FILOZOFIA E SHKURTËR DHE TERAPIA E ARTIT

Terapi e shkurtër. Filozofia dhe arti

Author:

Paul Watzlawick, Giorgio Nardone


Viti:

2012


Botues:

Editoriali Herder


Gjerdan:


Este conjunto de ensayos i prezanton lektorit në terapi të shkurtër, një model të trabajo terapéutico desarrollado a finales de la década de los sesenta del pasado siglo nga një grup hetuesish të Institutit të Kërkimeve Mendore të Kalifornisë, të cilët ndërnacionalisht janë grupi i Palo Alto ; Një model centrado në zgjidhjen e problemeve në një kohë të shkurtër, avalado epistemologjikisht për Teorinë e Përgjithshme të Sistemeve, kibernetikën dhe konstruktivizmin.

El título de la obra - Terapia e shkurtër: filozofia dhe arti - parece más que apropiado para definir los komponentes del modelo: filozofia, porque no se trata only de una herramienta therapéutica, sino también de un model de conocimiento, y arte, porque y estrategias desarrolladas estructuran puna e terapistit si një valle kufizimesh dhe përparimesh, de sutilezas y alevosías, të cilat kondensohen në seancën e terapisë me objektivin e ndryshimit; dhe arti i zgjidhjes së problemeve njerëzore complicados mediantes soluciones aparamente simples, i cili është apojan në realitet në një teori compleja y avanzada.
Përkthime:

Copëzat e kodit PHP Mundësuar nga : XYZScriptts.com