, 93-98, DOI:10.1080/1047840X.2019.1633122
 • Carpita, M., Ciavolino, E., Pasca, P. (2019). Eksplorimi dhe modelimi i performancave të ekipit të bazës së të dhënave evropiane të futbollit Kaggle. Modelimi Statistikor, doi:10.1177/1471082X18810971

Telefon:

320 312 0067


email:

terapiabrevestrategica@paolapasca.com


faqja:

www.paolapasca.com


Maltë


Telefon:

0035 699275 049


email:

claudetteportelli@gmail.com


faqja:

www.brieftherapymalta.com


Marbella - Avda.Ricardo Soriano, 72. Edif.Golden B, Planta 1.


Elena Boggiani, psikologe - psikoterapiste, është e regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë (n. 7884) dhe është e autorizuar të ushtrojë psikoterapi (neni 3 L.56/89).
Pas diplomimit në Psikologji, me adresë klinike dhe komunitare, me nota të plota (110/110) në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Specializimit të Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Profesor i Teknikës së Shkurtër të Psikoterapisë Strategjike si në shkollën katërvjeçare të specializimit në Arezzo, ashtu edhe në masterin e specializimit dyvjeçar në Itali dhe jashtë saj. Ai mbikëqyr kurset e "Përditësimit dhe Mbikëqyrjes Klinike në Terapi të Shkurtër dhe Strategjike" në Madrid dhe Barcelonë. Ajo është studiuese në Qendrën për Terapinë e Shkurtër Strategjike të Arezzo-s dhe bashkë-autore me Elisa Balbi, Dolci Michele dhe Giulia Rinaldi e "Adoleshentët e dhunshëm, kundër të tjerëve kundër vetes", Ponte alle Grazie, 2009, Milano (botimi spanjoll, 2012, " Adolescentes violentos”, Editorial Herder, Barcelona).
Ai është përgjegjës i studimit në Novara, i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, ku ushtron aktivitete psikoterapie.

Telefon:

+34635943853


email:

dott.ssa.elena.boggiani@gmail.com


faqja:

https://www.elenaboggiani.com/


Massa - Viale Eugenio Chiesa, n.2 (MS)
Forte dei Marmi - Via Risorgimento, n.1 (LU),
në klinikat e specializuara të kryqit të gjelbër


Dr.Ilaria Vettorini, Psikologe-Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof.Giorgio Nardone. Regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n.6964) dhe i autorizuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). E diplomuar në Psikologji Zhvillimore dhe Edukative në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit të Firences, më pas u trajnua duke marrë Master Universitar të nivelit II në Psikologji Wellness, Psikologji Shkollore dhe Psikopatologji Zhvillimore, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s. Mbikëqyrja e drejtpërdrejtë e Prof. Giorgio Nardone, të cilit aktualisht është i lidhur. Pas ndjekjes së Kursit të Trajnimit të Trajnerëve në Qendrën e Terapisë Strategjike, ajo u bë mësuese praktikante e së njëjtës Qendër. Prej vitit 2017 është anëtar aktiv dhe operator vullnetar i Shoqatës “Diversamente Splendidi ONLUS”, një shoqatë që merret me pacientët me kancer.
Trajton të gjitha llojet e problemeve, deri në patologjitë më paaftësie, me përdorimin e Terapisë Strategjike. Që nga viti 2019 ai është përfshirë edhe në Coaching dhe Psikologji Biznesi duke përdorur vetëm qasjen strategjike.
Ajo punon si freelancer në provincën e Lucca dhe Massa Carrara.

Telefon:

339 6905 929


email:

ilaria.vettorini@alice.it


faqja:

www.ilariavettorini.com


Matera (MT) - Via Cosenza, n. 5


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. G. Nardone. Ajo është e regjistruar në seksionin e Urdhrit të Psikologëve të Pulias A - me numër 4556 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).
E diplomuar me nota të plota (110/110 cum laude) në Psikologji Klinike dhe Zhvillimore në Universitetin e Barit, ajo arrin Masterin vjetor në Burimet Njerëzore duke zgjeruar aftësitë e saj dhe duke punuar në fushën e trajnimit dhe përzgjedhjes së personelit. Më vonë ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ai bashkëpunon me kooperativat sociale që merren me të miturit në disavantazh me probleme të sjelljes dhe njohjes dhe familjet mbështetëse. Ai ka punuar në Klinikën Psikiatrike ASL të Barit, Departamenti i Çrregullimeve të Ushqimit dhe Familjes, në Burgje dhe Konsulentët ASL.
Aktualisht ai ushtron aktivitete private psikoterapie në studion e tij në Bari, Mola di Bari, Matera, duke trajtuar problemet që mund të lindin tek të miturit, të rriturit dhe familjet.
Veç kësaj, sportiste që në fëmijëri dhe sportiste e medalizuar e Kombëtares italiane të Apneas, merret me performancë në sport.

Telefon:

370 3100 819


email:

info@psicoterapiabrevebari.it


faqja:

www.psicoterapiabrevebari.it


Matera (MT) - Pisticci Scalo (MT)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 3770). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (specializimi në zhvillim dhe edukim) në Universitetin e Romës "La Sapienza", më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Hulumtimi.

Telefon:

347 7368 705


email:

mariateresaverdesca@virgilio.it


faqja:


Merano - Via Zuegg 24 / A (BZ)


Psikologe Psikoterapiste, jam diplomuar në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit të Padovës.
Regjistruar rregullisht në Regjistrin e Psikologëve të Provincës Bolzano me nr. 04 BZ 567, Jam i autorizuar për të ushtruar Psikoterapi.
Pas diplomimit kam bashkëpunuar për 3 vite me SIIPa.C. - Shoqëria Italiane për Ndërhyrjen në Patologjitë Kompulsive - drejtuar nga Dr. Cesare Guerreschi. Një përvojë që ka qenë një terren trajnimi profesional dhe jetësor. Falë një intuite të Prof. Kështu që vendosa të regjistrohem në Shkollën e Psikoterapisë, e cila, më shumë se çdo tjetër, i përshtatej mënyrës sime të të qenit si një kostum i përshtatur: Shkolla e Specializimit në Psikoterapinë e Shkurtër Strategjike të Arezzo.
Në ato vite bëra një stazh specializimi në Shërbimin Psikologjik të ASL të Meranos dhe në vitin 2009 isha bashkëterapist i Dr. Chad Hybarger (Psy.D.) në Institutin e Terapisë Familjare të San Diegos - Kaliforni për 3 muaj.
I specializuar në Psikoterapinë e Shkurtër Strategjike, unë jam Psikoterapist zyrtar i Qendrës së Terapisë së Shkurtër Strategjike Srl, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Gjithashtu jam Zv/President dhe Shef i Shërbimit Psikologjik dhe Marrëdhënieve me Publikun e Qendrës Mjekësore, ambulancë në qendër të Meranos. Krahas aktivitetit klinik, unë promovoj dhe zhvilloj Kurse Trajnimi për Komunikim, Menaxhimin e Konflikteve dhe Burnout, pranë organeve publike dhe private.

Telefon:

0473 233 689


email:

goer.malvina@gmail.com


faqja:

www.psicologia-bolzano.com


Mérida - C / Berzocana, 10


Telefon:

671 16 39 39


email:

fabiola.garciavinuesa@gmail.com


faqja:

www.psyfabiola.com


Messina - Via dei Mille, n.243 - 89123 (Palazzo Coin)


Dr. Vittorio Porpiglia, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, është regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të seksionit të Rajonit Veneto. A (nr 9230). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pas diplomimit në Psikologji Sociale, të arritur në Universitetin e Padovës, ai u specializua në Shkollën Quadrennial në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Krahas aktivitetit klinik të kryer në praktikën Reggio Calabria dhe Arezzo, ai prej disa vitesh bashkëpunon me Prof.

Publikimet:
Nardone G., Porpiglia, V. (2019) "Kur terapitë dhe terapistët krijojnë varësi." në Psikologji Bashkëkohore n.273.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Psikomania sasiore: ekseset e kuantifikimit në psikologji dhe shkenca sociale" në Psikologjia Bashkëkohore n.270.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Është e ardhmja, më tepër se e shkuara, ajo që krijon të tashmen tonë" në Psikologjia Bashkëkohore n.267, f. XX - XV.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Dialogu terapeutik. Marrja e intervistës së parë klinike në mënyrë efektive terapeutike" në Psikologjia Bashkëkohore n.265, pp. XXII -XVII.
www.vittorioporpiglia.it

Telefon:

340 355 8876


email:

vittorioporpiglia@gmail.com


faqja:

www.vittorioporpiglia.it


Mestre - Via Baseggio, n. 9/16 (VE) - Treviso - Via Borin, n. 48 (TV)


Laura Pettenò, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Nardone. U diplomua në Fakultetin e Psikologjisë të Universitetit të Padovës (1978). Specializimi në Psikoterapi në Qendrën e Terapisë Strategjike Arezzo dhe Institutin e Kërkimeve Mendore në Palo Alto - SHBA. (1992). Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Venetos (n ° 1233). Pedagog i lartë i Masterit të Qendrës së Terapisë Strategjike. Publikuar:
“Familje të zgjeruara” R.Mariotti, L.Pettenò - Ed. Erickson 2015
“Prindërit në praktikë” R. Mariotti, L. Pettenò - Ed Erickson - 2014
"Fytyrat e depresionit" M. Muriana, L.Pettenò, T. Verbitz - Ed. Ponte alle Grazie 2006
“Propozimi i një protokolli strategjik për depresionin” M. Muriana; L. Pettenò; T. Verbitz - Revista, numri 1 Terapia e shkurtër Strategjike dhe Sistemik - 2004
“Të mësosh të studiosh” C. Cornoldi; R. De Beni; MT Group ed. Erickson 1992
“Impulsiviteti dhe vetëkontrolli” C. Cornoldi; M. Gardinale; A.Masi; L.Pettenò - Ed. Erikson 1996
“Studenti i suksesshëm” m. Gardinale; L.Pettenò E. Tressoldi Ed. Pagus 1990
"Perceptimi i aftësive motorike dhe të mësuarit" dhe Armando 1986
Ajo ushtron aktivitetin e saj në Venecia-Mestre në via Baseggio 9 / 16- Treviso c / o Health & Culture via Borin 48

Telefon:

041 634 975 - 329 2285 555


email:

laurapetteno@gmail.com


faqja:

www.laurapetteno.com


Mestre - via Ottorino Respighi, 4 (VE)


Prej disa vitesh kam bashkëpunuar me Park Villa Napoleon, një shtëpi private të të moshuarve në Preganziol, ku merrem me ofrimin e mbështetjes psikologjike dhe psikoterapeutike për pacientët e shtruar në spital ose të jashtëm që vuajnë nga patologji të ndryshme duke përfshirë konkretisht: Çrregullimin Obsesiv Kompulsiv, Çrregullimet e të ngrënit, Çrregullimet e tonit, humorin. , Varësitë dhe Çrregullimet e Personalitetit; për të administruar teste diagnostikuese dhe për të ofruar konsulta indirekte terapie për të afërmit e pacientëve të shtruar në spital.

Gjithashtu jam i përfshirë në organizimin dhe mbështetjen e konferencave javore psikoedukuese që synojnë pacientët dhe familjet e tyre, si dhe ofroj aktivitete psikoterapeutike për grupe të vogla.Për mbi 13 vjet jam marrë me Psikologjinë në kontekste klinike dhe organizative; së shpejti bashkëpunimi im shkencor në kurset "Etika Profesionale dhe Etika e Kërkimit", "Menaxhimi i Burimeve Njerëzore", "Mirëqenia Organizative dhe Parandalimi i Riskut" në Universitetin e Padovës.

Unë marr pjesë si folës në konferenca të ndryshme duke përfshirë "Depresioni brenda dhe jashtë punës" në Qendrën Universitare ASL të Brindisit.

Ndër botimet përfshij kapitullin "Racionaliteti i përhapur: mirëqenia organizative, performanca, spiritualiteti në punë. Modele dhe hetime empirike" të librit "Etika dhe bota e punës" nga F. Menegoni, A. De Carlo (redaktuar nga ).

Për disa vite unë kam menaxhuar Studion time të Psikologjisë Klinike në Mestre (VE)

Telefon:

349 743 8044


email:

lucrezia.marella@gmail.com


faqja:

www.lucreziamarella.it


Mestre (VE) -
Via Cesare Battisti nr. 2


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 2362 / a). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Bolonjës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.

Telefon:

3355413216


email:


faqja:


Mexico City


Telefon:

(52) 55 55720185 - (52) 55 53435766


email:

eduardodiaz@terapiabreveestrategica.mx


faqja:

www.terapiabreveestrategica.mx


Mexico City


Liliana Velarde Manzano
Psikolog klinik (Universidad Iberoamericana)
Máster en Terapia Short Estratégica (Qendra e Terapisë Strategjike)
Specialist në Hipnoterapinë Ericksonian (Instituto Milton H. Erickson CDMX)
Mësues në terapi familjare (Universidad de las Américas)
Bashkëdrejtor i Instituto Milton H. Erickson Lomas Verdes
Colaboradora dhe organizadora de los Masters Clinico en TBE dhe Empresarial en Coaching Estratégico e Qendrës së Terapisë Strategjike në Meksikë

Telefon:

(55) 5343 5766 - (55) 5572 0185


email:

lilianavelarde@terapiabreveestrategica.mx


faqja:

www.terapiabreveestrategica.mx


Mexico City - Calle Capuchinas nr.10, enterier 304. Kol. San José Insurgentes. CDMX SUR.


Telefon:

+55 66 51 95 15


email:

begosamano@yahoo.com


faqja:

www.grupolires.con


Milano - Via Monte Rosa, 3 (MI)
Lainate - Via C. Cantù n.28 (MI)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Ai është regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n ° repertori 03/11158) dhe është i kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas magjistraturës në psikologji, të arritur në Universitetin Katolik të Milanos, ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën Pasuniversitare të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai është përgjegjës i zyrës në Lainate (MI), i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, ku kryen konsulencë dhe psikoterapi të shkurtër. Ai është lektor në masterat klinikë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër. Gjithashtu, që nga viti 2008, ai ushtron rolin e trajnerit socio-edukativ në shkollat ​​e mesme të ulëta dhe të larta me kurse për parandalimin e bullizmit dhe varësive, udhëzime dhe edukim në afektivitet dhe seksualitet. Ndërhyrjet përfshijnë edhe shtigje me prindërit për t'i shoqëruar ata në procesin edukativ të fëmijëve të tyre.

Telefon:

320 4057917


email:

andreacalo1980@gmail.com


faqja:

www.andreacalo.it


Milano - Via Gulli, n. 45 (MI)


Ruggero Ioris Bonzanini, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 4549). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

339 2793 344


email:

ruggero.ioris.bonzanini@gmail.com


faqja:

www.ruggeroiorisbonzanini.it


Milano - Via Luigi Settembrini, n. 43 (MI)


Psikolog - Psikoterapist, i regjistruar rregullisht në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve (Marche, n.1705, Seksioni A Psikologë Specialistë në Psikoterapi) i kualifikuar për të praktikuar Psikoterapi, specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, e njohur zyrtarisht nga MIUR (Ministria e Arsimit, Kërkimet Universitare) në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, e themeluar në 1987 nga Giorgio Nardone dhe Paul Watzlawick, me të cilën është e lidhur.
Interesi për qasjen e shtyu atë në Palo Alto (Kaliforni), ku ai ndoqi një trajnim intensiv mbi modelin e shkurtër të Psikoterapisë të zhvilluar brenda Institutit të Kërkimeve Mendore (MRI). Pasi studioi Psikologjinë Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Urbinos dhe në Universitetin e Uellsit (Universiteti i Uellsit, Swansea) ai u transferua në Arezzo për pesë vjet për të ndjekur nga afër punën e Prof. Giorgio Nardone në Qendrën e Terapisë Strategjike (CTS). ) drejtuar nga vetë Prof. Giorgio Nardone, nga i cili tani mbikëqyret.
Që nga viti 2006 ka bashkëpunuar aktivisht në projektet e CTS të Arezzo-s dhe është mësues i brendshëm në masterat për mjekë, psikiatër, psikoterapistë dhe psikologë në Itali dhe jashtë vendit dhe në Shkollën e Specializimit katërvjeçar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike, gjithashtu është. koordinator i kurseve të trajnimit të CTS për zyrat e Bolonjës. Në vitin 2008 ai bashkëpunoi në realizimin e "Zbulimeve dhe shpikjeve të psikologjisë" (Sirigatti S., Stefanile C., Nardone G., The zbulimet dhe shpikjet e psikologjisë, 2008, Milano: Ponte alle Grazie; Botimi spanjoll El descubrimiento y los Hallazgos de la Psychology, Barcelona: Paidos); në vitin 2011 botoi me Giorgio Nardone “Cogito ergo suffro” (Nardone G., De Santis G., Cogito ergo suffro, Milano: Ponte alle Grazie; botimi spanjoll Pienso, luego sufro, Barcellona: Paidos); në vitin 2013 ai ishte anëtar i bordit redaktues të Fjalorit të parë Ndërkombëtar të Psikoterapisë të redaktuar nga Giorgio Nardone dhe Alessandro Salvini për Garzanti. Në vitin 2013 ai përsosi veten në modelin e hipnozës strategjike Nardone. Ai menaxhon blogun që krijoi në të cilin publikon periodikisht artikuj me interes psikologjik të një natyre popullore.
Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Milanos, Bolonjës dhe San Benedetto del Tronto.

Telefon:

333 3763 710


email:

desantisgiulio@gmail.com


faqja:

www.giuliodesantis.com


Milano - Terno d'Isola (BG)


Sara Doni është një studiuese e asociuar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo.
Psikologe dhe psikoterapiste, ajo është e regjistruar në regjistrin e Psikologëve të Lombardisë (n ° repertori 03/6181) dhe është e autorizuar të ushtrojë psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Pas diplomimit në psikologji (fusha e specializimit: Punë dhe Edukim), e arritur me nota të plota në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë në Milano, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në Shkollën e Specializimit të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai ka kryer veprimtari klinike, kërkime, konsultime psikologjike dhe psikoterapi në Spitalin Niguarda Ca 'Granda në Milano, Njësia e Psikiatrisë (UOP 47)
Ai është përgjegjës i zyrës së Milanos, të lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike Arezzo, ku kryen konsulencë dhe psikoterapi të shkurtër. Ai bashkëpunoi me Qendrën e Terapisë Strategjike si mësues i Masterit në Psikologji Klinike dhe Psikoterapi Strategjike të Shkurtër.
Ajo bashkëpunon me Skindeep Psychology and Psychotherapy Studio në Milano si psikologe dhe specialiste në psikoterapi afatshkurtër.
Ai ushtron aktivitete konsulence në DEEPConsulting në fushën edukative dhe organizative, për individë apo organizata (shoqata, kompani, shkolla etj.) dhe trajnime në komunikim dhe zgjidhje problemesh.
Ai kryen aktivitete trajnuese për komunikimin dhe zgjidhjen e problemeve në kontekstet:
Organizative, Edukative, Klinike.
Studimet në Lombardi:

Milano: Via Plana 12
Milan: Via Benedetto Marcello 36
Terno d'Isola (Bergamo): Via Salmister 1
Faqja e internetit: www.terapiabrevestrategica-mi.it

Telefon:

339 2791 412


email:

sara.doni@fastwebnet.it


faqja:

www.terapiabrevestrategica-mi.it


Milano - Via Torquato Tasso, n. 8 (MI)


Telefon:

02 48013932 - 339 2757 396


email:

studio.fantappie@tin.it


faqja:

www.terapiastrategicamilano.it


Milano - Corso Lodi, n.47 (MI)
Monza dhe Brianza Carnate (MB)


Claudio Gargantini, Psikolog-Psikoterapist, Profesor dhe Studiues Zyrtar për Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardione. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të rajonit të Lombardisë (n ° 11154). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 i ligjit 56/89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.

Marr në:
Zyra e Monza dhe Brianza-Carnate (CAP 20866), nëpërmjet Pace 23
Zyra e Milanos (CAP 20139), Corso Lodi 47

Telefon:

339 7951 993


email:

studio@claudiogargantini.it


faqja:

www.claudiogargantini.it


Milano - Corso Lodi, n.47 (MI)


Roberta Milanese, Psikologe-Psikoterapiste, Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe Profesor i Shkollës së Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të Arezzo. Ajo është e regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n ° 6983) dhe e autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresë klinike dhe komunitare) e arritur me nderime në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. . Pedagog në masterat klinikë dhe organizativë në Itali dhe jashtë saj, prej vitit 2000 ka qenë menaxher organizativ i Shkollës së Specializimit të Menaxhimit në Komunikim, Zgjidhje Problemi & Trajnim Strategjik në Milano. Folëse ndërkombëtare në seminare dhe konferenca, ajo është një anëtare emerituse e Shoqatës Amerikane të Terapistëve të Shkurtër dhe Strategjik (AABST) të San Diego-s (CA) dhe e bordit redaktues të Rishikimit Evropian të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemit.
Krahas psikoterapisë, ai kryen stërvitje, konsulencë dhe trajnime në fushën klinike, organizative dhe edukative.
Kreu i Komitetit të Menaxhimit të Fjalorit Ndërkombëtar të Psikoterapisë (redaktuar nga G. Nardone dhe A. Salvini, Garzanti, 2012), si dhe autori i disa prej hyrjeve të tij.
Krahas botimeve të shumta në revista dhe libra të specializuar, ai ka botuar:
- Burgjet e ushqimit, me G. Nardone dhe T. Verbitz (Ponte alle Grazie, 1999);
- Terapia e shoqërisë së sëmurë - Zgjidhja strategjike e problemeve për organizatat, me G. Nardone R. Mariotti dhe A. Fiorenza (Ponte alle Grazie, 2000);
- Trajnimi Strategjik, me P. Mordazzi (Ponte alle Grazie, 2007);
- Ndrysho të shkuarën. Kapërcimi i përvojave traumatike me terapi strategjike, me F. Cagnoni (Ponte alle Grazie, 2009);
- Kompania fituese, me MC Nardone dhe R. Prato Previde (Ponte alle Grazie, 2012);
- Prekja, ilaçi, fjala. Komunikimi mjek-pacient si mjet terapeutik, me S. Milanese (Ponte alle Grazie, 2015).

Telefon:

02 5466454 - 3755843217


email:

info@terapiastrategica.it


faqja:

www.terapiastrategica.it


Milan - Via Settembrini, 43 (MI) - Pavia - Via San Giovanni Bosco, n. 14 (PV)


Marzia Pala, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Profesor i Masterit Klinik në Psikologji Klinike Strategjike. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 03/10968). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pas diplomimit në Psikologji (Puna dhe Organizatat) në Universitetin e Pavias, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.

Telefon:

393 4184 023


email:

marzia.pala@gmail.com


faqja:

www.marziapalpsicologa.it


Milan - Brescia (BS) - Seregno (MB)


Chiara Ratto është psikologe, psikoterapiste dhe studiuese e asociuar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo.
E diplomuar për Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Torinos, ajo është regjistruar që nga viti 2001 në Regjistrin Italian të Psikologëve, Rajoni i Lombardisë (nr. repertori 6122) dhe është specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, në Shkollën e Specializimit të Arezzo-s drejtuar nga Prof Giorgio Nardone.
Ajo bashkëpunon me Qendrën e Terapisë Strategjike si mësuese, për kurse trajnimi klinik në Itali dhe jashtë saj, si dhe është koordinatore didaktike e Masterit në Terapinë Strategjike të Shkurtër në qytetin e Milanos.
Ai është përgjegjës për studimet e:
- Milano, Via G. Mussi 16

Telefon:

347 2782842


email:

chiararatto@hotmail.com


faqja:


Milano - P.le Libia, n. 7 (MI)


Armanda Salvatori, Psikologe Psikoterapiste studiuese zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lazios nr. 7830 Të kualifikuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji klinike dhe komunitare në Universitetin e Romës (nëntor 1982) në janar 2009, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Nga viti 2009 deri në vitin 2013 ka punuar si psikoterapist në qendrën e rehabilitimit psikiatrik të spitalit Luigi Sacco në Milano.

Telefon:

346 1326 486


email:

armasalva7@gmail.com


faqja:

www.armandasalvatori.com


Milano - Via Luigi Bertelli 16


Marta Spagnolini është Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone. I regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 14472) dhe i kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Pas diplomimit në psikologji (specializimi në klinikë dhe neuropsikologji) në Universitetin e Milan Bicocca, ajo mori një diplomë Master të nivelit II në Psikologji Klinike Strategjike dhe më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ajo bashkëpunon me disa struktura private dhe publike si psikoterapiste psikologe, duke u marrë edhe me çrregullime specifike të të nxënit.

Telefon:

340 1613 789


email:

marta.spagnolini@gmail.com


faqja:

www.martaspagnolini.it


Milano - Via G. Aselli, 5 (MI)


Telefon:

010 2466879 / 335 8040 759


email:

marinataralli@hotmail.com


faqja:

www.terapiastrategica-ge.it


Milano - Studio Pisani - Via Fabio Filzi, n. 8 (MI)


Cristina Bergia, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 4021). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji (adresë klinike dhe komunitare), e arritur në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor. Punon si psikoterapist në studiot e Firences, Milanos dhe Alassio (Savona).

Telefon:

339 7067867


email:

bergiacristina@libero.it


faqja:

www.terapiabrevestrategicamilano.it


Milan - Oggiona me Santo Stefano (VA)


Veronica Aloisio është psikologe, psikoterapiste dhe studiuese e asociuar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo.

E diplomuar për Psikologji në Universitetin e Pavias, që nga viti 2011 është regjistruar në Regjistrin Italian të Psikologëve, Rajoni i Lombardisë (nr. repertori 14486) dhe është specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, në Shkollën e Specializimit të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. .
Bashkëpunon me Qendrën e Terapisë Strategjike si mësues, për kurse trajnimi klinik në Itali dhe jashtë saj.
Ai punon si psikoterapist në studio në Milano dhe Oggiona me Santo Stefano (VA).
Ai gjithashtu ushtron aktivitete stërvitore, konsulente dhe trajnuese në fushën organizative dhe sportive.

Telefon:

345 424 8041


email:

veronicaaloisio@gmail.com


faqja:


Milano - Corso Lodi, n.47 (MI)


Antonella Cerruto është psikologe, psikoterapiste dhe studiuese e asociuar në Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo.

Ajo është e regjistruar në Regjistrin Italian të Psikologëve të Rajonit të Lombardisë që prej vitit 2013 (nr. repertori 16231) dhe e autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Pasi u diplomua me sukses në Psikologji në Universitetin e Padovës, ajo mori një Master të nivelit II në Psikologji Klinike Strategjike dhe më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.

Që nga viti 2004 ka marrë pjesë në evente të organizuara në partneritet me OPL (Urdhri i Psikologëve të Lombardisë), duke kryer aktivitete psikologjike udhëzuese.

Ajo merret me mbështetjen e fëmijërisë, adoleshencës dhe prindërimit, duke zbatuar plane edukative të individualizuara për fëmijët me aftësi të kufizuara në shkollat ​​e Bashkisë së Milanos.

Krahas psikoterapisë, ai kryen stërvitje, konsulencë dhe trajnime në fushën klinike, organizative dhe edukative.

Telefon:

333 676 6561


email:

antonella_cerruto@virgilio.it


faqja:


Milano - Via Federico Faruffini, 8


Psikolog-psikoterapist zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Është regjistruar në seksion A i Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë me n. 20875 dhe të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Pas diplomimit për psikologji klinike, shëndet dhe neuropsikologji në Universitetin e Firences, ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo.
Ai iu përkushtua për disa vite kërkimeve klinike në neuroshkencë në Institutin Neurologjik të Fondacionit IRCCS Carlo Besta në Milano. Ajo është anëtare e Shoqatës Italiane të Psiko-Onkologjisë (SIPO) dhe e Shoqatës Italiane të Tumorit të Trurit - AITC ODV përmes së cilës ofron mbështetje psikologjike për njerëzit e prekur nga tumoret e trurit dhe familjet e tyre.
Në zyrën e Milanos dhe në internet, ajo punon me adoleshentët, familjet, të rinjtë dhe të rriturit, duke u marrë me udhëzime, mbështetje psikologjike, psikoterapi dhe kurse psiko-onkologjike.
Në fushën e korporatave dhe sportive, ai merret me rritjen dhe performancën personale dhe profesionale përmes kurseve të trajnimit dhe stërvitjes, duke bashkëpunuar me realitete të ndryshme konsulence.

Telefon:

371 4103952


email:

info.ceciliaiezzoni@gmail.com


faqja:


Milan (MI) - Sesto San Giovanni (MI)


Telefon:

366 429 5761


email:

e.pervysheva@gmail.com


faqja:

www.ctstrategica.ru


Milano - Via Marchesi de 'Taddei, n.16 (MI) - Desenzano del Garda - Via Adua, n.3 (BS)


Telefon:

340 2588 000


email:

debora.crippa@gmail.com


faqja:


Milan
San Giuliano Milanese -
Milano: përmes Giuditta Sidoli 4
San Giuliano Milanese: Via Dante 18


Lorena Silvestri është psikologe dhe psikoterapiste në qendrën e terapisë strategjike të drejtuar nga profesor Giorgio Nardone.
Është regjistruar në regjistrin e rajonit të Lombardisë me n. 20335 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi.
Pasi u diplomua me nderime në psikologji klinike dhe komunitare në Universitetin Katolik të Milanos, ai mori një diplomë master në psikologji juridike dhe më pas u specializua në psikoterapi të shkurtër strategjike, duke u bërë psikoterapisti zyrtar i qendrës së terapisë strategjike.
Ai ka zhvilluar përvoja në kontekstet e komunitetit, burgut dhe shëndetësisë dhe ushtron aktivitetin e tij si psikoterapist në zyrën e Milanos në via Giuditta Sidoli 4 dhe në San Giuliano Milanese në via Dante 18.

Telefon:

+ 39 3886258717


email:

lorenasilvestripsicologa@gmail.com


faqja:

www.lorenasilvestri.it


Modena - P.zza Manzoni, n. 4 (MO)
Carpi - Viale Dallai, nr. 38 (MO)


Federica Cagnoni, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Piemonte (n. 5408). E kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Bolonjës ajo kreu aktivitete klinike dhe kërkimore në Spitalin Maudsley në Londër.nën mbikëqyrjen e Prof. Isaac Marks. Më vonë ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai jep mësim në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike të Arezzo-s të njohur nga MIUR. Ai është profesor i masterit klinikë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër dhe menaxher organizativ dhe didaktik i Masterit Klinik me qendër në Torino. Ai është profesor në CEMEC (Qendra Evropiane për Mjekësinë e Emergjencave dhe Fatkeqësive) me qendër në Republikën e San Marinos.
Ai jep mësim master në Konsulencë Filozofike në Universitetin Cà Foscari të Venecias
Ai është anëtar i bordit redaktues të Shkurtër Strategic and Systemic Therapy European Review.
Nga viti 2008 deri në vitin 2013, konsulent në shërbimin shëndetësor të Guardia di Finanza të rajonit të Piemontes me qendër në Torino.
Përveç publikimeve të shumta në fushën klinike në revista dhe libra të specializuar, ajo është bashkëautore e:
(redaktuar nga G. Nardone dhe A. Salvini) Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë (Garzanti, 2013)
- Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. (redaktuar nga G. Nardone dhe Ekipi i CTS) me kapitullin "Kur ndarja bëhet problem", Ponte alle Grazie, Milano, 2012.
- Ndrysho të shkuarën. Tejkalimi i traumës me terapi strategjike, Ponte alle Grazie, Milano, 2009; (me R. Milanese).
- Botimi spanjoll, 2010; Cambiar el pasado, Editorial Herder, Barcelona.
- Terapia Strategjike në “Në varësi. Një rrugë drejt autonomisë”, me G. Nardone, redaktuar nga Albano T., Gulimanoska L., franco Angeli, Milano, 2007.
- Perversione në rrjetë. Psikopatologjitë e internetit dhe trajtimi i tyre. Me G. Nardone, Ponte alle Grazie, Milano, 2002.
- Botim spanjoll, 2004; Perversions en la red, Editorial Herder, Barcelona.

Telefon:

335 7052 721 - 059 651179


email:

dott.ssacagnoni@gmail.com


faqja:

www.terapiabrevestrategica-torino.it


Modena - Via Marcantonio Parenti, n. 47 / E (MO)


Monica Orma, Psikologe-Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof.Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia-Romagna (n. 6527 A) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në Psikologji (specializimi Psikologji Klinike dhe Komunitare) në Universitetin e Padovës duke marrë notat më të larta, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve Shkencore. Nga viti 1999 deri në vitin 2010 ai punoi në projekte bashkëpunimi dhe zhvillimi në Venezuelë, duke trajtuar shqetësimin psikologjik në situata degradimi dhe duke planifikuar ndërhyrje psikologjike dhe trajnuese në favor të popullsisë autoktone të Amazonës. Aktualisht është supervizor dhe psikolog në “S. Giuseppe ”në Castel Maggiore (BO) dhe merr si profesionist i pavarur në Modena.

Telefon:

340 4564 969


email:

monica.orma.700@psypec.it


faqja:

www.psicologa-modena.com


Modena - Piazza A. Manzoni, 4


Psikologu dhe psikoterapisti zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.
Regjistruar rregullisht në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n. 8803) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89).
Pas diplomimit master në Psikologji Klinike në Universitetin e Padovës, ai mori një diplomë Master në Psikologji Sporti dhe Performance. Më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone njihet zyrtarisht nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ajo bashkëpunon me organe publike, private dhe të sektorit të tretë si psikologe dhe psikoterapiste. Më pas vijon zbatimi i projekteve socio-edukative dhe social-shëndetësore në zonë, që synojnë nxitjen e rrjetëzimit për mirëqenien psikofizike të personit, familjes dhe grupeve, brenda komunitetit referues.
Përveç psikoterapisë, ai ushtron aktivitete stërvitore dhe konsulente në fushën klinike, sportive dhe edukative.
Ai merr në studiot e tij në Modena dhe Crevalcore (Bo).

Telefon:

334 2929268


email:

eleonora.laffi@gmail.com


faqja:

www.eleonoralaffi.com


Molfetta (BA) - S. Pietro Vernotico (BR) - Bari Capurso (BA)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 3770). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (specializimi në zhvillim dhe edukim) në Universitetin e Romës "La Sapienza", më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Hulumtimi.

Telefon:

347 7368 705


email:

mariateresaverdesca@virgilio.it


faqja:


Monfalcone - Qendra mjekësore Nova Salus, nëpërmjet Bagni 29
Ruda - Via Roma, 8 (UD)
San Giorgio di Nogaro - Via FG Bigotto, 4 (UD)


Patrizia Meneghin, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 5741/3). I kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për Psikologji (Adresa klinike) në Universitetin Shtetëror të Lubjanës (Slo), ai mori diplomën pasuniversitare në "Psikologji me një perspektivë transkulturore dhe evolucionare" në Institutin e Psikiatrisë të Universitetit "Cattolica del Sacro Cuore" nga Roma. . Më pas ai mori Specializimin në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Trajnimit Kuadrennial të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ajo u specializua në "Psikologji evolucionare: Identiteti kulturor në adoleshencë" me një diplomë masteri pasuniversitare në Departamentin e Psikologjisë të Universitetit Shtetëror të Lubjanës (Slo), ku gjithashtu mori një doktoraturë në Psikologji Sociale.
Publikimet:
Meneghin, P. (2004). Uvod v kratko strateško terapijo, Psihološka Obzorja, 2004, 13,1,193-205.
Horvat, L., Rus, V., S., Krže, S., Meneghin, P. (2007). Socialno vrednotne percepcije ter stereotipe ose slovencih in italijanih pri izbranih skupinah srednejšolcev na slovenski obali, Anthropos, 3,4, 207-208.
http://www2.arnes.si/~anthropos/anthropos_2004_2007/2007/3_4_horvat_krze_meneghin_rus.pdf

Telefon:

335 5373 873


email:

patrizia.meneghin@gmail.com


faqja:

www.patriziameneghin.it


Montecatini Terme (PT) - Pistoia (PT)


Massimo Bartoletti, Psikolog dhe Psikoterapist, pasi u diplomua për Psikologji në Universitetin e Padovës, u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit Shkencor. Ai është Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike, Ligjërues në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të Arezzo-s dhe Ligjërues në Master ndërkombëtar. Ai ka disa vite që bashkëpunon me Organe Publike dhe Private si Konsulent, Mbikëqyrës dhe Trajner. Ai ka qenë Gjyqtar Nderi në Gjykatën për të Mitur në Firence nga viti 2005 deri në vitin 2016. Është Këshilltar Nderi i Seksionit për të Mitur të Gjykatës së Apelit të Firences. Ai është regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 2499) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Publikuar:
Bartoletti M. (2012) Capricci Në: Nardone, G., Ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike. Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre: Problemet dhe zgjidhjet e ciklit jetësor. Milano: Ponte alle Grazie.
Bartoletti M. (2015), Ndryshimi për t'i rritur ato. Ndërhyrja strategjike për fëmijët parashkollorë. Botuar nga autori. Shpërndarë nga: ilmiolibro.it, laFeltrinelli, laFeltrinelli.it.
Pritet në studiot e: Montecatini Terme (PT), Corso Roma n. 5, tel. 348 2939141
Pistoia, Via Bastione Mediceo n. 80 / a (në Arcobaleno Medical Studies), tel. 348 2939141

Telefon:

348 2939 141


email:

bartoletti71@virgilio.it


faqja:


Montecatini Terme (PT)


Telefon:

0572 911124 - 339 5490 950


email:

giuliar@hotmail.com


faqja:

www.psicoterapiabreve-verona.it


Montepulciano - Via Giacomo Matteotti, nr. 7 (SI) - Siena - Piazza dei Maestri del Lavoro n 27 (kati i dytë i brendshëm 5)


Serena Neri Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n° 3104). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89). Pas diplomimit për psikologji (punë dhe organizata) në Universitetin e Firences, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. Ai është përgjegjës për studimet në Montepulciano (Via G. Mattoetti, 7); Castiglione del Lago (Via Firenze 28/A); dhe Siena (Piazza dei Maestri del Lavoro n 27 kati i dytë i brendshëm 5) i lidhur me CTS të Arezzo.
Në studimet e tij ushtron aktivitete psikoterapie dhe konsulence që trajtojnë probleme psikologjike të llojeve të ndryshme. Ai gjithashtu kryen aktivitete trajnuese duke bashkëpunuar me autoritetet vendore, kontekstet arsimore, organizatat që operojnë në urgjencën shëndetësore dhe sociale, klubet sportive.

Telefon:

334 1326 146


email:

serenan@libero.it


faqja:

www.terapiabreve-siena.it


Monteriggioni (SI)


Telefon:

339 8446 483


email:

eleonora-forconi@hotmail.it


faqja:


Montesano Salentino - Via E. Comi n. 4 (LE)


Diletta De Matteis, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. I regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Pulias (n. 3679) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pas diplomimit në Psikologji (Dinamike dhe Klinike të Foshnjërisë, Adoleshencës dhe Familjes) në Universitetin e Romës - "La Sapienza" ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, të njohur nga Ministria e 'Universitetit dhe Kërkimeve Shkencore.

Telefon:

388 9072 801


email:


faqja:

www.psicoterapeutadematteis.it


Moskë - e.pervysheva@gmail.com


Konsulencë në Rusisht dhe Italisht.

Telefon:

7985 2333465


email:

e.pervysheva@gmail.com


faqja:

www.ctstrategica.ru


Moska


Pavel Sinitsa u diplomua për psikologji në Moskë, pasi u diplomua në psikologji ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Moskës. Ai kreu trajnimin rezidencial në Shkollën e Arezzo-s, me drejtimin e Prof. Giorgio Nardone.
Ai punon si psikoterapist në Rusi, Moskë dhe zonat përreth.
Ai merret me fushën e gjerë të çrregullimeve dhe problemeve psikologjike.

Telefon:

+79168253758


email:

ppsinitsa@gmail.com


faqja:


Napoli - Via Giacinto Gigante, n.174 - Vomero (Na)
Fusha e Monte Vernës - Via Parco, n. 33 (KE)
Caserta - Via Patturelli, 66 (CE)


Orsola Farina, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n. 17547). Të kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 i Ligjit 56/89). Pasi u diplomua për psikologji (specializimi në Mirëqenien në Kursin e Jetës) në Universitetin e Romës "La Sapienza", më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit. dhe Kërkimit Shkencor.
Ai punon si freelancer dhe merr me takim në studion e tij në Caserta dhe Napoli.

Telefon:

347 7358 474


email:

orsolafarina@inwind.it


faqja:


Napoli (NA) - SG në Cremano (NA) - Salerno (SA)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Shoqatës së Psikologëve të Campania (n. 1198). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në psikologji (adresa klinike dhe komuniteti) në Universitetin La Sapienza të Romës, ai mori një diplomë trevjeçare në Antropologjinë Transformuese, një shkollë trajnimi në psikoterapi e njohur nga Rajoni i Campania-s dhe më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo. shkollë, e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Nga viti 2005 deri në vitin 2013 Gjyqtar Nderi në seksionin e Gjykatës së Apelit të Napolit Të miturit. Që nga viti 2014 është Gjyqtar Nderi në Gjykatën për të Mitur të Napolit. Ajo ushtron aktivitete psikoterapie me të rritur, çifte, familje dhe të mitur. Titullin mësues e ka fituar me kursin e trajnimit për trajnerë të Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s. Publikime: Modeli i punës për punën me të rinjtë në rrezik, në bashkëpunim me profesorë të universiteteve të ndryshme evropiane, si pjesë e një projekti Leonardo të Komunitetit Evropian.

Telefon:

335 8420 599


email:

a.iusto@tin.it


faqja:

www.iusto.it


Napoli - Piazza Garibaldi, n.101 (NA) -
Salerno - P.zza Mazzini, 4 (SA)
Avellino - Via Chiaria, 12 / A (AV)


Dr. Antonio Melillo, Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (nr. 03/15895) që nga viti 2013 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin e Firences, ai u specializua më vonë në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Pritet në studiot e: Firence dhe Avellino.

Telefon:

320 8911 133


email:

dott.antoniomelillo@gmail.com


faqja:

www.antoniomelillo.it


New York - 19 West 34th Street - Kati Penthouse


Telefon:

917 971 7002


email:

cmoretto@rcn.com


faqja:


Nju Jork - Manhatan


Flavia Liguori është Psikologe Psikoterapiste, Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Shkurtër të Terapisë Strategjike të drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone.
Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Komunitare, ajo specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Prof.
Në vitin 2013 ai filloi të bashkëpunojë me shumëkombëshe në sektorin e shërbimeve të Burimeve Njerëzore, ku ai ende punon në mënyrë aktive.
Krahas psikoterapisë, ai kryen stërvitje, konsulencë dhe trajnime në fushën klinike dhe organizative, duke ushtruar edhe profesionin në gjuhën angleze.
---
Flavia Liguori është Psikologe, Psikoterapiste, Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Shkurtër të Terapisë Strategjike të drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone.
Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Komunitare, ajo specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Prof.
Nga viti 2013 ajo bashkëpunon me shumëkombëshe në industrinë e shërbimeve të Burimeve Njerëzore, ku punon në mënyrë aktive.
Aktualisht ajo ushtron Psikoterapi, Coaching dhe konsulencë organizative në italisht dhe anglisht.

Telefon:

+1 646 643 3285 / +39 3396994628


email:

liguori.f@gmail.com


faqja:


Novara - Via Rosmini, n.19 (NO)


Elena Boggiani, psikologe - psikoterapiste, është e regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë (n. 7884) dhe është e autorizuar të ushtrojë psikoterapi (neni 3 L.56/89).
Pas diplomimit në Psikologji, me adresë klinike dhe komunitare, me nota të plota (110/110) në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Specializimit të Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Profesor i Teknikës së Shkurtër të Psikoterapisë Strategjike si në shkollën katërvjeçare të specializimit në Arezzo, ashtu edhe në masterin e specializimit dyvjeçar në Itali dhe jashtë saj. Ai mbikëqyr kurset e "Përditësimit dhe Mbikëqyrjes Klinike në Terapi të Shkurtër dhe Strategjike" në Madrid dhe Barcelonë. Ajo është studiuese në Qendrën për Terapinë e Shkurtër Strategjike të Arezzo-s dhe bashkë-autore me Elisa Balbi, Dolci Michele dhe Giulia Rinaldi e "Adoleshentët e dhunshëm, kundër të tjerëve kundër vetes", Ponte alle Grazie, 2009, Milano (botimi spanjoll, 2012, " Adolescentes violentos”, Editorial Herder, Barcelona).
Ai është përgjegjës i studimit në Novara, i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, ku ushtron aktivitete psikoterapie.
Studio: Via Rosmini, n.19, 28100 Novara.

Telefon:

349 4623 513


email:

dott.ssa.elena.boggiani@gmail.com


faqja:

https://www.elenaboggiani.com


Padova - Via Facciolati, n. 40 (PD) - Mestre - Via Basseggio, 9 (VE)


Telefon:

338 1201 935


email:

francesca_noce@yahoo.it


faqja:

www.francescanoce.com


Padova (PD)


Elisa Bisoni, Psikologe, Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Venetos nr. 6706. Të kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 i Ligjit 56/89). Pas diplomimit në Psikologji Klinike-Dinamike në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve.
merr në:
-Padova, via Savonarola 175
-Padova, nëpërmjet Guizza 6
- Pavia, nëpërmjet Mascheroni 21.

Telefon:

347 6232 731


email:

elisa.bisoni@pecpsyveneto.it


faqja:


Padova (PD) - Bassano del Grappa (VI)
Mestre (VE)


Anna Galiazzo, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Veneto n. 7042. I kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në Shkencat e Infermierisë në Fakultetin e Mjekësisë dhe Kirurgjisë në Udine dhe një diplomë në Psikologji Sociale, Punës dhe Komunikimit në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Koordinator i Masterit të Trajnimit të Avancuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Padova dhe Master i nivelit të 2-të në Psikologji Klinike Strategjike në Padova.
President i Kooperativës CePoSS.
Autor i librit “Nga sëmundja në zi. Praktikat e mira për humbjen shoqëruese ”Shtëpia Botuese Cea Zanichelli.
Merr në:
- Padova, në Via Venezia 92 / B,
- Mestre në Via Baseggio 9,
- Bassano Via Giuseppe Verdi 16 San Giuseppe Vi.
Tel.Për termine Sekretaria Qendrore 0498077882

Telefon:

0498077882 - 3288842 212


email:

galiazzoanna@gmail.com


faqja:

www.annagaliazzo.com


Padova (PD) - Via San Prosdocimo 30


Dr. Saul Piffer është psikolog dhe psikoterapist, specialist në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër. I regjistruar në Urdhrin e Psikologëve (n.544 TN) dhe i licencuar për të ushtruar psikoterapi, ai është Psikoterapist Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Krahas trajtimit të formave psikopatologjike më të zakonshme (çrregullime ankthi, çrregullime depresive, çrregullime të të ngrënit, çrregullime obsesive-kompulsive, çrregullime seksuale) dhe ndërhyrje në problemet e marrëdhënieve (familja, prindërimi, martesore, sociale dhe e punës), Dr. Piffer e fokusoi interesin e tij më shumë në aplikimin e ndërhyrjes së shkurtër strategjike në funksionet e të menduarit obsesiv dhe paranojak.
Ai krenohet me bashkëpunimet e vazhdueshme me ULSS 16 të Padovës, në Këshillimin e Familjes dhe Shërbimin e Kontaktit të Rinisë për Adoleshentët, me Institutet Gjithëpërfshirëse të Provincave të Padovës, Vicenzës dhe Venecias, me shoqatat e prindërve, kooperativat (parandalimi dhe paaftësia), shoqëritë sportive dhe organizative. .
Ndër botimet e tij:
- kapitulli “Edukimi afektiv në epokën dixhitale”, në revistën Shëndeti dhe shoqëria “Seksualiteti, shëndeti, institucionet. Nga praktikat e kontrollit në rrugët edukative”, a. XII n.1, 2013 Franco Angeli, Milano.
- kapitulli “Adoleshentët dhe interneti: drejt ndërgjegjësimit prindëror”, në librin “Të ndihmojmë prindërit për të ndihmuar fëmijët e tyre. Probleme dhe zgjidhje për ciklin jetësor ”, G.Nardone. Ponte alle Grazie, Milano.
- kapitulli “Qasja dinamike-interaktive në zhvillimin dhe klinikën e marrëdhënieve” në librin “Dinamika e marrëdhënieve dhe ndërhyrjet klinike: teori, mjete dhe kontekste”, të Codiposti. Carocci Editore, 2008
Merr në studimet e:
Padova, nëpërmjet San Prosdocimo 30
Trento, via di Madonna Bianca 122
Vicenza, Riviera Berica 31.

Telefon:

349 3203 495


email:

piffersaul@hotmail.com


faqja:

www.saulpiffer.it


Padova (PD) - via Berchet, 6/a - Piove di Sacco, Via Mazzini, 28


Unë jam Giorgia Silvestri, psikologe dhe psikoterapiste në qendrën e terapisë strategjike të drejtuar nga profesori Giorgio Nardone.
Jam i regjistruar në regjistrin e rajonit Veneto me nr 10941 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi.
Pas diplomimit në Psikologji Sociale, Punës dhe Komunikimit me 110 lavdërime nga Universiteti i Padovës, fillova studimet e mia në Qendrën e Terapisë së Shkurtër Strategjike, duke u specializuar dhe duke u bërë psikoterapisti zyrtar i qendrës së terapisë strategjike.
Unë kam zhvilluar përvojë në kontekste korporative, shëndetësore dhe shkollore dhe e ushtroj profesionin tim si psikoterapist në ordinancën mjekësore në Padova në Via Berchet, 6/a dhe në praktikën time në Piove di Sacco në Via Mazzini, 28 vjeç.

Telefon:

348 4436568


email:

silvestri.giorgina@gmail.com


faqja:

www.giorgiasilvestri.it


Palma de Mallorca (Ishujt Balearik) - Gjermanët García Peñaranda, 9 (07010)


Telefon:

(+ 34) 670576331


email:

psikolog@antonialozano.com


faqja:

antonialozano.com/


Palma de Mallorca (Ishujt Balearik) - Avinguda Alemanya, 15 Escalera A 7º 1ª (07003)


Znj. Leticia Calle është e licencuar në Psikologji nga Universiteti i Granadës dhe psikoterapiste zyrtare në Centro de Terapia Estratégica e drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone. I kualifikuar si Psikolog i Shëndetit të Përgjithshëm dhe i regjistruar në Colegio Oficial de Psicólogos de las Islas Baleares (nº B-1552). Ai vazhdoi trajnimin e tij duke marrë diplomën Master në Psikologji Juridike dhe Ndërmjetësim nga Universiteti Miguel Hernández de Elche, diplomë Master në Seksologji, Terapi Seksuale dhe Género nga Instituti i Seksologjisë Al-Andalus dhe Ekspert në Koordinimin Prindëror nga Fundación Española. de Estudios Sociales y Sanitarios y la Escuela de Mediación y Resolución de Conflictos. Së fundmi ai finalizoi Masterin në Terapinë Strategjike të Shkurtër të Qendrës së Terapisë së Shkurtër Strategjike me qendër në Madrid. Ai përfundoi trajnimin e tij me kursin e aktualizimit dhe mbikëqyrjes klinike, kursin e Hipnozës për terapistët Strategji të shkurtra dhe kursin e avancuar në terapinë e strategjive të shkurtra, punonjës të qendrës së Terapia Breve Strategica.

Además de por su formación, Leticia destaca por su karrierë profesionale si eksperte në vlerësimin dhe trajtimin e të abuzuarve dhe abuzimeve seksuale tek të miturit dhe në psikologjinë mjekoligjore. Además de dedicarse al tratamiento de la ansiedad, akademik y orientimi prindëror dhe terapi pareja, también realiza informes periciales.

Aktualisht vijon trajnimin në Terapinë Strategjike të Shkurtër dhe drejton Dynamis Psychology Palma, qendër referimi në Palma de Mallorca (Islas Baleares) duke trajnuar profesionistë të specializuar në fushat e vlerësimit dhe ndërhyrjes psikologjike.

Telefon:

+ 34 663645539


email:

leticicalle@gmail.com


faqja:

www.leticiacallepsicologa.es


Palma de Mallorca (Ishujt Balearik) - Gjermanët García Peñaranda, 9 (07011)


Telefon:

+ 34 649707778


email:

angela_gual@hotmail.com


faqja:

www.angelagual.com


Parma - Borgo Regale, n. 2 (PR)


Paolo Mordazzi, Psikolog-Psikoterapist është i regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n ° 1515 që nga viti 1994) dhe i kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89 që nga viti 1999). Që nga viti 1994 është Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe Profesor i Shkollës së Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të Arezzo. Pasi u diplomua me nderime në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Padovës, ai fitoi (1993) një Master në Psikologjinë e Komunikimit dhe Sportit në Universitetin e Kalifornisë (UCLA). Më pas (1994) ai u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Pedagog në Master klinik dhe organizativ në Itali dhe jashtë saj, ai është folës ndërkombëtar në seminare dhe konferenca. Anëtar emeritus i Shoqatës Amerikane të Terapistëve të Shkurtër dhe Strategjik (AABST) të San Diegos (CA) dhe i bordit redaktues të Shqyrtimit Evropian të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe Sistemit. Gia Oficer (1987-1991) i Departamentit të Burimeve Njerëzore të kompanive të rëndësishme italiane (Marzotto dhe Barilla), ai ishte konsulent i Rai për programe të suksesshme (shoë reale si "Isola dei Famosi" dhe 1993 dhe 1995 e të tjera) dhe është në paneli i të ftuarve të Rait si psikoterapist.
Krahas psikoterapisë, ai kryen stërvitje, konsulencë dhe trajnime në fushën klinike, organizative, sportive dhe edukative.
Ka botuar: “Stërvitja Strategjike”, me R. Milanese (Ponte alle Grazie, 2007)

Telefon:

0521 286614


email:

p.mordazzi@tin.it


faqja:

www.terapiabrevestrategica-parma.it


Parma - B.go C. Goldoni, n. 2 (PR)
Baganzola - Rr Nga Baganzola, n. 247 / B (PR)


Dr. Maria Nucera është Psikologe-Psikoterapiste, e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Emilia Romagna (n. 5206) dhe e kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
E lindur në Vogogna, një fshat karakteristik në Luginën Ossola në Piemonte, ajo mori një diplomë të shkollës së mesme shkencore në Domodossola, vazhdoi studimet në Emilia Romagna, duke marrë me nderime një diplomë në Psikologji nga Universiteti i Parmës.
Ai hyn në tregun e punës në sektorin e Burimeve Njerëzore, duke fituar përvojë në kompani të strukturuara dhe duke përvetësuar aftësi në proceset kryesore të burimeve njerëzore.
Në vitin 2007, ajo është bashkëthemeluese e Pama Consulting, një Kompani për Kërkime dhe Përzgjedhje të Personelit, Trajnimit dhe Konsulencës së Biznesit, duke marrë pjesë në zhvillimin organizativ të realiteteve të ndryshme: nga ndërmarrjet e vogla/të mesme deri te grupet kombëtare dhe ndërkombëtare.
Në të njëjtën kohë ai zbulon pasionin e tij për fushën klinike duke u takuar me Qendrën e Terapisë Strategjike në Arezzo. Ai ndërmori Shkollën Katërvjeçare të Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore, e specializuar në Psikoterapi.
Sot rruga vazhdon si në fushën e Burimeve Njerëzore ashtu edhe në fushën Klinike.
Ai është referent i aktiviteteve të: Trajnimit, Coaching dhe Këshillimit në Pama Consulting.
Ai menaxhon provën klinike si Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo.
Ai jep mësim në shkollat ​​Master dhe Specializimi në të dyja fushat klinike dhe menaxheriale.
Në çdo aktivitet ajo vazhdon e shoqëruar me vlerat e respektit, konfidencialitetit, besueshmërisë, të kombinuara me ndjenjën e detyrës dhe një motivim të fortë për të bërë gjithmonë më të mirën për të përmirësuar dhe arritur objektivat e vendosura.

Telefon:

349 1979 187


email:

nucera_maria@libero.it


faqja:

www.drmarianucera.it


Parma - Strada della Repubblica, 41 (PR)


Dr. Giacomo Crivellaro, Psikolog Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike. Pas diplomimit për Shkenca dhe Teknika Psikologjike në Milano dhe Psikologji Klinike dhe Komunitare në Torino, ajo bashkëpunoi me qendra dhe struktura të ndryshme sociale në fushën e Diagnostifikimit të Dyfishtë, Rehabilitimit Psikiatrik dhe Neuropsikiatrik dhe edukimit për të miturit. Psikolog i regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Toskanës (N° 6321) dhe Psikoterapist (neni 3 L.56 / 89) i specializuar në Psikoterapi Strategjike të shkurtër në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s dhe në Reduktimin e stresit post-traumatik në incidentin traumatik Shoqata Reduktimi, është anëtare e Komitetit Shkencor të Shoqatës "Dëgjo zërat". Pritet si profesionist i lirë në studiot e Firences dhe Parmës.

Telefon:

340 2918 828


email:

info@giacomocrivellaro.it


faqja:

www.giacomocrivellaro.it


Parma -
Parma


Telefon:

+393207133573


email:

c.alestra6267a@orderpsicologier.it


faqja:


Pavia - Via Trinchera, n. 2 (PV)


Nicoletta Cassiani, Psikologe e Grupit Zyrtar të Qendrës së Shkurtër të Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 7161). Pas diplomimit në Filozofi dhe Psikologji në Universitetin e Pavias, ajo u specializua në psikoterapi ekspresive, u bë Master Praktikuese në Pnl dhe më në fund mori një specializim në Terapinë Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria. e Kërkimit Universitar dhe Shkencor.

Telefon:

347 0474 013


email:

info@nicolettacassiani.it


faqja:

www.nicolettacassiani.it


Pavia (PV)


Elisa Bisoni, Psikologe, Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Venetos nr. 6706. Të kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3 i Ligjit 56/89). Pas diplomimit në Psikologji Klinike-Dinamike në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve.
merr në:
-Padova, via Savonarola 175
-Padova, nëpërmjet Guizza 6
- Pavia, nëpërmjet Mascheroni 21.

Telefon:

347 6232 731


email:

elisa.bisoni@pecpsyveneto.it


faqja:


Perugia (PG) - Foligno (PG)


Telefon:

347 3495 092


email:

info@terapiastrategicaperugia.it


faqja:

www.terapiastrategicaperugia.it


Perugia


Telefon:

335 6939 744


email:

info@flaviatugliani.com


faqja:

www.psicoterapiastrategicaperugia.net


Pesaro - Via San Francesco, n. 52 (PU)


Elisa Balbi, Psikologe-Psikoterapiste dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Shoqatës së Psikologëve Marches (n. 1072). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Menaxher didaktik i Masterit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në zyrën e Pesaro-s. Pas diplomimit në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Bolonjës, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. Ai është Mbikëqyrës Zyrtar dhe Mësues i Shkollës së Specializimit në Psikoterapinë e Shkurtër Strategjike dhe e Shkollës së Trajnimit Bienal. Ai është gjithashtu përgjegjës për kursin e Mbikëqyrjes Klinike për ish-studentët e Institutit të Terapisë së Shkurtër Strategjike dhe për kurset e Qendrës së Terapisë Strategjike për zyrën Pesaro.
Ajo është bashkëautore e botimeve të mëposhtme:
Nardone, G., Balbi, E., Valteroni, E. (2013), Efikasiteti dhe efikasiteti i terapisë së shkurtër strategjike në çrregullimin obsesiv-kompulsiv, në Obsessions compulsions and manias. Kuptoni ato dhe mposhtini shpejt. Nardone, G., Portelli, C., Ponte alle Grazie, Milano.
Bashkëpunim në hartimin e zërave editoriale të: Nardone, G., Salvini, A. (2013), International Dictionary of Psychotherapy, Garzanti, Mauri Spagnol Publishing Group, Milano.
Balbi, E., Chiodini, M., Fantappiè, C., Floris, S., Nardone, G., Valteroni, E. (2012), Merrni një hap prapa për të bërë dy përpara (14-19 vjeç), në Ndihmë prindërit për të ndihmuar fëmijët e tyre. Probleme dhe zgjidhje për ciklin e jetës, Ponte Alle Grazie, Milano.
Nardone, G., Balbi, E., Valteroni, E. (2012), Adoleshenca e dytë dhe të rinjtë (19-35 vjeç), në Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. Probleme dhe zgjidhje për ciklin e jetës, Ponte Alle Grazie, Milano.
Nardone, G., Salvini, A., Balbi E. (2011), Intervista e orientuar drejt ndryshimit: dialogu strategjik, në Psikologjia klinike e ndërveprimit dhe psikoterapisë, Salvini, A., Dondoni, M., Giunti Editore, Firence.
Balbi, E., Boggiani, E., Dolci, M., Rinaldi, G. (2009), Adoleshentët e dhunshëm kundër të tjerëve, kundër vetes, Ponte alle Grazie, Milan (Përkthyer në spanjisht).
Balbi, E., Artini, A. (2009), Kujdesi për shkollën. Zgjidhja e problemeve strategjike për menaxherët e shkollave, Ponte alle Grazie, Milano. (Përkthyer në spanjisht)
Nardone, G., Balbi, E. (2008), Lundrimi i detit pa dijeninë e qiellit. Leksione mbi ndryshimin terapeutik dhe logjikat jo të zakonshme, Ponte alle Grazie, Milano. (Përkthyer në spanjisht, frëngjisht, anglisht)

Telefon:

349 0539 974


email:

dott.e.elisabalbi@gmail.com


faqja:

www.elisabalbi.it


Pescara - Via Giuseppe Parini, 14 (PE)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. G. Nardone. E diplomuar në psikologji klinike dhe komunitare në Universitetin e Padovës në vitin 1999, ajo fitoi mbi pesëmbëdhjetë vjet përvojë në fushën e psikologjisë. Masteri vjetor në Milano për aftësitë e kufizuara në të mësuar dhe aktiviteti i punës i fituar me të miturit më lejoi të përmirësoja aftësitë e mia në lidhje me problemet e fëmijërisë. Master 742-vjeçar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të arritur në Padova, më pas Specializim katër-vjeçar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, Prof. Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Abruzzo-s (n. 3). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 56 i ligjit 89/XNUMX).
Ekspert në Psikoterapi Individuale, Çifti dhe Fëmijë.

Telefon:

329 805 4843


email:

roberta.cieri@gmail.com


faqja:

www.robertacieri.it


Pescara - Via Magellano 42 (PE)
Palena - via Aia del Mulino, n.25 / bis (CH)


Dr. Luciana Casarin u diplomua në Psikologji Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin Gabriele d'Annunzio të Chieti në 2012.
Në vitin 2013 ai mori titullin Master në Këshillim dhe Trajnim Psikologjik në Aspic në Pescara.

Ajo është e regjistruar rregullisht në Urdhrin e Psikologëve Abruzzo me n. 2537 dhe është i autorizuar të ushtrojë psikoterapi (neni 3 i ligjit 56/89).

Ajo u specializua në shkollën katërvjeçare në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër të drejtuar nga prof. Nardone me qendër në Arezzo.

Ai ushtron psikoterapi klinike dhe aktivitete konsulence në zyrat e Pescara dhe Palena (Ch).

Telefon:

371 3041040


email:

lucianacasarinpsicologa@gmail.com


faqja:

www.lucianacasarin.it


Peschiera del Garda - Via Tangenziale, 3 (VR)


Dr. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 03/12808). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomës master në psikologji (adresa sociale dhe zhvillimore) në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë të Milanos, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria. dhe Kërkimit Shkencor. Ka kryer aktivitete studimore dhe kërkimore në Itali, Spanjë dhe Amerikë pranë strukturave të mëposhtme: ASL e Bergamos dhe Kremonës (Këshillim Familjar dhe Mbrojtja e të Miturve); Spitali “Ospedale Maggiore di Crema” (Departamenti i Shëndetit Mendor); Instituti i Studimit të Psikoterapive “ISP” i Milanos; Instituti i Terapisë Familjare në San Diego, Kaliforni; Instituto de Psicologia Avanzada në Valencia. Ajo bashkëpunon me organe dhe institucione publike, private dhe të sektorit të tretë si psikologe, trajnere dhe punonjëse sociale. Kjo pasohet nga zbatimi i projekteve të integruara sociale dhe socio-shëndetësore dhe aktivizimi i rrjeteve që synojnë promovimin e dialogut ndërkulturor, mirëqenien e individëve dhe grupeve në komunitetin e referencës. Publikimet: Pietrabissa G., Hybarger C., Castelnuovo G., Bernardi B., Garofano P., Aplikime të shkurtra të terapisë strategjike në një kontekst amerikan: një qasje e re në trajtimin e çrregullimeve të fëmijërisë, Kufijtë në Psikologji për mjedise klinike, 2012.

Telefon:

348 0337 477


email:

bernardi.bea@gmail.com


faqja:

www.psicologabernardi.com


Piacenza - Corso Vitt. Emanuele II, n. 317 (PC)


Diplomë në Psikologji në Universitetin e Padovës. Ai përfundoi trajnimin katërvjeçar me një qasje Jungiane në psikoterapi analitike (1999/2000); në vitin 1998 fitoi aftësitë e larta në "Trajnim të Trajnerëve" dhe gjithashtu kreu trajnime specifike për "Udhëheqës grupi". Në vitin 2002 në CIPs.Ps.IA në Bolonjë (Qendra Italiane për Psikoterapi Psikoanalitike për Fëmijërinë dhe Adoleshencën), ai integroi trajnimin e tij me kursin e specializimit në psikologjinë e shkollës "Psikologu në shkollë". Në vitin 2008/2009 (diplomuar në janar 2010) ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, duke u bërë drejtues i studimit të lidhur në Piacenza.
Në maj 2011, pas trajnimit të kryer në ISFAR (Instituti i Trajnimit të Avancuar, Përditësimit dhe Kërkimit) në Firence, ai fitoi kualifikimin për Konsulencë Teknike dhe Ekspert në Gjykatë (CTU - CTP) dhe më pas mbajti pozicionin e Konsulentit Teknik të Zyrës. për Gjykatën e Piacenzës. Në Janar 2012 ajo përfundoi me sukses trajnimin vjetor në Kursin e Trajnimit për Trajner në Qendrën e Terapisë Strategjike - Strategjitë e Ndryshimit në Arezzo. Në dhjetor 2013 ai përfundoi Masterin në hipnozën klinike Ericksonian në Institutin Milton Erickson në Torino (Miratuar dhe njohur nga “The Milton H. Erickson Foundation” Phoenix Az-USA.

Telefon:

335 6036 053


email:

studiomassimobotti@gmail.com


faqja:

www.bottissimo.it


Piacenza (PC) - Castel S. Giovanni (PC)
Piacenza Corso Vittorio Emanuele, nr. 317 (PC)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar në kuadër të Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.
Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë - seksioni A - me numër 03/13504. I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në Psikologji në vitin 2008, me një kurrikulë "Psikologjia zhvillimore dhe orientimi skolastik" nga Universiteti i Pavias, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. , dhe e njohur nga Ministria e Universitetit. dhe Kërkimit Shkencor
Botti M., Dacrema E. (2014). Edukimi Strategjik. Mjetet juridike strategjike për prindërit dhe mësuesit që kanë të bëjnë me fëmijë të vështirë. Parathënie nga Giorgio Nardone. Ilmiolibro.it botime

Telefon:

334 2112 887


email:

elenadacrema@gmail.com


faqja:

www.elenadacrema.com


Pontedera - Via Bologna, 11 (PI)


Psikolog, psikoterapist dhe trajner.
Specialist i shkurtër i Psikoterapisë Strategjike.
Regjistruar në Urdhrin e Rajonit të Toskanës me nr. 3782.

Drejtues i Firmës së Filialit të Pontedera (Pisa).
Niveli II Master në Psikologji Klinike.
Kurs i avancuar për CPT/CTU në çështjen e ndarjes dhe divorcit.
Kurs i specializuar në Mjekësinë e Sinjalit dhe Ushqyerjen me Luca Speciani - Krijues i Dietës së Dhuratës.
Specializimi në Hipnozë
Niveli II Master në Komunikim, Zgjidhje Problemesh dhe Trajnim.

Pas vitesh bashkëpunimi me Spitalin Universitar Pisan - Departamenti i Onkologjisë dhe Transplanteve dhe Fiziologjisë të CNR të Pizës, aktualisht punoj vetëm si Freelancer në ordinancën time private në Pontedera dhe Online.

Telefon:

347 4897 372


email:

danielabirello@gmail.com


faqja:

www.danielabirello.com


Porto San Giorgio (FM)
San Benedetto del Tronto (AP)
Macerata (MC)


Telefon:

338 5912 307


email:

b.moreschini@gmail.com


faqja:

www.barbaramoreschini.com


Prato - Viale Montegrappa, 116 / c
Pistoia - Viale Antonelli, 15 (PT)


Telefon:

329 6170 197


email:

info@psicologozampoli.prato.it


faqja:

www.psicologozampoli.prato.it


Prato - Via Dino Campana, n.13 (PO)
Camaiore - Via dei Fiordalisi (LU)


Valentina Guarasci psikologe dhe psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar rregullisht në Regjistrin Italian të Psikologëve dhe në Regjistrin e Psikoterapistëve, Rajoni i Lombardisë me nr. 03/15520.
Pas diplomimit në Psikologji Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin e
Firence, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën Kuadrenniale të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai punon si profesionist i pavarur në Versilia, Prato dhe online.

Telefon:

329 8525 545


email:

valentina.guarasci@gmail.com


faqja:

www.valentinaguarasci.it


Prato-Empoli
Skandicci - forte dei marmi
- Via Roma, n. 149 (PO)
Empoli - Via Mazzini 15 (FI)
Scandicci - copë të Rezistencës 3 (FI)
- Forte dei Marmi - via Michelangelo 26 (lu)


Telefon:

339 6105 229


email:

info@psicologailariacocci.it


faqja:

www.studio-cocci.it


Prato - Pistoia
Montecatini Terme -
Corso Matteotti 20 - Montecatini Terme (PT)
V. Fiorentina 68 / A - Prato
V. Bonellina 199 - Pistoia


Alma Deiana, kirurge. E lidhur që nga viti 2015 në Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Urdhrin e Mjekëve nga 22 dhe po atë vit, mundësoi ushtrimin profesional. Specializuar në Oftalmologji në 12 dhe në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në 1978 në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore

Telefon:

Montecatini Terme: 3664513891
Prato: 0574631082
Pistoia: 0573380481


email:

a.deiana@live.it


faqja:


Rapallo - Via Salvo d'Acquisto, 13 (GE)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar në kuadër të Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.
Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë - seksioni A - me numër 03/13504. I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në Psikologji në vitin 2008, me një kurrikulë "Psikologjia zhvillimore dhe orientimi skolastik" nga Universiteti i Pavias, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. , dhe e njohur nga Ministria e Universitetit. dhe Kërkimit Shkencor
Botti M., Dacrema E. (2014). Edukimi Strategjik. Mjetet juridike strategjike për prindërit dhe mësuesit që kanë të bëjnë me fëmijë të vështirë. Parathënie nga Giorgio Nardone. Ilmiolibro.it botime

Telefon:

334 2112 887


email:

elenadacrema@gmail.com


faqja:

www.elenadacrema.com


Reggio Calabria - Via del Torrione, n. 32 (RC)


Dr. Vittorio Porpiglia, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, është regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të seksionit të Rajonit Veneto. A (nr 9230). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).
Pas diplomimit në Psikologji Sociale, të arritur në Universitetin e Padovës, ai u specializua në Shkollën Quadrennial në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, të drejtuar nga Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Krahas aktivitetit klinik të kryer në praktikën Reggio Calabria dhe Arezzo, ai prej disa vitesh bashkëpunon me Prof.

Publikimet:
Nardone G., Porpiglia, V. (2019) "Kur terapitë dhe terapistët krijojnë varësi." në Psikologji Bashkëkohore n.273.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Psikomania sasiore: ekseset e kuantifikimit në psikologji dhe shkenca sociale" në Psikologjia Bashkëkohore n.270.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Është e ardhmja, më tepër se e shkuara, ajo që krijon të tashmen tonë" në Psikologjia Bashkëkohore n.267, f. XX - XV.
Nardone G., Porpiglia, V. (2018) "Dialogu terapeutik. Marrja e intervistës së parë klinike në mënyrë efektive terapeutike" në Psikologjia Bashkëkohore n.265, pp. XXII -XVII.
www.vittorioporpiglia.it

Telefon:

340 355 8876


email:

vittorioporpiglia@gmail.com


faqja:

www.vittorioporpiglia.it


Reggio Calabria - via del Gelsomino, 37 (RC)


Doktoreshë Françeska Mesiano, Psikologe-Psikoterapiste dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, është i regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Rajonit të Kalabrisë seksioni A (n.1555). I kualifikuar për të ushtruar Psikoterapi (neni 3. L 56/89).

Pas diplomimit në Psikologji, të arritur në Universitetin e Mesinës, ajo u specializua në Shkollën Quadrennial në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.

Aktivitetin e tij klinik e ushtron në zyrën e Reggio Calabria.

Telefon:

328 478 8414


email:

francescamesiano@libero.it


faqja:


Reggio Emilia (RE) -
Albina: Piazza Cavicchioni 4
Reggio Emilia: Via Emilia Hospice 118
Scandiano: Piazza Boiardi 4


Telefon:

328 8142 064


email:

chiara.mistrorigo@gmail.com


faqja:

www.terapiabrevestrategica-reggioemilia.it


Riccione - Via Veneto, n. 43 (RN)
Rimini - Via Valturio 20 / A (RN)


Dr. Marco Capellii, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Emilia Romagna (n.6237). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji klinike dhe komunitare në Universitetin e Padovës, ai u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

347 5431 353


email:

qwerty.mc88@gmail.com


faqja:


Rieti - Via Foresta, n. 28 (RI)


Maria Cristina Meloni, Psikologe Klinike - Psikoterapiste e lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. - Profesor i filozofisë dhe psikologjisë në Shkollën e Lartë të Shkencave Humane në Rieti "Elena Principessa di Napoli" - Konsulente Teknike në Gjykatën e Rietit - 18863: diplomë specialiste në "Psikologji dinamike dhe klinike për "Fëmijërinë, Adoleshencën dhe Familjen" në Universiteti i Romës" La Sapienza "- 3: Diplomë Bachelor në "Shkenca Psikologjike dhe Teknika të Vlerësimit Klinik dhe Konsulencë për Fëmijërinë, Adoleshencën dhe Familjen "Në Universitetin e Romës" La Sapienza "- 56: Master i nivelit II në Psikologji të komuniteteve dhe proceseve arsimore "- 89: Diplomë VO në Pedagogji në Universitetin e Cagliarit.

Telefon:

347 5650 904


email:

info@terapiastrategicarieti.it


faqja:

www.terapiastrategicarieti.it


Rimini - Via Olivieri, 2 (RN)


Daphne Nocentini, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 5468). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomës specialistike në psikologji (adresa klinike dhe shëndetësore) në Universitetin e Firences, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor.

Telefon:

3396414740


email:

info@daphnenocentini.com


faqja:

www.daphnenocentini.com


Rimini - Via San Candido, 14 (RN)


Dr. Serena Carrai, e diplomuar në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Bolonjës, pas diplomimit ajo mori një Master në Çrregullime të Ushqimit dhe Menaxhimin e Peshës Trupore në Romë dhe në vitin 2018 u specializua në Psikologji të shkurtër Strategjike në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga profesor Giorgio Nardone. Ajo është psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike dhe është e regjistruar në regjistrin e psikologëve të Toskanës (n. 6703). Ai trajton të gjitha llojet e problemeve psikologjike deri në patologjitë invalidore me përdorimin e terapisë strategjike, në veçanti ai merret me çrregullimet e të ngrënit dhe problemet e fëmijërisë dhe adoleshencës. Merr në Camucia, San Sepolcro dhe Rimini.

Telefon:

338 589 8540


email:

scarr@inwind.it


faqja:

www.psicologoserenacarrai.it


Romë - Via Livorno n. 41 (RM)


Dr. Alessandro Bartoletti - Psikolog, Psikoterapist, Ph.D.
Diplomuar në Psikologji të Përgjithshme dhe Eksperimentale, Specializuar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo, Specializuar në Neurobiologji në Scuola Normale Superiore të Pizës. (Regjistri i Psikologëve të Lacios, regjistrimi nr. 10328; kualifikimi për veprimtari psikoterapeutike nr. 3989).
Ai drejton Praktikën Zyrtare të Romës ku kryen kryesisht veprimtari psikoterapeutike sipas Modelit të Terapisë së Shkurtër Strategjike. Studio është gjithashtu qendra zyrtare e mësimdhënies e Qendrës së Terapisë Strategjike në Romë për aktivitete trajnimi dhe edukimi në fushën klinike.
Mësues dhe koordinator didaktik i kurseve Master dhe trajnimit klinik në Romë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër.
Anëtar i Komisionit të Mbrojtjes pranë Urdhrit të Psikologëve të Lacios.
Anëtar i Bordit të Adresës së Përgjithshme në ENPAP (Organi Kombëtar i Sigurimeve dhe Asistencës për Psikologët).
Autor i librave dhe i botimeve të shumta shkencore dhe popullore.
Publikimet e zgjedhura:
Bartoletti, A. (2013). Studenti Strategjik. Si të zgjidhni shpejt problemet e studimit. Milano: Ponte alle Grazie.
Bartoletti, A. (2013). Në: Nardone, G., Salvini, A. (redaktuar nga), Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë. Milano: Garzanti. Autor i artikujve të modelit të mëposhtëm: "Vetë-hapësirë"; “Ndryshim paradoksal”; “Kontrolli hipokondriak”; “Si të përkeqësohemi (teknika e); "DSM"; "ICD"; "Manuale diagnostike"; "PDM". Unë kam qenë anëtar i Redaksisë për të gjitha pikat transversale dhe kam mbikëqyrur drejtpërdrejt "Paradigmën shprehëse-trupore".
Bartoletti, A., Aceti, S. (2012). Për të parandaluar që pritjet negative të kthehen në realitete të tmerrshme patologjike: etiketimi patologjik dhe krijimi i "shansit". Në: Nardone, G., Ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike. (2012). Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre: Problemet dhe zgjidhjet e ciklit jetësor. Milano: Ponte alle Grazie.
Bartoletti, A., Valteroni, E. (2012). Edukimi studimor dhe vështirësitë akademike. Në: Nardone, G., Ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike. (2012). Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre: Problemet dhe zgjidhjet e ciklit jetësor. Milano: Ponte alle Grazie.
Bartoletti A, Nardone G. Drejt një Njohurie Operative të Problemeve Psikologjike: Diagnoza Strategjike e Diagnozës së Terapive të Shkurtër, Strategjike dhe Sistemik 2007 Prill, 1 (1): 123-135.
Bartoletti, A. (2005). Akili apo Breshka? Një kritikë e konceptit të terapisë së hapur: këndvështrimi i terapisë së shkurtër strategjike. Psikoterapia dhe Shkencat Humane, 24: 4.
Bartoletti, A., Nardone, G. (2004). Ndryshimi i profecive: Terapia indirekte me një fëmijë të supozuar autik. European Journal of Brief Strategic and Systemic Therapy, 1, 287-293.
Bartoletti A, Medini P, Berardi N, Maffei L. (2004). Pasurimi i mjedisit parandalon efektet e rritjes së errët në korteksin vizual të minjve. NATYRA NEUROSCIENCE, vëll. 7; fq. 215-216, ISSN: 1097-6256.
Graziano A, Petrosini L, Bartoletti A. (2003). Njohja automatike e strategjive eksploruese në labirintin e ujit Morris. JOURNAL OF NEUROSCIENCE METHODS, vëll. 130; fq. 33-44, ISSN: 0165-0270.
Studimi:
Via Livorno 41 - Romë (Metro Piazza Bologna)
Phone: 0645437540
Celulare: 3384800238
Email: info@centroterapiastrategicaroma.it
Faqja e internetit: www.centroterapiastrategicaroma.it

Telefon:

06 45437540 - 338 4800 238


email:

strategjiippsroma@gmail.com


faqja:

www.psicoterapiabrevestrategicaroma.it


Romë - Via Cherso, n. 170 (RM)


Francesca Belli, Psikologe-Psikoterapiste dhe Kërkuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Psikologëve të Lazios që nga data 28 Prill 2006 (n. 13789). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Romës "La Sapienza", më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Hulumtimi.

Telefon:

328 6040 300


email:

bellifra79@libero.it


faqja:


Romë - Via Enrico Panzacchi, n. 25 (RM)


Simona De Antoniis, Psikologe dhe Psikoterapiste. Specialist i shkurtër i terapisë strategjike dhe studiues dhe trajner i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s Drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. I kualifikuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89) Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lazios nr. 10509, datë 17/07/02. Është diplomuar për Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin “La Sapienza” të Romës. Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Mësues në Romë i Masterit të Arsimit të Lartë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër për psikologë dhe psikiatër për CTS të Arezzo (ISO 9001: 2008).
Bashkëpunim në hartimin e librit “Il Dialogo Strategico” të autorëve Alessandro Salvini dhe Giorgio Nardone. Ponte alle Grazie, Milano (2004).
Kurator i përkthimit në italisht të librit “Hypnosis and hipnotic therapies” nga Giorgio Nardone, Camillo Loriedo, Jeffrey Zeig, Paul Watzlawick. Ponte alle Grazie, Milano (2006).
Bashkëautor i kapitullit “Fëmija që vjen” për librin “Të ndihmojmë prindërit për të ndihmuar fëmijët e tyre: probleme dhe zgjidhje për ciklin e jetës” nga Giorgio Nardone dhe Ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike - Ponte alle Grazie, Milano 2012. Ponte alle Grazie, Milano.
Pjesëmarrës në ekipin e ekspertëve për hartimin e Fjalorit Ndërkombëtar të Psikoterapisë - Garzanti Libri spa, Milano (2013).
PUBLIKIMET:
"Nga varësia në pavarësi: sindroma e panikut kronik."
Terapia e shkurtër strategjike dhe sistemike Evropiane, N.1 (2004)
“Dialogu strategjik për të arritur maksimumin me minimumin në seancën e parë”
Terapia e shkurtër strategjike dhe sistemike Evropiane, N.2 (2005)
"Psikologjia efektive: në vend që të analizojë" ndryshimin". Qasja origjinale për trajnimin dhe zgjidhjen e problemeve njerëzore. Opsonline.

Telefon:

340 4739 603


email:

deantoniis@gmail.com


faqja:

www.simonadeantoniis.it


Romë - Via Livorno, n. 15 (Roma verilindore)
Via del Monte delle Capre, n. 20F (Roma Jugperëndimore),


Mascolo, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n. 10467). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua në psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin La Sapienza të Romës në qershor 2000, ai u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimeve Shkencore në janar 2000.

Telefon:

333 4260 656 - 06 54602 916


email:

mail@gmascolo.net


faqja:

www.gmascolo.net


Romë - Viale Carlo Felice (RM)


Giulietta Vulcano, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n.9589). Të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi.
Pasi u diplomua për psikologji (Aplikimi-adresa klinike) në Universitetin e Romës La Sapienza, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe e Kërkimit Shkencor. .
Publikimet:
"Një vizion strategjik mbi çrregullimet e ankthit" në nga mendja në trup. Psikologjia klinike e aplikuar në profesionet shëndetësore, (redaktuar nga R. Gorio), Kappa ed. 2009.
"Çrregullimi i stresit post-traumatik" në psikologjinë e traumës dhe urgjencës. Mirë se vini, drejtoni, ribalanconi. (redaktuar nga R. Gorio), Kappa ed. 2011
Bashkëpunim në Fjalorin Ndërkombëtar të Psikoterapisë nga Giorgio Nardone dhe Alessandro Salvini.

Telefon:

339 5629 112


email:

giulia.vulcano@tiscali.it


faqja:

www.giuliettavulcano.it


Romë - Via Marcantonio Bragadin, 106 (RM)


Psikolog-Psikoterapist dhe Hulumtues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. E regjistruar në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve (n ° 738) dhe e autorizuar për të ushtruar psikoterapi që nga viti 2003. E specializuar në Psikoterapi Sistemike Relacionale, ajo ka kryer trajnime dhe aktivitete klinike në mbështetje të familjeve në Shërbimet në territorin e Romës dhe provincës së saj . Ai ka ofruar aktivitete konsulence si referent terapeutik në dy komunitete të shërimit të varësisë nga droga dhe në një komunitet psikiatrik. Prej 15 vitesh punon në ASLRoma2 në sektorin e varësisë.

Telefon:

347 523 2235


email:

manciniarianna68@gmail.com


faqja:


Romë - via Aurelia, n.306 (RM)
Viterbo - Via A. Pacinotti, 21 (VT)
Vasanello - Via S. Allende, 28 (VT)


Erica Tinelli, psikologe dhe psikoterapiste e specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Është diplomuar për Psikologji në Universitetin e Romës “La Sapienza” dhe është regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lazios (n. 22166) me kualifikim për të ushtruar psikoterapi.

Telefon:

388 4462 095


email:

erica.tinelli@hotmail.it


faqja:

www.ericatinellipsicologa.it


Romë - Via Alvise Cadamosto, 14 (RM)


Denise Raccis, psikologe, psikoterapiste zyrtare e Qendrës së shkurtër të Psikoterapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, është regjistruar në regjistrin e Psikologëve të Rajonit të Lazios nr. 19949.

E diplomuar në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë të Milanos, ajo kreu masterin dy vjeçar në “Trajnim Formatorë” me regji të prof. Francesco Avallone. Ai është specialist i Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s drejtuar nga prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Universitetit të Kërkimeve Shkencore.

Ajo kryen aktivitete psikoterapie dhe këshillimi psikologjik që synojnë individë, familje dhe grupe.

Telefon:

347 9481 933


email:

info@denseraccis.it


faqja:

www.deniseraccis.it


Romë - Via Pietro l'Eremita 1 (c/o studio Posturale) - Romë
via Mercurio 1 - Parco Azzurro - Guidonia Montecelio/ Fontenuova - Romë


Liviana Garau është Psikologe, Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Ajo është e regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Sardenjës (n. 2286) dhe e autorizuar për të ushtruar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit me nota të plota në Psikologji Klinike dhe Shëndetësore në Universitetin e Firences, ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në Shkollën Kuadrenniale të Arezzo-s, e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Më pas ai përsosi trajnimin e tij të specializuar në Asistencë Psikologjike në situata Zie natyrore dhe traumatike.
Ai bashkëpunon me Vëllazërinë Ushtarake të Firences, si drejtues i shërbimit të specializuar të psikoterapisë dhe me shoqatën Tutto è Vita Onlus, duke ofruar mbështetje dhe mbështetje psikologjike në Listening Point falas për zi, kushtuar atyre që po përballen me humbjen e një personi të dashur. .

Telefon:

389 3160800


email:

garau.liviana@tiscali.it


faqja:

www.dottoressalivianagarau.it


Romë - Via Alfredo Casella, 19


Psikologe, Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Psikoterapisë së Shkurtër Strategjike e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, ajo është e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Lazios n. 23296. Pas diplomimit për Psikologji Klinike dhe Shëndetësore, kreu Masterin e nivelit të 2-të në "Hipnozë Ericksonian" në APL Milan dhe "Seksologji Bashkëkohore" në Shoqatën Italiane të Seksologjisë Klinike në Romë. Ai është i specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo dhe kryen Masterin e Arsimit të Lartë "Komunikimi Strategjik, Trajtimi i Zgjidhjes së Problemeve dhe Shkenca e Performancës". Ai ligjëron trajnime të sponsorizuara nga Confindustria Cagliari duke kryer trajnime dhe stërvitje në kompani, duke zhvilluar projekte trajnimi për drejtuesit, menaxherët, punonjësit dhe punonjësit.
Ajo kryen aktivitete psikoterapie individuale dhe çift. Strukturimi i rrugëve terapeutike të personalizuara për një përmirësim të shpejtë të pamjes simptomatike dhe zgjidhjen e problemit.

Telefon:

335224875


email:

elebenedetti@yahoo.it


faqja:

www.eleonorabenedetti.eu


Romë -
via Giulio Antamoro 44 A


Psikologu dhe Psikoterapisti Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Rajonit të Lombardisë (n. 19426) dhe i autorizuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për Marketing dhe Psikologji Organizative në Universitetin Katolik të Milanos, ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Qendrën Arezzo për Terapinë e Shkurtër Strategjike, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.
Krahas aktivitetit klinik, ai ushtron aktivitete trainimi, konsulence dhe trajnimi në mjedisin e biznesit

Telefon:

3478964286


email:

verdiana.milano.psi@gmail.com


faqja:

www.verdianamilano.it


Romë -
via Montecassiano, 90 (në puntopiù) - via Mugello 10/12 - via Costantino Corvisieri 17


Telefon:

+393477853773


email:

laura.fantuzzi@libero.it


faqja:


Romë (RM) - Anzio (RM) - Nettuno (RM)


Dr. Serena Aceti - Psikologe, Psikoterapiste, e diplomuar në Psikologji Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Romës "La Sapienza", ajo u specializua në Psikoterapi të shkurtër Strategjike në shkollën e specializimit Arezzo të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. (Regjistri i Psikologëve Lazio, i regjistruar n.10281; i mundësuar për veprimtari psikoterapeutike).
Shef i Zyrës Zyrtare të Anzio-Nettuno-Aprilia dhe të Romës.
Merrem me çrregullimet e ankthit, çrregullimet obsesive, obsesive-kompulsive, të ushqyerit dhe psikologjinë e mirëqenies. Jam eksperte edhe për problemet e zhvillimit të fëmijërisë (fobitë e shkollës, çrregullimi i vëmendjes me hiperaktivitet, sjelljet kundërshtuese-provokuese, detyrimet, etj.). Mësues i kurseve të trajnimit master dhe klinik në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër. Publikimet e zgjedhura:
Aceti, S. (2013). Mirëqenie. Në: Nardone, G., Salvini, A. (redaktuar nga), Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë. Milano: Garzanti.
Aceti, S., Bartoletti, A. (2012). Tekat në tavolinë. Edukimi ushqimor për fëmijët. Në: Nardone, G., Ekipi i Qendrës së Terapisë Strategjike. (2012). Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre: Problemet dhe zgjidhjet e ciklit jetësor. Milano: Ponte alle Grazie.

Telefon:

+ 39 3492594773


email:

serenaacetipsi@gmail.com


faqja:

www.terapiastrategicaanzionettuno.it


Romë (RM)


Telefon:

066 381781 - 333 4737404


email:

tbalzani@hotmail.com


faqja:


Romë - Via Aurelia, n. 338 (RM)
Frosinone - Via Marittima, nr. 188 (FR)


Guido Tassara, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Ai ka mbi tridhjetë vjet përvojë në fushën e psikologjisë. Është diplomuar në Universitetin e Romës me nota të plota juridike. Kualifikohet në vitin 1993 për të ushtruar profesionin e Psikologut. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n. 12803). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Specializimi në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai ndoqi gjithashtu Masterin e nivelit 1 dhe 2 në Komunikim dhe Zgjidhje Strategjike të Problemeve, Kursin e Trajnimit të Trajnerëve, Kursin e Hipnozës Strategjike. Ish-pedagog në kurset e organizuara nga CTS: Master klinik i nivelit të dytë dhe kurset e Komunikimit Strategjik. Anëtar i grupit koordinues të projektit kërkimor CNR "Ndikimi i Teknologjisë së Informacionit në sëmundjet mendore: ndikimi sociologjik dhe psikiatrik". Studiues dhe më vonë Drejtor Kërkimor për punët e porositura nga organet publike dhe private në L'ARCO (Shoqata për Kërkime Krahasuese dhe Ndërdisiplinore) ku mori pjesë edhe në Komitetin Teknik-Shkencëtar dhe Bordin e Drejtorëve. Drejtues i Studimeve Aurelio dhe Frosinone të Romës., Ai punon si psikoterapist, ekspert në Hipnozën Strategjike, Psikoterapinë Individuale, Çifti dhe Fëmijësh. Përveç fushës klinike, ai ushtron aktivitete në Komunikimin dhe Zgjidhjen Strategjike të Problemeve të aplikuara në kontekste dhe performancë menaxheriale.

Telefon:

329 1958 446


email:

taxarag@gmail.com


faqja:

www.psicologofrosinone.net


Rubano - via G. Colombo, 13 (PD)


Telefon:

340 2764 611


email:

m.facci@yahoo.it


faqja:


S. Martino di Lupari (PD) - Via C. Agostini 19 shkallët A


Unë quhem Gloria Bezzegato, jam diplomuar në vitin 2004 në Fakultetin e Psikologjisë në Padova. Unë jam një psikolog dhe psikoterapist i specializuar në psikoterapi të shkurtër strategjike në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Kam marrë një diplomë Master në Terapi të shkurtra për moshën e zhvillimit në Institutin Icnos. Kam eksploruar temën e lidhjes midis modës dhe psikologjisë, sepse, siç konfirmojnë shumë studime, një imazh pozitiv i trupit është funksional për mirëqenien e dikujt dhe për përmirësimin e performancës në të gjitha fushat.
Gjithashtu kam trajnuar në këshillim strategjik afatshkurtër, komunikim dhe marketing dhe menaxhim dhe përzgjedhje të personelit.
Unë kam njëzet vjet përvojë korporative në këtë fushë, e konsoliduar në kontekste të ndryshme.
Unë besoj se secili prej nesh, duke braktisur modelet e vjetra në favor të strategjive më funksionale, mund të kapërcejë blloqet tona, të arrijë qëllimet tona dhe të përmirësojë cilësinë e jetës.

Telefon:

3470611207


email:

info@gloriabezzegato.it


faqja:

www.gloriabezzegato.it


Salerno - Corso Garibaldi, n.47 (SA)


Dr. Andrea Bottai, Psikolog dhe Terapist Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, është regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të seksionit të Rajonit të Toskanës. A (n.3208). Ai u diplomua në Psikologji Klinike në Universitetin e Firences dhe më pas u specializua në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike të drejtuar nga Prof. Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai gjithashtu arriti qëllime arsimore në Psikologji në Hipnozë të Shpejtë Mjekësore.
Pritet në studiot e Firences dhe Salernos.

Telefon:

348 3572 857


email:

andrea@andreabottai.it


faqja:

www.andreabottai.it


San Antonio De Belén - 148A Avenida 42 - Ndërtesa Solval - Kosta Rika


Telefon:

(506) 83347676


email:

lugarita@icloud.com


faqja:


San Benedetto del Tronto - Via Papa Giovanni XXIII, n. 42 (AP)


Psikolog - Psikoterapist, i regjistruar rregullisht në Regjistrin e Urdhrit të Psikologëve (Marche, n.1705, Seksioni A Psikologë Specialistë në Psikoterapi) i kualifikuar për të praktikuar Psikoterapi, specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, e njohur zyrtarisht nga MIUR (Ministria e Arsimit, Kërkimet Universitare) në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, e themeluar në 1987 nga Giorgio Nardone dhe Paul Watzlawick, me të cilën është e lidhur.
Interesi për qasjen e shtyu atë në Palo Alto (Kaliforni), ku ai ndoqi një trajnim intensiv mbi modelin e shkurtër të Psikoterapisë të zhvilluar brenda Institutit të Kërkimeve Mendore (MRI). Pasi studioi Psikologjinë Klinike dhe Komunitare në Universitetin e Urbinos dhe në Universitetin e Uellsit (Universiteti i Uellsit, Swansea) ai u transferua në Arezzo për pesë vjet për të ndjekur nga afër punën e Prof. Giorgio Nardone në Qendrën e Terapisë Strategjike (CTS). ) drejtuar nga vetë Prof. Giorgio Nardone, nga i cili tani mbikëqyret.
Që nga viti 2006 ka bashkëpunuar aktivisht në projektet e CTS të Arezzo-s dhe është mësues i brendshëm në masterat për mjekë, psikiatër, psikoterapistë dhe psikologë në Itali dhe jashtë vendit dhe në Shkollën e Specializimit katërvjeçar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike, gjithashtu është. koordinator i kurseve të trajnimit të CTS për zyrat e Bolonjës. Në vitin 2008 ai bashkëpunoi në realizimin e "Zbulimeve dhe shpikjeve të psikologjisë" (Sirigatti S., Stefanile C., Nardone G., The zbulimet dhe shpikjet e psikologjisë, 2008, Milano: Ponte alle Grazie; Botimi spanjoll El descubrimiento y los Hallazgos de la Psychology, Barcelona: Paidos); në vitin 2011 botoi me Giorgio Nardone “Cogito ergo suffro” (Nardone G., De Santis G., Cogito ergo suffro, Milano: Ponte alle Grazie; botimi spanjoll Pienso, luego sufro, Barcellona: Paidos); në vitin 2013 ai ishte anëtar i bordit redaktues të Fjalorit të parë Ndërkombëtar të Psikoterapisë të redaktuar nga Giorgio Nardone dhe Alessandro Salvini për Garzanti. Në vitin 2013 ai përsosi veten në modelin e hipnozës strategjike Nardone. Ai menaxhon blogun që krijoi në të cilin publikon periodikisht artikuj me interes psikologjik të një natyre popullore.
Ai ushtron veprimtari klinike në zyrat e Milanos, Bolonjës dhe San Benedetto del Tronto.

Telefon:

333 3763 710


email:

desantisgiulio@gmail.com


faqja:

www.giuliodesantis.com


San donà di Piave - Via Zane n. 6 (VE)


Chiara Conterno Destefanis Psikologe-psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e psikologëve të rajonit Veneto (n.7390).Të kualifikuar për të ushtruar profesionin e psikoterapistit (neni 3 L.56/89). Pasi u diplomua në Psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Torinos, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai gjithashtu mori kualifikimin e trajnerit pas kursit "Trajnues formues" të mbajtur nga Prof. Giorgio Nardone dhe aktualisht është mësues në shkollë. Ai kontribuoi në shkrimin e librit “Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre”. Dr. Chiara Conterno Destefanis pret në San Dona 'di Piave (VE) në via Zane n. 6.

Telefon:

328 9127 583


email:

chiaraconterno@yahoo.it


faqja:


San Jose e Kosta Rikës - Torre Médica Momentum Pinares, San José Kosta Rika. Piso 3, Consultorio C17.


Psicóloga, Licenciada në Universidad de Iberoamérica UNIBE, Kosta Rika. Colegiada Nr. 5535, Psicólogos de Costa Rica. Master në Psikopatologjinë Mendore dhe Klinike Shëndetësore, Universidad de León España. Máster en Terapia Short Estratégica dhe Psikoterapist zyrtar i Centro de Terapia Short Estratégica drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone, Arezzo. Curso de Hipnosis Ericksoniana për Terapeutas Breves Estratégicos, Kosta Rika.

Telefon:

(506) 8881-8091 - (506) 2271-0815


email:

silviajimeneza@gmail.com


faqja:


San Jose i Kosta Rikës - Spitali Cima - Torre 2, i. 407


Psikologji Specialiste në Klinikë (Universidad De Costa Rica / SEP / CCSS) me më shumë se 30 vjet në ejercicio de la profesión.
Máster en Terapia Short Estratégica (Qendra e Terapisë Strategjike)
Anëtar Fundadora i CIAP, Clinica Integrada de abordaje multidisiplinary.
Bashkëpunim dhe organizator i Master Clinico en TBE Estratégico të Qendrës së Terapisë Strategjike në Kosta Rika.

Telefon:

83400723 - 22088407


email:

gabela58@gmail.com


faqja:

www.terapiabreveestrategicacr.com


Santa Maria delle Mole - P.zza Sciotti (RM)
Frattocchie - Via Nettunense (RM)
Romë - Via P. Mercuri 8 (RM)
Romë - Via R. Giovagnoli, 25 (RM)


Carlo Paradisi Miconi Psikolog-Psikoterapist dhe studiues i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Prej 25 vitesh ushtron veprimtari private psikoterapeutike. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lacios (n. 4782) dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi. Pas diplomimit në Psikologji të Aplikuar me 110 nga 110 në Universitetin La Sapienza të Romës, ai specializohet në kursin katërvjeçar në Psikodiagnostikë dhe Psikologji Klinike në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë. Më pas ai u specializua në kursin katërvjeçar në Psikoterapi Kognitive - Sjellëse, duke u bërë Anëtar Ordinar në SITCC në Romë dhe gjithashtu duke përfunduar trajnimin e avancuar në Terapinë Racionale Emocionale RET sipas modelit të Albert Ellis të Nju Jorkut.
Ai ndoqi Shkollën e Këshillimit Strategjik Sistemik në Bolonjë dhe më vonë në Rimini Shkollën e Komunikimit dhe Fuqisë Personale në Strategic Consulting.
Në vitin 2011 ai përfundoi Masterin e Arsimit të Lartë dyvjeçar në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike sipas modelit të Giorgio Nardone dhe më pas ndoqi Shkollën e Trajnimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Arezzo për tre vjet, duke u bërë filial.

Telefon:

320 6962 860


email:

c_parad@yahoo.it


faqja:


Santiago - Av Kennedy 5770, nga 507


Psicóloga con mención en clínica U: Qendrore, titulada con distinción máxima.
Master në psikoterapi evolucionare të shkurtër, diplomë otorgada nga selia e CTS në Kili.
Magjistër në Psikologji Klinike me Specializim në Terapi të Shkurtër Ekstrategjike MIP / Qendra UGM
Trajnim në mbikëqyrje klinike nga Qendra MIP.
I akredituar si psikolog dhe mbikëqyrës klinik në Kili nga CONAPC.
Diplomada dhe NLP dhe terapi narrative.
Eksperiencia si psikoterapiste dhe mbikëqyrëse e psikologjisë në programet pasuniversitare.

Telefon:

+ 569 9318 2836


email:

antolongom@gmail.com


faqja:

https://www.linkedin.com/in/antolongom/


Santiago - Qendra Tremun. Lo Fontecilla 201, nga 827


Raimundo Larraín Carvallo. Psikologo-psikoterapist dhe Coach Estratégico. Ai është i licencuar në Psikologji për Universidad de los Andes. Diplomado në Psikologji Klinike të të rriturve dhe Diplomado në Psikologji Pozitive. Adoleshentët dhe të rriturit.

Telefon:


email:

raimundolarrainc@gmail.com


faqja:


Santiago de Chile - José Alcalde Délano 10.581 Oficina 505, Lo Barnechea.


Maria Paz Albarrán, Psicóloga Universidad de los Andes, Kili. Titulada me voto destinción.
Master në Psikoterapi Estrategjike të Shkurtër dhe Master në Zgjidhjen e Problemeve, Komunikim dhe Trajnim Estrategjik, diploma ambos nga CTS, në Sede Didáctica de Santiago de Kili. Psikoterapist zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.

Telefon:

+ 569 96933113


email:

mpaz.albarran@gmail.com


faqja:


Santiago de Chile - Coronel Pereira 62 Office 205, Las Condes


Psicólogo de la Universidad de Chile, i titulluar me Distinción Máxima.

Magister në Desarrollo dhe Comportamiento Organizacional de la Universidad Diego Portales, titulluar me Distinción Máxima in enero de 2005. Çmimi në tezën e gradës më të lartë në 2005 të Shkollës së Pasuniversitar të Fakultetit të Ekonomisë dhe Empresa de la Universidad Diego Portales.

Diploma në Psikologjinë Junguiane të Pontificia Universidad Católica de Chile, në vitin 2015.
Master në Psikoterapi Estrategjike të Shkurtër dhe Master në Komunikim, Zgjidhja e Problemeve dhe Trajnimi Estratégico, në vitin 2018, ambos otorgados nga CTS de Arezzo, Itali, diktat në Sede didáctica de Santiago de Kili.

Psikoterapist i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone

Kujdesuni për pacientët e rritur

Telefon:

+ 56 9 98213727


email:

marcelo1mancilla@yahoo.com


faqja:


Sarnico - Via Foppe, n.1 (BG)


Claudia Brambilla, Psikologe-Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n.03 / 14371, nga 14/04/2011). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit për psikologji në Universitetin e Bergamos, ajo u specializua më vonë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

333 3603 569


email:

dott.claudiabrambilla@gmail.com


faqja:


Sassari - Via Michele Coppino n. 32 (SS)


Roberta Santambarchi është Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. E lidhur me institutin që nga viti 2004. Ajo është e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit të Sardenjës (n. 568) dhe e autorizuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Ai ka diplomuar në Psikologji (specializimi i Punës dhe Organizatave) në Universitetin e Padovës. Në të njëjtin Universitet me Provim Shtetëror ka marrë kualifikimin për të ushtruar profesionin e Psikologes në vjeshtën e vitit 1999. Është Psikologe Sportive (Master tre vjeçar -1996 / 1998- në Qendrën e Studimeve dhe Trajnimit në Psikologji Sportive. në Milano;Drejtimi Teknik-Sportiv Sandro Gamba;Drejtimi Shkencor: Dr.Marisa Muzio).
Ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Janar 2004 në shkollën katërvjeçare të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Prej vitit 2000 ushtron këshillim psikologjik. Prej vitit 2004 ushtron psikoterapi dhe këshillim psikologjik.

Telefon:

338 5786 744


email:

info@terapiastrategicasardegna.it


faqja:

www.terapiastrategicasardegna.it


Savona - Piazza Mameli, 6 (SV)


Gaetano Aloe, Psikolog dhe psikoterapist, i specializuar në psikoterapi të shkurtër strategjike në Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, drejtuar nga Prof. dhe ishte menaxher rajonal i CTS
I kualifikuar për të ushtruar profesionin e Psikologut, i regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit Liguria, i mundësuar ushtrimin e veprimtarisë psikoterapeutike.
Regjistruar në Regjistrin e Konsulentëve Teknik si Psikolog në Gjykatën e Savonës.
Psikolog sportiv, ka punuar në FICK (Federata Italiane e Kanoe Kajakut).

Telefon:

338 8491 796


email:

aloe.g@libero.it


faqja:

www.gaetanoaloe.net


Senigalia -
60019 - Senigallia (AN) - Via Gherardi n. 60.


Lorenzo Pergolini Psikolog-Psikoterapist Zyrtar i lidhur me Qendrën e Terapisë Strategjike drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. I diplomuar në Universitetin e Bolonjës në Psikologjinë Kognitive të Aplikuar, pas diplomimit ai mori një Master të Nivelit II në Psikologji Klinike Strategjike dhe specializohet në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo. Regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit Marche në nr. 2581 dhe i autorizuar për të ushtruar psikoterapi.
Profesor ndihmës i Psikologjisë së Zhvillimit dhe Edukimit në Universitetin Politeknik të Marche, Psikolog-Menaxheri i rasteve në Qendrën e Re Kombëtare Lega del Filo d'Oro.
Pritet në studiot e Senigallia dhe Ancona.

Telefon:

349 3861779


email:

lore.pergolini@gmail.com


faqja:

www.lorenzopergolini.it


Siena - P.zza della Costitutzione, 11/12 (SI)


Jacopo Grisolaghi, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Toskanës (n. 5105). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në shkencat dhe teknikat e psikologjisë klinike dhe të komunitetit, ai mori një diplomë master në psikologji klinike dhe shëndetësore në Universitetin e Firences. Në të njëjtin universitet u emërua pedagog në lëndën e psikologjisë së qëndrimeve dhe mori titullin Doktor i Psikologjisë (adresa në Psikologji Sociale), krahas aktivitetit mësimor si profesor ndihmës në Fakultetin e Psikologjisë, Fakulteti. i Mjekësisë dhe Kirurgjisë, Departamenti i Inxhinierisë Industriale dhe Shkolla e Shkencave të Edukimit dhe Psikologjisë. Më vonë u specializua në Seksologji në Institutin Italian të Seksologjisë Shkencore në Romë dhe në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Krahas profesionit të pavarur, ai kryen në emër të Ministrisë së Drejtësisë aktivitete vëzhgimi dhe trajtimi në burgun e Sienës dhe në emër të Azienda USL Toscana Sud Est aktivitete mbështetëse psikologjike për pacientët dhe familjet e tyre dhe trajnimin e 'ekipi i shëndetit në departamentin e Onkologjisë në njësinë spitalore Alta Val d'Elsa. Ai ka dhënë leksione në konferenca të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare, duke publikuar mbi 30 kontribute kërkimore. Ish anëtar i Shoqatës së Psikologëve Italianë, Shoqatës Amerikane të Psikologëve dhe Shoqatës Evropiane të Psikologjisë Sociale.
Prodhim shkencor
GRISOLAGHI, J. (2014). Menopauza, seksualiteti dhe pleqëria. Në Fondacionin Chianti Banca (Ed.) Një vit i Sabato In-Forma (fq. 95-102). Monteriggioni (Siena): Shtëpia Botuese Il Leccio.
GRISOLAGHI, J., QUATTRINI, F., & CALABRO ', RS (2011). Aspektet psikologjike të seksualitetit njerëzor. Në RS Calabrò (Ed.) Disfunksionet seksuale të meshkujve në sëmundjet neurologjike: Nga patofiziologjia në rehabilitim (fq. 25-36). Hauppauge NY: Nova Science Publishers.
Punime të botuara në revista ndërkombëtare
ARONSON, KM, STEFANILE, C., MATERA, C., NERINI, A., GRISOLAGHI, J., ROMANI, G., MASSAI, F., ANTONELLI, P., FERRARESI, L., & BROWN, R. ( 2016). Tregimi i përrallave në shkollë: ndërhyrje të zgjeruara me kontakt në klasë. Journal of Applied Social Psychology, 46 (4), 229-241.
CALABRO ', RS, GRISOLAGHI, J., QUATTRINI, F., BRAMANTI, P., &, MAGAUDDA, A. (2013). Prevalenca dhe tiparet klinike të mosfunksionimit seksual tek meshkujt me epilepsi: Studimi i parë i bazuar në spitalin e Italisë jugore. International Journal of Neuroscience, 123 (10), 732-737.
GRISOLAGHI, J., & STEFANILE, C. (2012). Qëndrimet e heteroseksualëve ndaj meshkujve homoseksualë: Forma klasike dhe moderne për të shprehur paragjykimet seksuale. Në A. Nowell (Ed.), Social Psychology, International Journal of Psychology, 47 (1), 698-743.
STEFANILE, C., MATERA, C., GRISOLAGHI, J., PISANI, E., ARTEGIANI, F., & PRENCIPE, S. (2010). Perceptimi i përndjekjes në një grup grash italiane: roli i ashpërsisë dhe njohurive. Psikologjia dhe shëndeti, 25 (1), 343-344. ISSN: 0887-0446.
CALABRO ', RS, GRISOLAGHI, J., STEFANILE, C., & MAGAUDDA, A. (2010). Ankthi dhe depresioni në epilepsi: një studim në një grup meshkujsh italianë. Psikologjia dhe shëndeti, 25 (1), 169-170. ISSN: 0887-0446… .Vizitoni faqen

Telefon:

338 8680 312


email:

jacopo.grisolaghi@gmail.com


faqja:

www.jacopogrisolaghi.com


Siena - Viale Sardegna, n. 37 (PO)
Poggibonsi - c/o Qendra e Fizioterapisë, Viale G. Marconi, 45 (SI)
Certaldo - c / o Salus Studi Medici, Viale G. Matteotti, 193 (FI)


Erika Console, psikologe, psikoterapiste zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, është i regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit të Toskanës në nr. 3191.
E diplomuar në Psikologji Klinike dhe Komunitare me nderime në Universitetin e Palermos, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s të drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ai merret me çrregullime psikologjike dhe probleme të llojeve të ndryshme dhe pret në zyrat e Sienës, Poggibonsi dhe Certaldo.

Telefon:

338 2534 143


email:

e.console@tin.it


faqja:

www.erikaconsole.com


Sinalunga (Fraz. Bettolle) (SI) - Torrita di Siena (SI)


Dr. Angelita Malfetti është psikologe-psikoterapiste, e regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Toskanës (n. 2913) dhe e kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89).
Psikoterapisti zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone është përgjegjës për Torrita di Siena dhe Sinalunga (SI) - fraz. Bettolle, ku ushtron veprimtari profesionale dhe kërkimore. Ai ka më shumë se 20 vjet që bashkëpunon me Qendrën e Terapisë Strategjike të Arezzo.
Pas diplomimit në Filozofi dhe përfundimit të studimeve në Fakultetin e Psikologjisë "la Sapienza" në Romë, ajo u specializua në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike në Shkollën e Specializimit në Arezzo (drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Universitetit dhe shkencore. hulumtim) dhe në MRI në Palo Alto, Kaliforni.
Ai është gjithashtu një mësues me kohë të plotë i kualifikuar për mësimdhënie, i specializuar (që nga viti 2002) në mbështetjen shkollore të fëmijëve dhe të rinjve me probleme dhe çrregullime konjitive, shqisore, të sjelljes dhe të personalitetit.
Krahas mësimit të fëmijëve të shkollave të mesme që nga viti 98/99, vitet e fundit, falë përvojës së tij profesionale, ai ka kontribuar edhe në trajnimin e mësuesve të shkollave të mesme të ulëta duke dhënë mësim në Universitetin e Sienës në "Kursin e trajnimit për arritjen e specializimit për aktivitete mbështetëse për nxënësit me aftësi të kufizuara ”- ndërhyrje psiko-edukative dhe didaktike me çrregullime të marrëdhënieve dhe të sjelljes (workshope).

Telefon:

347 390 1261 - 0577 623572


email:

malfetti.angelita@inwind.it


faqja:

www.terapiastrategicasiena.it


Terni - Via G. da Vitalone, 18 (TR)


Psikolog-psikoterapist, është i regjistruar në regjistrin e psikologëve të rajonit Umbria (regjistrimi nr. 526) dhe është i licencuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).
Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare), i arritur në Universitetin e Romës "La Sapienza", ai u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër, në Shkollën e Specializimit në Arezzo, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Universitetit. dhe Kërkime Shkencore Është përgjegjës për studimin në Terni, Psikoterapist dhe studiues i asociuar i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s.
Krahas aktivitetit të tij si psikoterapist, ai prej njëzet vitesh merret me rehabilitimin e pacientëve psikotikë të institucionalizuar.
Bashkëpunoi si praktikant, më pas si psikoterapist vullnetar në Repartin e Psikologjisë Spitalore të spitalit S. Maria di Terni.

Telefon:

339 7882 226


email:

info@terapiastrategicafda.it


faqja:

www.terapiastrategicafda.it


Terrassa (Provinca e Barcelonës) - Rambla D'Ègara, nº 116, kati 1. Despacho nr. 8. (08221)


Cristina Gómez Lozano është një psikologe dhe psikoterapiste zyrtare në Centro de Terapia Estratégica të drejtuar nga profesori Giorgio Nardone. Habilituar si Psikolog i Shëndetit të Përgjithshëm dhe u regjistrua në Colegio de Psicólogos de Cataluña (nº 22.087). Licenciada në Psicología në Universitat Oberta de Catalunya në përmendjen e psikologjisë klinike dhe shëndetit. Më pas ai u trajnua në Postgrado të Psikoterapisë Integruese, Postgrado të Ndërhyrjes së Shkurtër dhe Strategjike dhe postgrado në Terapinë Pareja duke marrë titullin Master në Psikoterapi Integrale në Universitetin e Girona. Ndërmjet këtyre studimeve është vendosur që të merret titulli Master në Terapi Strategjike të Shkurtër të Qendrës së Terapisë së Shkurtër Strategjike me qendër në Barcelonë. Më vonë ai përfundoi trajnimin e tij me kursin e aktualizimit dhe mbikëqyrjes klinike, kursin e terapistëve Hipnosis pera Breves Stratégicos dhe kursin Avanzado en Terapia Breve Estratégica, këta punonjës trajnimi të Centro de Terapia Breve Estratégica.
Aktualisht ai është duke zhvilluar karrierën e tij profesionale si Psikoterapist në PsicoBenestar, konsultohet me veten në psikologji me vendndodhje në Terrassa (Barcelona).

Telefon:

+ 34 685950899


email:

cristinagomez@copc.cat


faqja:

www.psicolegsterrassa.com


Thiene (VI) - Valdagno (VI)


Telefon:

377 3193 400


email:

rosellafossato3@gmail.com


faqja:


Tivoli dhe Roma -
Via del Colle 110, Tivoli
Via Ludovico di Breme, Romë


Manuela Boccolini, Psikologe-Psikoterapiste Zyrtare e lidhur me Qendren e Terapise Strategjike te drejtuar nga Prof. psiko-onkologe si dhe master në terapi strategjike afatshkurtër në CTS të Arezzo.
Regjistruar në regjistrin e Psikologëve të Rajonit Lazio n.13185 dhe i autorizuar për ushtrimin e Psikoterapisë.

Telefon:

+ 39 3286291812


email:

manuela.boccolini@gmail.com


faqja:


Torino - Piazza del Monastero, n. 12 (TO)


Ruggero Ioris Bonzanini, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 4549). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

339 2793 344


email:

ruggero.ioris.bonzanini@gmail.com


faqja:

www.ruggeroiorisbonzanini.it


Torino - Via Lomellina 45, Torino


Federica Cagnoni, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Piemonte (n. 5408). E kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).Pas diplomimit për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Bolonjës ajo kreu aktivitete klinike dhe kërkimore në Spitalin Maudsley në Londër.nën mbikëqyrjen e Prof. Isaac Marks. Më vonë ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Ai jep mësim në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike të Arezzo-s të njohur nga MIUR. Ai është profesor i masterit klinikë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër dhe menaxher organizativ dhe didaktik i Masterit Klinik me qendër në Torino. Ai është profesor në CEMEC (Qendra Evropiane për Mjekësinë e Emergjencave dhe Fatkeqësive) me qendër në Republikën e San Marinos.
Ai jep mësim master në Konsulencë Filozofike në Universitetin Cà Foscari të Venecias
Ai është anëtar i bordit redaktues të Shkurtër Strategic and Systemic Therapy European Review.
Nga viti 2008 deri në vitin 2013, konsulent në shërbimin shëndetësor të Guardia di Finanza të rajonit të Piemontes me qendër në Torino.
Përveç publikimeve të shumta në fushën klinike në revista dhe libra të specializuar, ajo është bashkëautore e:
(redaktuar nga G. Nardone dhe A. Salvini) Fjalori Ndërkombëtar i Psikoterapisë (Garzanti, 2013)
- Ndihma e prindërve për të ndihmuar fëmijët e tyre. (redaktuar nga G. Nardone dhe Ekipi i CTS) me kapitullin "Kur ndarja bëhet problem", Ponte alle Grazie, Milano, 2012.
- Ndrysho të shkuarën. Tejkalimi i traumës me terapi strategjike, Ponte alle Grazie, Milano, 2009; (me R. Milanese).
- Botimi spanjoll, 2010; Cambiar el pasado, Editorial Herder, Barcelona.
- Terapia Strategjike në “Në varësi. Një rrugë drejt autonomisë”, me G. Nardone, redaktuar nga Albano T., Gulimanoska L., franco Angeli, Milano, 2007.
- Perversione në rrjetë. Psikopatologjitë e internetit dhe trajtimi i tyre. Me G. Nardone, Ponte alle Grazie, Milano, 2002.
- Botim spanjoll, 2004; Perversions en la red, Editorial Herder, Barcelona.

Telefon:

335 7052 721


email:

dott.ssacagnoni@gmail.com


faqja:

www.terapiabrevestrategica-torino.it


Torino - Corso De Gasperi, 45 (TO)
Asti - Via Arò, 70 / c (AT)


Simona Milanese, Doktore-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Ajo është e regjistruar në regjistrin e Shoqatës së Mjekëve të Piemonte (Asti-n ° 1627) dhe e autorizuar për të praktikuar Psikoterapinë (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua me sukses në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Pizës, ajo u transferua në Shtetet e Bashkuara ku studioi fillimisht në Nju Jork (Cabrini Medical Center dhe New York University), më pas në Richmond, VA (Kolegji Mjekësor i Virxhinias), i specializuar si në Mjekësi Interne ashtu edhe në Onkologji-Hematologji. Në Itali, ajo u specializua më tej në Onkologji Mjekësore në Universitetin e Torinos, me nota të plota. Më pas ai punoi si Drejtor Mjekësor në Onkologji në ASL të Astit. Duke punuar me pacientët me kancer, ajo ka zhvilluar një interes në rritje për komunikimin mjek-pacient dhe marrëdhëniet terapeutike, të cilat kulmuan me botimin e një libri, "Prekja, ilaçi, fjala", me Roberta Milanese, mbi përdorimin strategjik të komunikimit në fushën e mjekësisë. Duke vazhduar studimet e komunikimit dhe modelit strategjik, ajo fillimisht mori diplomën e Zgjidhjes së Problemeve, Komunikimit dhe Trajnimit Strategjik në Shkollën e Menaxhimit të Specializimit në Komunikim, Zgjidhje Problemi dhe Trajnim Strategjik në Milano, më pas kualifikimin e Trajnerit të Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo. Ajo u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën Arezzo, e drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.
Ajo kryen psikoterapi në italisht dhe anglisht, të cilën e flet rrjedhshëm.

Krahas publikimeve të shumta mjekësore në revista shkencore, në fushën psikoterapeutike ka botuar edhe librin:
- Prekja, ilaçi, fjala. Komunikimi mjek-pacient si një mjet terapeutik, me R. Milanese (Ponte alle Grazie, 2015).

Telefon:

349 3774 687


email:

info@simonamilanese.it


faqja:

www.simonamilanese.it


Toulouse


Telefon:

(+33) 688 617819 - (+33) 688617819


email:

luciastillo2@yahoo.fr


faqja:


Trento - Via del Suffragio, 39 (TN)


Dr. Marisa Ciola, Psikoterapiste Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike.
Diplomë për Psikologji në Universitetin e Padovës, Fakulteti i Psikologjisë, më 12/07/1993.
Provimi Shtetëror për Kualifikimin për Ushtrimin e Profesionit të Psikologut në Nëntor 1994, duke e përfunduar me sukses më 07.
Regjistruar zyrtarisht që më 25/07/1995 në Regjistrin dhe Urdhrin e Psikologëve të Provincës së Trentos, me numër 224. Psikolog vullnetar në Njësinë e Neuropsikiatrisë së Fëmijëve dhe Psikologjisë Klinike të Trentos (Agjencia Provinciale e Shërbimeve Shëndetësore Diplomë 15-vjeçare mbi psikoterapist 12 /2008/56 në Shkollën e Specializimit në Psikoterapi Interaktive-Kognitive të Padovës, drejtuar nga Prof. , Masteri Bienal i Arsimit të Lartë në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër për Psikologët, organizuar nga Qendra e Terapisë Strategjike të Arezzo-s, Drejtor dhe Mbikëqyrës Prof. Masteri dyvjeçar në Trajnim të Avancuar në Terapi dhe Komunikim i shkurtër Strategjik për Psikoterapistët, me aktivitete praktika e Kooterapisë (zgjidhja e 1989 rasteve klinike) nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të prof. Giorgio Nardone, Drejtor i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo.
Drejtues i Klinikës Trento, Filialin Zyrtar për Trentino në CTS që nga Prilli 2014 (Qendra e Terapisë Strategjike) të Arezzo, Instituti për Kërkim, Trajnim dhe Aktivitete Klinike i themeluar dhe drejtuar nga prof. Giorgio Nardone.

Telefon:

349 8545 488


email:

terapiastrategicatrento@marisaciola.it


faqja:

www.marisaciola.it


Trento (TN) - Via Santi Cosma e Damiano 72


Dr. Saul Piffer është psikolog dhe psikoterapist, specialist në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër. I regjistruar në Urdhrin e Psikologëve (n.544 TN) dhe i licencuar për të ushtruar psikoterapi, ai është Psikoterapist Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Krahas trajtimit të formave psikopatologjike më të zakonshme (çrregullime ankthi, çrregullime depresive, çrregullime të të ngrënit, çrregullime obsesive-kompulsive, çrregullime seksuale) dhe ndërhyrje në problemet e marrëdhënieve (familja, prindërimi, martesore, sociale dhe e punës), Dr. Piffer e fokusoi interesin e tij më shumë në aplikimin e ndërhyrjes së shkurtër strategjike në funksionet e të menduarit obsesiv dhe paranojak.
Ai krenohet me bashkëpunimet e vazhdueshme me ULSS 16 të Padovës, në Këshillimin e Familjes dhe Shërbimin e Kontaktit të Rinisë për Adoleshentët, me Institutet Gjithëpërfshirëse të Provincave të Padovës, Vicenzës dhe Venecias, me shoqatat e prindërve, kooperativat (parandalimi dhe paaftësia), shoqëritë sportive dhe organizative. .
Ndër botimet e tij:
- kapitulli “Edukimi afektiv në epokën dixhitale”, në revistën Shëndeti dhe shoqëria “Seksualiteti, shëndeti, institucionet. Nga praktikat e kontrollit në rrugët edukative”, a. XII n.1, 2013 Franco Angeli, Milano.
- kapitulli “Adoleshentët dhe interneti: drejt ndërgjegjësimit prindëror”, në librin “Të ndihmojmë prindërit për të ndihmuar fëmijët e tyre. Probleme dhe zgjidhje për ciklin jetësor ”, G.Nardone. Ponte alle Grazie, Milano.
- kapitulli “Qasja dinamike-interaktive në zhvillimin dhe klinikën e marrëdhënieve” në librin “Dinamika e marrëdhënieve dhe ndërhyrjet klinike: teori, mjete dhe kontekste”, të Codiposti. Carocci Editore, 2008
Merr në studimet e:
Padova, nëpërmjet San Prosdocimo 30
Trento, via di Madonna Bianca 122
Vicenza, Riviera Berica 31

Telefon:

349 3203 495


email:

piffersaul@hotmail.com


faqja:

www.saulpiffer.it


Treviso - Via Filippini, 3 (TV)


Filippo Sales, Psikolog, Psikoterapist, Hipnolog, Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone.
Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Venetos (n.8626). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L. 56/89). Diplomë në Psikologji Arsimore në Universitetin Papnor Salezian të Romës dhe e specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore dhe Teknologjike.
Niveli I dhe II Master në STC Change Strategies Nardone Group në Zgjidhjen e Problemeve, Komunikimin dhe Trajnimin Strategjik.
Këshilltar Sistemik-Racional në EIDOS, Qendra e Terapisë Familjare Treviso.

Telefon:

347 8400 453


email:

filipsosales@hotmail.it


faqja:

www.filipposales.it


Trieste - Via San Lazzaro, n. 7 (TS)
Udine - Viale Venezia 58, int. 1. (UD)


Tiziana Verbitz, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të rajonit Friuli Venezia Giulia (n ° 284/32 / I °). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pas diplomimit në psikologji (adresa klinike) në Universitetin e Padovës, ajo u specializua në Psikoterapi Sistemike Familjare me Prof. drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Pedagog në shkollën e specializimit në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Arezzo dhe master klinikë në Itali dhe jashtë saj.
Ai ka botuar këto libra:
Mendimi Antinomian, Franco Angeli, Milano, 1985 (me Alessandro Salvinin).

Burgjet e ushqimit - Të vjella, Anoreksia, Bulimia: terapi në një kohë të shkurtër, Ponte alle Grazie, Milano, 1999; (me Giorgio Nardone dhe Roberta Milanese)
Botim anglisht, 2009, Prison of food, Karnac Books, Londër.
Botim spanjoll, 2002, Las prisiones de la comida, Editorial Herder, Barcelona.
Botim gjerman, 2003, Systemisch Kurztherapie bei Ess-Störungen, Verlag Hans Huber, Bern.
Botim francez, 2004, Manger beaucoup, à la folie, pas du tout, Editions du Seuil, Paris.
Botimi rus, 2009, В плену у еды, Эксмо, Moskë.

Psikopatologjia e Jetës së Dashurisë, Ponte alle Grazie, Milano, 2010 (me Emanuela Muriana)
Botimi spanjoll, 2011, Psicopatología de la vida amorosa, Editorial Herder, Barcelona
Fytyrat e Depresionit, Ponte alle Grazie, Milano, 2006 (me Emanuela Muriana dhe Laura Pettenò)
Botimi spanjoll, 2007, Las caras de la depresion, Editorial Herder, Barcelona.

Telefon:

0432 25100


email:

studio@tizianaverbitz.it


faqja:

www.tizianaverbitz.it


Udine - Via Brenari, 10 (UD)
Trieste - Via Silvio Pellico, 10 (TS)


Annalisa Poiana Mosolo, Psikologe-Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. Regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Friuli Venezia Giulia (n.1382). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (adresa klinike) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe e njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Publikimet:
- Cremaschi, R. Ceschia, C. Bertossi, I.Cadeddu, L.Faleschini, A. Poiana Mosolo, 2012, “The Corridor of the gervasutta”, Ed.Junior.
- Castiglioni, E. Faccio, G. Veronese; A. Poiana Mosolo, RC Bell, 2011, “Çrregullimet e të ngrënit dhe ndërtimi i kuptimit” në Psikologjinë Shëndetësore. Revista katërmujore e psikologjisë dhe shkencave shëndetësore, Franco Angeli, (fq. 5-28)
- Castiglioni, E. Faccio, A. Poiana Mosolo, G. Veronese, 2010 “Semantika e pushtetit si një përpjekje për një kuptim unitar të çrregullimeve të të ngrënit: një kërkim empirik” në “Konstruktivizmat në psikologjinë klinike. Teori, metoda dhe kërkime”, UTET (fq.259-277).

Telefon:

333 3174 723


email:

annalisa.poiana@gmail.com


faqja:

www.annalisapoiana-psicoterapeuta.com


Udine - via Cjavecis n.7 (UD)


Dr. Irene Grisio, e diplomuar për Psikologji Klinike në Universitetin e Firences. Psikologu regjistrohej rregullisht në Regjistrin e Psikologëve të Friuli Venezia Giulia (n. 1789) dhe kualifikohej për të praktikuar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89).

Psikoterapisti zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike me qendër në Arezzo, drejtuar nga prof. Giorgio Nardone, i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Aktivitetin profesional e ushtron në Udine.

Telefon:

346 5873 425


email:

irene.grisio@gmail.com


faqja:

www.irenegrisio.it


Urago d'Oglio - Via Vignana, 17 (BS)


Maria Cristina Volpi është Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare në Qendrën e Terapisë Strategjike të drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone. E regjistruar në regjistrin e Urdhrit të Psikologëve të Lombardisë (n. 11498) është e autorizuar të ushtrojë psikoterapi, (neni 3 i ligjit 56/89).

Pasi u diplomua për psikologji me një adresë "Klinike dhe Komunitare" në Universitetin e Padovës, në vitin 2007 u specializua në Psikologji Ligjore në Institutin e Psikologjisë Psikanalitike në Brescia. Në vitin 2012 ai mori Specializimin në Psikoterapi të Shkurtër Strategjike, në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore.

Telefon:

030 7071201- 333 8047 205


email:

mariacristina-volpi@virgilio.it


faqja:


Valencia


Telefon:

(+ 34) 637879 363


email:

ipas@ipas.es


faqja:


Valencia


Telefon:

(+ 34) 697226 443


email:

mauro@bolmida.com


faqja:


Valencia


Telefon:

(+ 34) 686716 647


email:

laurapallard@yahoo.es


faqja:


Varese (VA) - Besozzo (VA)


Manuel Benedusi, Psikolog-Psikoterapist dhe Studiues Zyrtar i Qendrës së Terapisë Strategjike të drejtuar nga Giorgio Nardone. Regjistruar në Urdhrin e Psikologëve të Lombardisë (n. 6576). I kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56 / 89). Pasi u diplomua për psikologji (adresa klinike dhe komunitare) në Universitetin e Padovës, më vonë u specializua në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimit Universitar dhe Shkencor. Ai jep mësime për Master Klinikë në Itali dhe jashtë saj.

Pranon në Lombardi, në provincën e Varese, në zyrën e Varese (nëpërmjet Sangallo 10 / A) dhe zyrën Besozzo, via Montello, n. 1 (VA).

Telefon:

338 3165 922


email:

info@manuelbenedusi.it


faqja:

www.manuelbenedusi.it


Venecia (qendra historike) - Mestre (VE) - Jesolo (VE)


Dr. Lucia Ciligot Magagnin, Psikologe - Psikoterapiste dhe Hulumtuese Zyrtare e Qendrës së Terapisë Strategjike të Arezzo-s drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone, e regjistruar në Regjistrin dhe në Urdhrin e Psikologëve të Venetos që nga viti 1994 (n ° repertori 2113) E kualifikuar për të praktikuar e psikoterapisë (neni 3 L. 56/89). Specializuar në Psikoterapi Strategjike të Shkurtër në Shkollën e Arezzo-s, drejtuar nga Prof. Giorgio Nardone dhe i njohur nga Ministria e Kërkimeve Universitare dhe Shkencore. Në Shkollën e Arezzo-s, ai gjithashtu mori specializimin në fushën e Komunikimit, Zgjidhjes së Problemeve dhe Trajnimit Strategjik përmes trajnimit Master dyvjeçar në biznes dhe menaxhim. Në Rajonin Veneto, ai është Drejtues i Studimeve të lidhura me Qendrën e Terapisë Strategjike me zyra në: Venecia: Campo Santa Margherita 3098, Mestre: Via Ghetto 64 / C, Jesolo: Via Donizetti 28 A - Qendra Historike. Krahas psikoterapisë, ai kryen aktivitete trajnuese në fushën klinike, sociale dhe organizative (kurse trajnimi për korporata dhe menaxheriale, mësimdhënie në kurse ECM për operatorët e kujdesit shëndetësor). Punoi për 16 vjet në Shërbimin Spitalor dhe Territorial të AULSS dhe konkretisht nga viti 1996 si psikolog punonjës i përhershëm i AULSS 12 Venecia. Në Strukturën Publike: për shtatë vite ka qenë në krye të një Qendre inovative për aftësinë e kufizuar fizike me trajtimin e aspekteve klinike si në nivelin e punës në një ekip multidisiplinar ashtu edhe në nivelin e kujdesit psikologjik të pacientëve dhe familjeve të tyre.
Publikime për AULSS 12 Veneciane:
"Rruga e trajnimit për operatorët e ekipit", 1996
"Evoluimi i metodologjive të ndërhyrjes drejt situatave heterogjene të paaftësisë fizike (skleroza e shumëfishtë, sëmundjet neuromuskulare, dëmtimet e palcës kurrizore)", 2003
“Prezantimi i 6 rasteve të trajtuara me qasje sistematike”, 2003
Për pesë vjet ka kryer veprimtari psikologjike spitalore në Departamentet e patologjive kronike (Nefrologji dhe Dializë, Qendra Antidiabetike dhe Dislipidemike) të Spitaleve të Mestres dhe Venecias, duke trajtuar si nevojat e pacientëve dhe anëtarëve të familjes ashtu edhe vështirësitë e profesionistëve shëndetësorë nëpërmjet mbikëqyrjes. dhe kurse trajnimi.
Publikimet e Psikologjisë Spitalore:
“Ndërhyrja psikologjike në subjektet diabetike në moshën e zhvillimit”, 2007
"Djali diabetik: përvoja emocionale dhe pajtueshmëria terapeutike", 2008
"Çrregullimet e ankthit dhe depresioni në patologjitë organike", 2008
Për shtatë vjet ai ka ofruar bashkëpunimin e tij me Njësinë Operative të Familjes dhe Zhvillimit në lidhje me trajtimin e rasteve që kanë të bëjnë me Shërbimin e Parandalimit dhe Rehabilitimit për Moshat e Zhvillimit dhe kërkimin mbi çrregullimet e fëmijërisë dhe adoleshencës.

Telefon:

347 8830 697


email:

lucia@luciaciligotmagagnin.it


faqja:

www.luciaciligotmagagnin.it


Verona - Via Arsenale, 64 vjeç
Bovolone (Vr) - nëpërmjet Cesare Battisti, 27


Psikologe klinike dhe profesionale dhe psikoterapiste, jam diplomuar për Filozofi në Universitetin e Veronës dhe për psikologji në Universitetin e Padovës dhe u specializova në Terapi Strategjike të Shkurtër nën drejtimin e prof. Giorgio Nardone. I marr në studiot e Veronës dhe Bovolone (Verona).

Telefon:

3500229822


email:

info@giovannialbertini.com


faqja:

giovannialbertini.com


Verona (VR)


Telefon:

339 5490 950


email:

giuliar@hotmail.com


faqja:

www.psicoterapiabreve-verona.it


Vicenza - Contrà Santa Corona, 13 - Montecchio Maggiore (VI) - San Bonifacio (VR)


Psikolog, Psikoterapist dhe trajner strategjik. Specializuar në Terapi Strategjike të Shkurtër, regjistruar në Regjistrin e Psikologëve të Rajonit Veneto nr.4920, të kualifikuar për të ushtruar psikoterapi (neni 3 L.56/89).
Pedagog i lartë, Psikoterapist Zyrtar dhe Mbikëqyrës i Qendrës së Terapisë Strategjike. Hipnolog, i specializuar në hipnozë strategjike. Master në Komunikim, Zgjidhje Problemesh, Shkencë të Performancës dhe Trajnim Strategjik. Menaxher didaktik i Masterit në Terapinë e Shkurtër Strategjike në zonën e Padova.
Ai pranon në Vicenza në kundër Santa Corona, 13.

PUBLIKIMET:
- bashkautor me dr. Massimo Bartoletti i "Portrete në çift me terapistin. Terapi e shkurtër strategjike me çifte "(2021).
- kontribues në shënimet editoriale për "Fjalorin Ndërkombëtar të Psikoterapisë" nga Giorgio Nardone dhe Alessandro Salvini. Librat Garzanti (2013)
- artikull "Mbështetja e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara me një trajnim prindëror", Jetëgjatësia dhe aftësia e kufizuar (XVI, 1 (2013), 61-78) me L. Ferrari, AC Benincà, S. Soresi, F. Concato (2013)
- Kapitulli 4. "Rreziku i performancës dhe vlerësimit (6-11 vjet)" me M. Botti, N. Martini, G. Nardone, A. Tavano, A. Vallarino, E. Valteroni (fq. 87-128) në "Të ndihmojmë prindërit të ndihmojnë fëmijët e tyre - Probleme dhe zgjidhje për ciklin e jetës" nga Giorgio Nardone dhe ekipi i Qendrës për Terapinë Strategjike. Milan, Adriano Salani Publisher SpA (2012)
- poster “Mbështetja e prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara me një trajnim prindëror” në Kongresin e 5-të të Shoqatës Evropiane për Marrëdhëniet Familjare (punimet e Kongresit) me Dr. L. Ferrari, Dr. AC Benincà dhe Dr. F. Concato (Milano). 29 shtator – 2 tetor 2010)
- “A janë të gjithë subjektet me ADHD? Modeli operacional për identifikimin dhe kujdesin territorial të subjekteve me vështirësi në vëmendje/hiperaktivitet dhe familjeve të tyre” me Dr. F. Concato dhe Dr. AC Benincà. Punimet e Kongresit Kombëtar XXIII SINPIA, 435-437 (2006)
- “Protokolli për Vlerësimin e Programeve të Trajnimit të Prindërve” nga Matthews dhe Hudson”. Italian Journal of Disabilities, V(2), 32-44 – Junior Editions (2005).

Telefon:

338 2629 134


email:

info@marcopagliai.com


faqja:

www.marcopagliai.com


Vicenza (VI) - Verona (VR)


Telefon:

349 2866 036


email:

stefano.ira@gmail.com


faqja:


Vicenza (VI) - Verona (VR)


Telefon:

348 2633 442


email:

rizzottomargherita@gmail.com


faqja:

www.terapiabrevestrategicaveneto.it


Vicenza (VI) - Dueville (VI)


Telefon:

0444 591 666


email:

dolfinasanson@cappellina.com


faqja:

www.terapiabrevestrategica-vicenza.it


Vittorio Veneto - Revine Lago - via Giuseppe Grava, 2 (TV)


Telefon:

347 2445 423


email:

pzammataro@libero.it


faqja:

www.pierangelazammataro.it


Zaragoza - Calle Jerónimo Zurita, 15, 1º Dcha - 50001


Isabel Gurría Sauras, psikologe psikoterapiste zyrtare e Centro de Terapia Estratégica drejtuar nga Profesor Giorgio Nardone. Colegiada en el Colegio Oficial de Psicólogos de Aragón (A-02185), themeluar si psikolog shëndetësor. Licenciada en Psikologji për UNED. Licenciada dhe Psicopedagogía për Universidad de Zaragoza. Master në Terapinë e Shkurtër Estrategjike.

Telefon:

+ 34 647535410


email:

isabel_gurria@hotmail.com


faqja: