Logoja e qendrës së terapisë strategjike

DATA

13 nëntor 2021
nga ora 9.00 deri në orën 18.45

LOKACIONI

Qendra e Terapisë Strategjike - Piazza Sant'Agostino, 11 (52100) Arezzo, Toscana dhe në internet

FOLTORËT

Nardone-Carofiglio-Pinelli-Rosini-De Martino-Ongaro-Graziosi-Mazzucchelli

Arti i shpikjes dhe shpikjes së vetvetes

Zanati origjinal i njeriut është padyshim shpikja e metodave dhe mjeteve për të menaxhuar realitetin që e rrethon, prandaj ky aktivitet duhet të konsiderohet si ndoshta më i rëndësishmi për t'u studiuar, por në realitet historia na mëson se shumë pak shkolla kanë qenë arti i shpikjes.

Simpoziumi propozon përmes zërit të një shpikësi të vetvetes dhe të profesionalizmit të tij që t'u ofrojë pjesëmarrësve një lloj përzierjeje midis propozimeve për strategji dhe metoda për të mësuar se si të shpikin dhe tregimin e historisë së përvojës së tij personale të kujtdo që e shpiku atë.

ZBULONI PROGRAMIN

ORARI I SIMPOZIUMIT 13 NËNTOR 2021

Fotografia e Nardone Giorgio

09: 00 - 09: 45

Giorgio Nardone

Fjalimi i hapjes në simpozium
Historia e shpikjes
ph © Giorgia Carofiglio

09: 45 - 10: 45

Gianrico Carofiglio

Fuqia e metaforave
-të njohë metaforat në jetën e përditshme
-të kuptojmë sesi ne të gjithë (edhe nëse pavetëdijshëm) mendojmë në metafora
-përdorimi i metaforave për të shpikur zgjidhje të reja
Pinelli

10: 45 - 11: 45

Roberto Pinelli

Alkimia e ndryshimit.
Kuptoni dhe vlerësoni rëndësinë e intuitës, guximit dhe këmbënguljes.
ROZINI

11: 45 - 12: 45

Prezantuar nga At Raffaele Talmelli

Don Fabio Rosini

Kreativiteti dhe armiqtë e tij të rremë.
-Marrëdhënia midis krijimtarisë dhe krijimit.
-Forca e marzhit për kreativitet.
-Pamjaftueshmëria e shpëtimit personal për të qenë në gjendje të rishpikni veten.
Vektori i një filxhani kafeje

12: 45 - 14: 00

Pushimi i drekes

DE MARTINO

14: 00 - 14: 45

Enriko De Martino

Duke folur për përshtatjen njerëzore "deri në pafundësi dhe përtej" - Si mund të ndihmojë mjekësia hapësinore mjekësia e Tokës
- Efektet e mikrogravitetit në shtyllën kurrizore dhe si përshkruhen ndryshime të ngjashme te njerëzit me dhimbje të mesit në Tokë
- Parandalimi dhe rehabilitimi i dhimbjes së mesit tek astronautët ndjek të njëjtat parime si parandalimi dhe rehabilitimi i dhimbjes së shpinës në Tokë
- Mjekësia e hapësirës na mëson se si lëvizja dhe ushtrimet fizike janë thelbësore për mirëqenien tonë fizike dhe mendore.
ONGARO

14: 45 - 15: 45

Filippo Ongaro

Mjeku i ndryshimit: nga astronautët te sipërmarrësit.
- Një jetë jo-lineare për të vazhduar në rritje
- Ndryshimi nuk kërkohet por vjen dhe duhet të jesh gati për ta pritur
- Të kënaqësh të gjithë do të thotë të zhgënjesh veten
- Pa ndryshim nuk ka rritje
i këndshëm

15: 45 - 16: 45

Alessandra Graziosi

"Nuk ka selfie të shpirtit"
- Perceptimi i të qenit i krijuar, i të qenit unik (me vëmendje të veçantë për adoleshentët - Mungesa fizike dhe mungesa emocionale)
- Përmbysja paradigmatike e disa termave: të jesh, të bësh, të kesh
- Que te pa
mazzucchelli

16: 45 - 17: 45

Luca Mazzucchelli

Dizajnimi i së ardhmes: mjete dhe ide për të gjetur guximin për të rishpikur veten:
- marrëdhënia midis dështimit dhe suksesit në rrugën e përmbushjes tuaj personale
- si dhe pse nëse nuk e njeh veten, nuk do të mund ta rishpikësh veten me kënaqësi
- Roli i qëllimeve në drejtimin e transformimit tuaj, në mënyrë që ai të jetë gjenerues dhe i qëndrueshëm në afat të gjatë
Fotografia e Nardone Giorgio

17: 45 - 18: 45

Giorgio Nardone

Krijo nga e para: shpik dhe shpik veten
- Metoda të vërtetuara për të rritur kreativitetin e dikujt
- Strategji dhe truke për të krijuar alternativa krijuese
- Shkoni përtej vetes

ÇMIMET:

Jetojnë në vend

200 €

Pa TVSH

online

100 €

Pa TVSH

LOKACIONI

Pyetjet e shpeshta të simpoziumit

Simpoziumi do të zhvillohet në prezencë në selinë e Qendrës së Terapisë Strategjike (numri maksimal i lejuar, 50 vende) dhe në Webinar, disa ditë para ngjarjes do t'i dërgohet një lidhje pjesëmarrësit për të hyrë në ngjarje.

Pjesëmarrja është e hapur për të gjithë të interesuarit

Për t'u regjistruar në Workshop, thjesht hyni në dyqanin online ku mund të paguani lehtësisht me kartën tuaj të kreditit ose me parapagesë edhe nëse nuk keni një llogari PayPal.

Jo, pagesa duhet të bëhet me kartë nëpërmjet formularit të regjistrimit online.

Po, pasi të keni zgjedhur pagesën me Paypal, thjesht klikoni në butonin "Paguaj me kartë" dhe mund të bëni blerjen duke futur të dhënat e kartës tuaj në fushën e tekstit përkatës.

Po, ju mund të tregoni titullin e faturës në fushën përkatëse të regjistrimit të formularit në momentin e blerjes. Kur të merrni emailin e konfirmimit të pagesës, do të gjeni të bashkangjitur faturën në formatin "xml".

Po. Një certifikatë pjesëmarrjeje do të lëshohet dhe do të dërgohet në formatin PDF në emailin e pjesëmarrësit individual.

Ju mund të kërkoni një rimbursim deri në 15 ditë para datës së caktuar për Simpoziumin. Pas kësaj date nuk do të jetë e mundur të kërkohet rimbursim.

Copëzat e kodit PHP Mundësuar nga : XYZScriptts.com