Scholas - Qendra e Terapisë Strategjike,
një aleancë për të mirën e të rinjve në mbarë botën

Jo vetëm duke folur për dashurinë,

por flisni me njëri-tjetrin me dashuri

dhe bashkojmë forcat për ta bërë botën njerëzore.

Papa Francesco

 

Scholas dhe Centro di Terapia Strategica bashkojnë forcat me një qëllim shumë specifik: të ndihmojnë të rinjtë nga e gjithë bota të përballen me jetën, të kapërcejnë problemet dhe të rriten.

Një ekip psikologësh, psikoterapistësh dhe trajnerësh, të trajnuar për modelin strategjik, do të ofrojnë profesionalizmin e tyre falas për të gjithë të rinjtë që kanë nevojë.

Çdo javë Scholas organizon “Takimet e Rinisë Kibernetike” me pjesëmarrjen e mbi 120 të rinjve nga 60 qytete të botës.

Në një nga këto raste, djemtë mundën të flisnin me psikologun dhe psikoterapistin e famshëm Giorgio Nardone për mënyrën sesi të përballeshin me periudhën komplekse të pandemisë Covid-19.

Qendra e Terapisë Strategjike, e udhëhequr nga Giorgio Nardone, përbëhet nga një rrjet prej mbi 250 profesionistësh nga e gjithë bota, të përzgjedhur për aftësitë e tyre dhe të trajnuar në modelin e terapisë strategjike afatshkurtër.

Kjo metodologji, e cila e bën efektivitetin dhe efikasitetin dy shtyllat e saj themelore, tashmë është në dispozicion të pjesëmarrësve në këtë projekt të rëndësishëm.

Bashkëpunimi mes dy organizatave, me shtrirje ndërkombëtare, është hapi i parë i vogël përpiquni të krijoni një botë më të mirë duke u nisur nga e mira më e madhe, të rinjtë. Fillojmë pikërisht këtu: nga dialogu dhe ndihma e drejtpërdrejtë me ta.

Çfarë është Scholas Occurrentes
Scholas Occurrentes është një organizatë ndërkombëtare e së drejtës pontifikale, e pranishme në 190 vende në pesë kontinente dhe e cila, përmes rrjetit të saj, integron gjysmë milioni rrjete arsimore. Misioni i saj është t'i përgjigjet thirrjes për të krijuar një kulturë takimi duke bashkuar të rinjtë në një edukim që gjeneron kuptim.

www.scholasoccurrents.org